MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
09
Setembre
2021

Càritas Jove inicia la revista intergeneracional Trenats

Un projecte que vol apropar les generacions joves a les de més edat


Aquest juliol ha sortit el primer número de la revista Trenats, un projecte de l'equip de la Càritas Jove que vol apropar les generacions joves a les generacions de més edat. La iniciativa va sorgir a l'abril amb l'objectiu de contrarestar l'impacte de les males notícies que emetien els mitjans de comunicació en temps de pandèmia i pal·liar la solitud de les persones grans que viuen soles al seu domicili.

Trenats és un projecte intergeneracional que combina la redacció jove amb col·laboracions de persones grans. Inclou, entre altres seccions, receptaris, remeis naturals, historietes, tutorials sobre noves tecnologies i entrevistes, i està oberta a noves propostes i col·laboracions. El primer tiratge és de 200 exemplars, es preveu que arribi a unes 30 persones grans i a més de 30 centres residencials.

La revista té una clara voluntat de participació i per això inclou diverses possibilitats en aquest sentit: l'objectiu és, doncs, crear un consell de redacció format per persones menors de trenta anys i persones grans, buscant com els interessos d'uns i altres es poden trenar per oferir notícies positives i històries commovedores de vida.

Revista Trenats - Lligams de vida (juliol 2021)
06
Setembre
2021

Josep Roca apadrina el Cava amb Cor

Una iniciativa solidària de la mà de la Confraria del Cava a benefici dels projectes socioeducatius de Càritas Catalunya

La seu de Càritas Diocesana de Girona va acollir, el passat dijous 2 de setembre, la presentació del Cava amb Cor (www.cavaambcor.cat), una iniciativa solidària en benefici de Càritas Catalunya, impulsada per la Confraria del Cava i apadrinada per Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca. 

La presentació va servir per donar a conèixer la feina de Càritas amb els col·lectius més vulnerables i, sobretot, amb les famílies amb fills. L’acte va comptar amb les intervencions de Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, que va donar la benvinguda als assistents. Amb Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava, i de Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca i padrí del Cava amb Cor. Es va presentar el disseny de l’ampolla solidària i es va projectar l’espot, rodat a El Celler de Can Roca amb la implicació dels tres coneguts germans. Vídeo promocional

Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, va aprofitar l'ocasió per recordar que la tasca de Càritas no s’ha aturat durant la pandèmia, sinó que malgrat les dificultats, s’ha treballat a tota màquina. Finalment, Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca i padrí d’aquesta edició del Cava amb Cor, va fer valdre la feina de Càritas, destacant la seva tasca social inspiradora: "Càritas porta treballant en favor de les persones més vulnerables durant molts anys. Una tasca sovint callada i que en certes ocasions no es reconeix. [...] Per aquesta raó avui ens carreguem de sentit. Avui estem triomfant. Aquesta iniciativa és preciosa. És joia. És necessitat vital. El cava es vesteix de solidaritat, de cor, de reunió. Al darrere d’aquesta iniciativa hi ha la intenció de cuidar”.

Aquesta acció solidària consta d'una tirada de 8500 ampolles d'un cava brut reserva embotellat per l'ocasió, fruit de la col·laboració de 21 cavistes catalans, que es posaran a la venda a un preu que rondarà els 7,8€, i que ha comptat amb la implicació de diverses cadenes de supermercats, comerços i distribuïdores, compromesos amb la tasca de Càritas. Els seus impulsors destinaran dos euros de cada ampolla a projectes socioeducatius de Càritas que atenen a infants i joves en situació de vulnerabilitat del conjunt de Catalunya.

Gràcies a aquesta campanya, els programes de Famílies i Infància de les deu Càritas catalanes - que consten de 226 projectes, entre els quals hi ha centres oberts i de lleure, centres residencials per a famílies amb infants, reforços educatius, espais de guarda, centres maternoinfantils, familiars i polivalents, serveis de suport a la criança, entre molts altres -, gaudiran d’un suport necessari i extraordinari per continuar acompanyant als més vulnerables. 


Brindem per la solidaritat? Ajuda'ns a ajudar! 

El Cava amb Cor es posarà a la venda a partir d'avui, 6 de setembre, a través de tots els establiments col·laboradors, però també es poden fer donatius a la web www.cavaambcor.cat 


Vols saber on poder comprar el Cava amb Cor? Clica aquí
30
Juliol
2021

Ecosol guanya la licitació reservada a empreses d’inserció de reforç de neteja de l’Ajuntament d’Olot

Des d'aquest mes d'agost i fins al pròxim desembre, quatre nous professionals integraran el nou equip de reforç de neteja extraordinària de la via pública d'Olot

La missió d'Ecosol és facilitar l'ocupació de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral dins d'una empresa econòmicament rendible, en la qual es mantenen els criteris de qualitat en la gestió i la prestació dels serveis. En aquesta ocasió l’empresa d’economia solidària ha guanyat la licitació reservada a empreses d’inserció de reforç de neteja de l’Ajuntament d’Olot, fet que donarà una oportunitat laboral a quatre persones en situació de vulnerabilitat. Aquest compromís s’inclou dins del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot establert per l’Ajuntament del municipi i permet facilitar la inserció laboral a persones en risc d’exclusió. 

Les noves incorporacions són dos auxiliars de neteja viària que treballaran a jornada completa; un responsable de neteja viària i un auxiliar de neteja que actuaran com a reforç setmanal per hores. A més a més també es contemplen serveis de reforç extraordinaris.

El nou equip s’encarregarà de mantenir en bon estat la ciutat duent a terme tasques de neteja com la retirada de males herbes als carrers i voreres, neteges de parcs infantils, neteja i adequació de senyalitzacions verticals, neteja d’embornals o l’eliminació de grafits així com tasques de manteniment i restauració de bancs, tanques i altres elements del mobiliari urbà d’Olot. També s’encarregaran de netejar senyals de trànsit d’arreu del municipi així com retirar adhesius i cartells que s’hagin col·locat en espais no habilitats.

D’aquesta manera, Olot es converteix en el primer municipi de La Garrotxa en establir aquesta tipologia de contractació reservada a empreses d’inserció.
 
22
Juliol
2021

Omplim la motxilla d'oportunitats

Durant aquest curs marcat per la pandèmia, Càritas Diocesana de Girona ha acompanyat més de 670 infants i joves a través dels projectes socioeducatius de tota la diòcesi, amb l'objectiu de reduïr la desigualtat a l'escola i millorar les oportunitats de l'alumnat que es troba en situació de vulnerabilitat. 

La demanda d’aquest tipus d’acompanyament no ha parat de créixer. Moltes famílies no disposen d’ordinadors, equips, ni connexions per poder seguir les classes virtuals quan és necessari i un gran nombre d'infants en situació de risc no poden comptar amb un entorn amb condicions que faciliti el procés d’aprenentatge.

Per garantir la continuïtat d'aquests projectes, Càritas Diocesana de Girona ha posat en marxa Omplim la motxilla d'oportunitats, una campanya de donatius i una acció solidària, impulsada per CaixaBankClipper's Live, que inclou un concert solidari amb Sara Baras al Festival Cap Roig el proper 21 d'agost.

Els donatius es poden realitzar a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank; a través de CaixaBank NOW, tant a l’app com al web, i a través també del portal corporatiu de CaixaBank, per als qui no són clients de l’entitat. Una altra opció de col·laboració és via Bizum, enviant el donatiu al número 03242.

Més informació:
https://motxilladoportunitats.caritasgirona.cat/
08
Juliol
2021

Comença la segona edició del Pretaller de Proximitat


La formació es va iniciar el dia 1 de juliol i compta amb la participació de 12 alumnes que realitzaran un total de 222 hores

Les participants del Pretaller de Proximitat II ja s’han iniciat en el seu aprenentatge. Amb una durada de sis mesos, el curs permetrà ensenyar l'ofici de netejadora industrial. Aquest projecte, finançat pel Fons Social Europeu "El FSE invierte en tu futuro", pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad i L'Institut Català de Dona, és una oportunitat que permet que 12 dones en risc d'exclusió social i en situació de vulnerabilitat, que no compten amb recursos propis ni familiars suficients i que tenen dificultats per aconseguir una inserció social i laboral plena, coneguin en el seu entorn més proper i creïn comunitat.

Durant el curs les participants realitzaran una formació tècnica i tècncoprofessional, on també rebran formació de competències transversals com medi ambient, drets laborals, igualtat de gènere i alfabetització digital. Les alumnes també realitzaran formació pràctica en context laboral, on podran aplicar les tècniques de neteja apreses en un entorn real de treball. 

    
21
Juny
2021

Treball i formació de la mà d’Ecosol

L’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona continua millorant les oportunitats laborals de les persones que més ho necessiten

Ecosol ha contractat, des de l'octubre, una desena de joves gràcies al programa Treball i formació, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya - SOC i amb el cofinançament del Fons Social Europeu. L’objectiu del programa és afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

Aquests joves, un cop realitzada l'adaptació al seu lloc de feina, han iniciat un pla de treball personalitzat per aconseguir la seva emancipació econòmica.

La missió d'Ecosol és facilitar l'ocupació de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral dins d'una empresa econòmicament rendible, en la qual es mantenen els criteris de qualitat en la gestió i la prestació dels serveis. En l'actualitat, Ecosol compta amb 117 llocs de treball, el 70% dels quals estan reservats per a persones en risc d'exclusió social.
18
Juny
2021

Les alumnes del Pretaller de Proximitat I a punt de tancar una etapa

Les participants del Pretaller de Proximitat I estan a punt d'acabar la seva formació. Amb una durada de sis mesos, el curs ha permès ensenyar l'ofici de netejadora industrial. Aquest projecte, finançat pel Fons Social Europeu "El FSE invierte en tu futuro", pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad i L'Institut Català de Dona, ha donat una oportunitat a 13 dones en risc d'exclusió social i en situació de vulnerabilitat, ja que no compten amb recursos propis ni familiars suficients i tenen dificultats per aconseguir una inserció social i laboral plena.

Durant el curs les participants han realitzat una formació tècnica i tècncoprofessional,  i també han rebut formació de competències transversals com medi ambient, drets laborals, igualtat de gènere i alfabetització digital. Les alumnes també han rebut formació pràctica en context laboral, on han pogut aplicar les tècniques de neteja apreses en un entorn real de treball. 

En aquest pretaller han participat 13 alumnes, 11 de les quals han acabat el curs amb el certificat d'aprofitament, 7 d'elles han fet pràctiques en empreses i 4 s'han inserit en el món laboral.




   
15
Juny
2021

Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa

L’Equip de Persones Grans del grup Tècnic Mixt de Càritas a nivell confederal comparteix una reflexió en el marc del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Vellesa, que se celebra aquest dimarts 15 de juny. 

«La situació sanitària que estem vivint des de març de 2020 està donant lloc a moltes reflexions sobre diversos aspectes relacionats amb les persones grans: el model de cures, l'equilibri entre la salut física i la mental-emocional, l'edatisme -discriminació per raó d'edat -, la vulneració de drets ...

Avui 15 de juny, Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa, des de Càritas volem animar a seguir reflexionant i treballant per canviar la visió social de l'envelliment i avançar cap al concepte de bon tracte cap a les persones de més edat. Això implica, entre altres coses, el reconeixement dels seus drets, el respecte i el suport per a l'exercici de la seva autonomia i la cura centrada en el desenvolupament del projecte de vida que fa única a cada persona.

Tot i que el desig de protegir i la por a vegades ens frenin, volem convidar  totes les organitzacions, projectes, col·lectius, etc. que treballen amb persones grans, a consultar a les protagonistes -cada persona gran i voluntàriament sobre els seus desitjos. Animem també a facilitar espais i condicions que donin seguretat, però evitant prendre decisions generals que coartin o limitin la seva autonomia.

Com et sents tu quan decideixen sobre tu sense comptar amb tu, sense escoltar el què vols, el què necessites...? Com creus que et sentiràs quan tinguis 20, 30, 40... anys més i et passi això mateix? Avui us proposem que tractem a la gent gran com volem que ens tractin quan ho siguem. Construïm una societat que respecti i doni el millor tracte a totes les persones sigui quina sigui la seva edat.»
08
Juny
2021

Pizzes amb extra de compromís social

El programa de responsabilitat social Domino's Col·labora, que impulsa Domino's Pizza per donar suport a les organitzacions locals dels barris on desenvolupa les seves activitats, ha signat un acord de col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona.

El compromís de la marca per ajudar a millorar la vida de les persones s'ha iniciat a través d'una jornada festiva, aprofitant la inauguració del seu nou local a Salt, situat al Passeig dels Països Catalans, 49. L'empresa ha destinat tota la recaptació obtinguda durant aquest dia a acompanyar els més vulnerables.

La col·laboració de Domino's Pizza anirà molt més enllà d'accions puntuals o patrocini en l'àmbit de la responsabilitat social. Aquesta primera donació ha sigut el punt de partida a una extensa relació que té l'objectiu, a través dels projectes socioeducatius de l'entitat, de millorar les oportunitats d'infants i joves que pateixen desigualtat a l'escola per manca de recursos de les famílies o falta de suport. També té previst donar suport a les iniciatives d'inserció laboral a persones en risc d'exclusió que desenvolupa Càritas.

Gràcies a Domino's Pizza, al voluntariat, a les persones participants i a molta gent que ha volgut conèixer el nou local, s'ha aconseguit recaptar 4.295,89 € que es destinaran als infants i les famílies més vulnerables.

Moltes gràcies!
03
Juny
2021

Ecosol s’especialitza en l’ús de productes biocides

L’empresa d’inserció social de Càritas Diocesana de Girona, posa en marxa el projecte INVEST IN GROWING finançat pel Fons Social Europeu

Ecosol ha donat el tret de sortida a l’INVEST IN GROWING - BIOCIDES, un projecte que s’emmarca dins del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social, i que és finançat pel Fons Social Europeu. 

Aquesta acció consta de la creació d'una línia de negoci enfocada en l'especialització en l’ús de productes biocides. Així doncs, el primer pas d’Ecosol ha estat la formació dels seus treballadors, concretament els que es dediquen als serveis de neteja, per tal d’obtenir la certificació necessària per poder fer ús d’aquest tipus de productes. La certificació permet estar inscrit en el Registre Oficial d'Establiments i Serveis Plaguicides, fet que autoritza a dur a terme aquest tipus d’activitat.

El projecte, que té el finançament del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social i Inditex, té un cost total de 52.141,64 €. L’objectiu és aconseguir dos llocs de treball de nova creació i fer l’acompanyament per l’itinerari d’inserció a una desena de persones.

Tanmateix, la missió d’Ecosol és facilitar l’ocupació de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d’una empresa que manté els criteris de qualitat en la gestió i prestació dels serveis.  Actualment, Ecosol compta amb 117 llocs de treball, el 70% dels quals estan reservats per a persones en risc d’exclusió social.




 
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG