MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
18
Desembre
2020

Càritas celebra amb èxit la primera edició virtual del sopar solidari

Un centenar de persones van participar aquest dijous 17 de desembre a la quarta edició del sopar solidari de Càritas Diocesana de Girona, que enguany va convertir-se per primera vegada en un acte virtual. La periodista Elisenda Camps va ser l’encarregada de conduir l’acte, que portava per títol ‘Aturem el rebrot de la pobresa’ i que tenia per objectiu captar fons per acompanyar les persones més vulnerables ateses per Càritas, que són les que més estan patint els efectes d’aquesta crisi sanitària.

Durant la vetllada, les persones assistents va poder veure i escoltar diverses intervencions, com la de Dolors Puigdevall, directora de l’entitat, que va alertar que “la crisi sanitària ens ha posat davant d’un gran mirall i ens ha mostrat les mancances que tenim com a societat” i va afirmar que “les persones grans, els treballadors amb contractes precaris o els infants i joves que pateixen desigualtat han estat precisament els més castigats per la pandèmia i no és cap casualitat”.

Joan Roca va protagonitzar la part central de l’acte amb una connexió en directe des de la cuina d’El Celler de Can Roca en plena activitat. El reconegut xef va explicar diverses accions que duu a terme El Celler de Can Roca centrades en la sostenibilitat i va destacar la col·laboració amb Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que confecciona diversos productes dissenyats pel seu equip. Roca també va presentar una escudella de bacallà, una recepta inèdita pensada perquè els assistents al sopar la puguin cuinar a casa aquest Nadal.

Personalitats destacades en diversos àmbits i compromeses amb l’entitat, com l’actor Joan Pera, el periodista Adam Martín, el meteoròleg Eloi Cordomí, l’escriptor Martí Gironell, el futbolista Àlex Granell o l’estrella del bàsquet Marc Gasol, van voler agrair i donar suport a la tasca de Càritas a través de vídeos breus que es van emetre durant l’acte.

El sopar solidari també va comptar amb el tradicional sorteig de productes i va finalitzar amb una salutació del bisbe Francesc Pardo, que va destacar la feina de Càritas i va desitjar un bon Nadal als assistents.

El sopar solidari virtual ‘Aturem el rebrot de la pobresa’ va ser possible gràcies a la implicació de l’equip d’El Celler de Can Roca, el patrocini principal de Clínica Bofill, Clínica Cervera, COMEXI i Toni Pons, el co patrocini de Valvi Assegur, Assessoria Codina i DCU Tecnòlogic i la col·laboració de la periodista Elisenda Camps, de totes les personalitats que van intervenir durant l’acte i, sobretot, els assistents, que van realitzar les seves aportacions solidàries.
30
Novembre
2020

La unió de Comerciants de La Bisbal coopera amb el Servei d’Aliments

La Unió de Comerciants de La Bisbal d’Empordà s'ha sumat al Gran Recapte amb la col·laboració de les botigues d'alimentació. S'ha recaptat 1.275€ al comerç local de La Bisbal.

A la campanya d’enguany, la Unió de Comerciants de La Bisbal ha fet un treball solidari amb la campanya del Gran Recapte. Els diners recaptats aniran destinats a proveir d'alimentació fresca i de proximitat el Servei d'Aliments de Càritas La Bisbal.

També s'ha portat a terme la campanya al municipi de Corçà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Corçà i els comerços locals de Corçà i Casavells, i s'ha recaptat una quantitat de 393€ per aliments




30
Novembre
2020

Bon Nadal. Però per a tothom.

Per 1 de cada 5 persones, aquestes festes seran de tot menys felices. Fes que Nadal entri a totes les llars. Fes el teu donatiu, cada gest compta. 

 

Arriba Nadal. I amb ell els arbres plens de llums, els sopars envoltats de la família, els brindis compartits, les felices i alegres nadales plenes d'esperança... Però no ens equivoquem. Aquest Nadal arriba, però no per a tothom.

 

La pandèmia ha fet que 1 de cada 5 persones, aquest any, no pugui tenir unes felices festes. Ni tan sols les podran celebrar.

 

Sabies que...

 
  • El 30% de les famílies no tindran una llar digne on celebrar aquestes festes.

  • Més de 280.000 persones ni tan sols podran comprar aliments per al dia de Nadal.

  • Més de 363.000 persones passaran al 2021 sense ni una sola abraçada i en absoluta soledat.

 

A causa d'aquesta pandèmia, Càritas està destinant recursos extraordinaris per fer front a totes les demandes socials per cobrir les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat. Per això, necessitem més que mai els donatius de gent com tu, per poder ajudar econòmicament les famílies que més pateixen i fer que, al menys, la il·lusió i esperança del Nadal arribin a totes les llars.

 

Fes-ho possible. Fes el teu donatiu, cada gest compta.

DONATIUS

24
Novembre
2020

El projecte ACOL permet contractar tres persones que estaven en situació irregular

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, promou el projecte ACOL, amb l’objectiu d’oferir oportunitats a persones migrades arrelades al territori i que necessiten una oferta de treball per poder regularitzar la seva situació i superar situacions de vulnerabilitat. Aquest any 2020, Càritas contractat tres persones que es trobaven una situació irregular .
24
Novembre
2020

TAULA RODONA: ‘Els reptes del sensellarisme a Catalunya’

Campanya de Persones Sense Llar 2020
I tu, què hi dius? Digues prou! Ningú sense llar!


PRESENTACIÓ DEL VÍDEO ‘BATECS DE CARRER’
Divendres 27 de novembre, a les 19h (enllaç disponible en breu)
Presentació de ‘Batecs de carrer’, un vídeo impulsat per la Càritas Jove que recull el testimoni personal de diverses persones que han viscut episodis de sensellarisme.

TAULA RODONA
Divendres 27 de novembre, després del vídeo
‘Els reptes del sensellarisme a Catalunya’, amb Kira Ramírez (directora del Centre d’Acollida i Serveis Socials La Sopa), Salvador Busquets (director de Càritas Barcelona i ex director d’Arrels Fundació), Ilde i Lluís Soldevila (testimonis). Modera: Laura Fanals (periodista).


ENLLAÇ ZOOM per unir-se al webinar: Enllaç ZOOM
Codi accés: 682326





 
Manifest
24
Novembre
2020

Càritas organitza una edició virtual del sopar solidari

Càritas Diocesana de Girona ha adaptat el sopar solidari a les circumstàncies de la crisi sanitària i presenta una edició virtual de l’acte amb la participació del xef Joan Roca, la reconeguda periodista Elisenda Camps com a conductora, la intervenció de diverses personalitats destacades compromeses amb l’entitat i el patrocini principal de Clínica Bofill Proactive Health, COMEXI, Clínica Cervera i Toni Pons.

L’edició virtual del sopar solidari porta per títol Aturem el rebrot de la pobresa i se celebrarà el proper 17 de desembre, de 19:30h a 21h, en un format innovador, totalment en línia, que espera poder reunir un gran nombre de socis, donants, Entitats amb Cori persones compromeses, amb l’objectiu de recaptar fons per lluitar contra les conseqüències de la pandèmia per a les persones més vulnerables.

L’assistència virtual a l’acte té un cost de 40 euros* i inclou un obsequi regal i la invitació per connectar-s’hi a través d’un enllaç. Càritas preveu també una modalitat de pagament COBERT 0 per a les persones que no puguin assistir-hi però que vulguin contribuir a recaptar fons per als projectes de l’entitat, a més d’opcions diverses per a empreses i entitats. La vetllada comptarà amb la intervenció del xef Joan Roca, que mostrarà algun dels seus secrets a la cuina, la participació de personalitats destacades com els esportistes Marc Gasol o Àlex Granell, entre d’altres, i un repàs de la resposta de Càritas durant la crisi sanitària.

Més informació i reserves

– al correu soparsolidari@caritasgirona.cat
– o trucant al 972 20 49 80 / 683 14 32 39

Si vol reservar directament, pot fer un ingrés indicant NOM i la paraula SOPAR al número de compte de CaixaBank ES59-2100-0002-5602-0174-2315 o per BIZUM al 01580. Una vegada fet l'ingrés, cal enviar un correu a soparsolidari@caritasgirona.cat amb el nom i cognom i indicar que s'ha realitzat l'ingrés. Llavors, rebrà l'enllaç per connectar-se a la vetllada virtual i la informació per obtenir l'obsequi.


21
Novembre
2020

Càritas dedica una setmana als drets de les persones sense llar

Càritas Diocesana de Girona, el Centre d’Acollida i Serveis Socials “La Sopa” i l’associació Traçant Camins, organitzen una setmana d’accions en el marc de la Campanya de Persones Sense Llar. Enguany, la setmana tindrà lloc entre el 23 i el 29 de novembre, portarà per lema: “No tenir casa, mata. I tu, què hi dius? Digues prou! Ningú sense llar!” i comptarà amb dos padrins molt especials: el xef Joan Roca i la jugadora de bàsquet Marta Xargay, que ajudaran a donar visibilitat a les accions de Càritas Diocesana de Girona destinades a lluitar pels Drets de les persones sense llar.


La setmana per a les persones sense llar s’ha presentat públicament aquest divendres al migdia al pont de pedra de Girona, en un acte breu davant dels mitjans de comunicació, que ha comptat amb la presència de la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’ajuntament de Girona, Núria Pi, la directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, Kira Ramírez, directora de la Sopa i el xef Joan Roca, padrí de la iniciativa i col·laborador compromès en nombroses accions de l’entitat.


Les activitats programades són, per una banda, la lectura i entrega d’un manifest de manera paral·lela a diversos pobles i ciutats el dia 26 de novembre al migdia, que inclou les reclamacions de les entitats participants en l’àmbit de la defensa dels Drets de les persones sense llar i, per l’altra, la presentació del vídeo Batecs de carrer, que ha realitzat l’equip de voluntaris de la Càritas Jove i que recull el testimoni personal d’un grup de persones que han viscut situacions de sensellarisme i que reflexionen en primera persona sobre els motius i les conseqüències d’aquestes circumstàncies. El vídeo Batecs de carrer es presentarà divendres 27 de novembre a les 19h, en un acte virtual que comptarà també amb una taula rodona per abordar la situació de les persones sense llar, amb la participació de Kira Ramírez (directora de La Sopa), Lluís Soldevila i Ildefonso (testimonis de sensellarisme) i Salvador Busquets (director de Càritas Barcelona).


La Campanya Persones Sense Llar reivindica el Dret a l’Habitatge Digne i posa el focus en les persones que que no tenen llar en un context d’emergència econòmica i social com l’actual, que desemboca en una crisi encara més profunda d’habitatge i allotjament. L’objectiu principal és reclamar l’atenció de la societat com a col·lectivitat responsable de construir i teixir un model social sostenible i inclusiu per a tota la població.


Cartell de la campanya
20
Novembre
2020

Càritas alerta de l'augment de la vulneració de drets que pateix la infància més vulnerable a causa de la Covid-19

Avui, 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets de la Infància, Càritas alerta de l'augment en la vulneració de drets que pateixen els nens i nenes més vulnerables a causa de l'impacte de la Covid-19.

En motiu d'aquesta jornada, Càritas llança una iniciativa a les xarxes socials arreu de l’estat amb l’etiqueta #CorsPerLaInfància amb la qual es pretén omplir les xarxes socials de màscares amb cors impresos per expressar una "ruptura" simbòlica amb el distanciament físic a què ens estem veient obligats a causa de pandèmia. I és que aquesta inevitable mesura de prevenció sanitària comporta, en el cas de la infància i l'adolescència, el risc d'afrontar una factura social i emocional molt important en els seus processos de creixement i identitat personal i social.

Aquesta crisi està privant als menors en situació social més precària, dels seus propis temps, que són molt diferents als dels adults, privant-los d'espais de seguretat i confiança tan importants en els seus processos vitals. Al costat d'això, aquest distanciament físic els està empenyent a certa invisibilitat social a la vida quotidiana, amb el consegüent risc de minvar dels seus drets i de les seves expectatives de present i futur.


Per a això, Càritas assenyala cinc eixos estratègics des de la nostra acció per garantir cap a aquest objectiu:

1. Certeses davant de la incertesa: Càritas aposta per seguir acompanyant cada menor en situació de vulnerabilitat, caminant al seu costat, fent seves les seves preocupacions i esperances, i optant sense equívocs per la defensa dels seus drets.
2. Ponts enfront de les bretxes: La bretxa social generada per l'exclusió s'ha vist augmentada amb aquesta crisi, en què la infància i la joventut pagaran una factura socioeconòmica i emocional molt alta. Càritas vol actuar com a pont que protegeixi els processos vitals que estan per arribar i els que ja són aquí de tants menors que acompanyem. La desatenció a la infància, a l'adolescència i la joventut té com a conseqüència la transmissió intergeneracional de la pobresa, analitzada tan a fons per la Fundació FOESSA, pel que no podem permetre que aquest procés s'acceleri, sinó frenar-la i revertir-la.
3. Proximitat davant el distanciament: En època de distanciament i de mascaretes, és urgent estar més a prop que mai els uns dels altres, admirar tot allò que cada noi o noia guarda al seu interior, i allargar-li la mà per facilitar que sigui capaç d'expressar-ho. Més que mai, Càritas reafirma els seus processos d'acompanyament a les famílies i als menors, per reforçar les seves capacitats i la fe en si mateixos.
4. Escolta enfront de la sordesa: Davant els desafiaments actuals, cal tenir la valentia de qüestionar i reinventar-se per afrontar la transformació social i el canvi de model, sempre des de l'escolta, el respecte i la participació de les persones que acompanyem perquè puguin ser protagonistes dels seus propis projectes de vida.
5. Veïnatge davant individualisme: Reivindiquem, en aquests temps de confinament i aïllament, el sentit comunitari que ens faci sentir uns als costat dels altres, com a font no només de relació, sinó de celebració de la vida en comú perquè "tots necessitem de tots ". Trencar amb l’aïllament social ens ajudarà a combatre les pors, a generar connexions que es ramifiquin com les branques dels arbres com a clau del creixement comunitari, generant espais de confiança, seguretat i suport mutu en les famílies i en la infància.


04
Novembre
2020

Càritas i Asisgrup signen un acord per potenciar l’ocupabilitat de persones vulnerables amb Incorpora de Fundació “la Caixa”

Càritas Diocesana de Girona ha signat conveni de col·laboració amb Asisgrup, una empresa dedicada a l’atenció sociosanitària, la neteja industrial i domèstica, gestió, formació i selecció, i gestió patrimonial, en el marc del programa d’inserció sociolaboral Incorpora, impulsat per la Fundació “la Caixa”.

La formalització de l’acord amb Asisgrup va tenir lloc a seu social de l’empresa i va comptar amb la presència del CEO d’Asisgrup, Carles Martin, la seva Consellera Delegada, Anna Sanahuja; la directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, i representants del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” a Girona.

Acords en pro de la inserció laboral

L’acord té com a fi impulsar l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social i reforçar les polítiques de responsabilitat social corporativa de l’empresa participant.

Per una part, Càritas Diocesana de Girona, juntament amb la resta d’entitats del Grup Incorpora Girona, es compromet a oferir perfils adequats a cada demanda de personal que es faci des de l’empresa adherida al programa Incorpora, així com a realitzar un seguiment després de la incorporació del treballador.

L’empresa, per la seva part, acorda informar al programa d’inserció laboral de totes les vacants que puguin sorgir amb l’objectiu de cobrir-les amb persones procedents del programa Incorpora que tinguin especials dificultats per trobar feina.

La formalització d’una relació que ja ha donat fruits

L’acord amb Asisgrup formalitza la relació ja existent del programa d’inserció laboral amb l’empresa, amb la qual ja col·laborava des de fa un temps per contractar persones en risc d’exclusió social. A més, gràcies a les impressions que l’empresa ha anat transmetent als professionals Incorpora, s’han millorat els processos de selecció i el seguiment posterior dels treballadors.

El programa Incorpora, impulsat per la Fundació “la Caixa” desde 2006 a Girona, ha col·laborat, en el que portem d’any, amb 268 empreses que han facilitat, juntament amb el suport de les 12 entitats que integren el grup, 665 insercions laborals de persones en situació o risc d’exclusió social.



02
Novembre
2020

Millorem l'ocupabilitat d'un grup de dotze dones

Un grup de dotze dones en situació de vulnerabilitat realitza una formació de sis mesos amb l’objectiu de millorar les seves oportunitats laborals. La formació, que és la segona edició del Pretaller de Proximitat, ofereix coneixements teòrics i professionalitzadors de l’àmbit de la neteja industrial, aprofitant un entorn real de treball, però també incorpora competències transversals, de medi ambient, d’igualtat de gènere i d’alfabetització digital. Aquesta formació està finançada pel Fons Social Europeu “El FSE inverteix en el teu futur” i Institut Català de les Dones).
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG