MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
28
Novembre
2019

Tots tenim un àngel

En els moments difícils, el més important és tenir algú al costat i sentir-se comprès, acompanyat o, simplement, escoltat. Tots hem tingut un àngel, aquella persona que ens ha fet recuperar l’esperança. Però encara que no ho creguis, tu també pots ser aquest àngel, capaç de commoure’s i de sentir, en el patiment de la resta, la necessitat i l’impuls de consolar, d’abraçar i de sentir tendresa. Tu també pots ser missatger de bones notícies i de generar esperança amb els teus gestos.

Aquest Nadal, fes un donatiu a Càritas Diocesana de Girona i fes possible que les persones en risc d’exclusió tornin a recuperar l’esperança en elles mateixes.

Mira el vídeo de la campanya
24
Octubre
2019

Càritas reivindica el Dret a l’habitatge digne en el Dia de les Persones sense Llar

La mirada de la Sara, una dona de 41 anys en situació de sensellarisme, i el lema “Posa-hi cara”, són els elements de la campanya de la Jornada de les Persones Sense Llar, que se celebra el 27 d’octubre arreu de l’estat, però que concentra la majoria d’actes el dijous 24, com és el cas de Càritas Diocesana de Girona, que sortirà al carrer a Figueres. L’entitat instal·larà una parada a la plaça de l’ajuntament, de 10:30h a 13h, per oferir informació i testimonis del projecte dedicat a les persones sense llar. A més, es recolliran signatures i roba i material d’hivern per a les persones que viuen al carrer. A les 12 del migdia es llegirà un manifest per reivindicar el Dret a l’habitatge digne.

Càritas Diocesana de Girona gestiona diversos projectes en l’àmbit de l’Habitatge a la demarcació de Girona i vol aprofitar el Dia de les Persones sense Llar 2019 per donar especial visibilitat al Projecte Sense Llar, que desenvolupa a Figueres (Alt Empordà). L’objectiu d’aquest projecte és que les persones que han caigut en una situació d’exclusió social per manca d’habitatge participin en processos de promoció i inserció social que els permetin, de nou, prendre les regnes de la seva vida, accedir a una llar i ser protagonistes d’una millora en la seva qualitat de vida. Una persona tècnia del projecte surt al carrer per localitzat persones en aquesta situació i les informa de les accions de Càritas i dels recursos que té a la seva disposició. Totes les intervencions es realitzen comptant amb la participació lliure i voluntària de les persones sense llar. Si la persona expressa la voluntat d’abandonar aquesta situació -que no és una decisió senzilla, per la gran quantitat de problemàtiques relacionades amb el sensellarisme, com la salut mental, les addiccions o la falta de xarxa social- Càritas i la resta d’entitats i agents socials implicats, intenten trobar una solució efectiva per abandonar progressivament el carrer i fomentar l’autonomia i la inclusió social.

Durant el 2019 el projecte ha a atès 23 persones noves (18 homes i 5 dones). En tots els casos han estat intervencions amb un seguiment que ha durat, com a mínim, un mes. L’entitat també té en compte les persones que reben seguiment continuat amb diferents regularitats (diari, setmanal, mensual, etc.) que es van incorporar al projecte el 2017 o 2018 i que són 28 persones més en total (3 dones i 25 homes).
Nota de premsa
24
Octubre
2019

Càritas celebra amb èxit la tercera edició del sopar solidari

Càritas Diocesana de Girona ha reunit 250 persones aquest dijous a la tercera edició del sopar solidari que l’entitat duu a terme per difondre la seva acció i recollir fons per desenvolupar projectes dirigits a millorar les oportunitats de les persones en risc d’exclusió social. La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, ha volgut agrair especialment la presència de socis, donants, entitats i empreses col·laboradores, que han reforçat el seu compromís amb les famílies en situació de vulnerabilitat, malgrat les circumstàncies que acompanyen la realitat social i política dels darrers dies.

El periodista Adam Martín (Tossa de Mar, 1973) ha estat l’encarregat de conduir l’acte, en el marc d’un sopar a càrrec del prestigiós equip dels germans Roca, amb el patrocini principal de Clínica Bofill, a l’espai Mas Marroch, a Vilablareix. El bisbe Francesc Pardo també ha dirigit unes paraules als assistents, per agrair de nou el seu compromís amb l’acció de Càritas i amb les famílies en situació d’exclusió social.

07
Octubre
2019

Càritas i Justícia i Pau reclamen la feina digna per trencar el cercle de l’exclusió

Dilluns 7 d’octubre Càritas, Justícia i Pau, i la resta d’entitats d’Església, reclamaran el Dret a una feina digna en el marc de l’iniciativa “Defensem el Treball Decent”. Aquestes entitats denuncien, en un manifest conjunt, la dificultat d’accedir a feines que garanteixin la dignitat de la persona, mentre continua augmentant el nombre de treballadors i treballadores pobres. A més, recorden l’aposta comuna del juny passat durant la 108a Conferència de l’Organització Internacional del Treball, “d’aprofitar tot el potencial del progrés tecnològic i el creixement de la productivitat per aconseguir treball decent i desenvolupament sostenible, que permeti assegurar la dignitat, la realització personal i una distribució equitativa dels beneficis per a tothom”.


Els efectes de la precarietat laboral


En aquesta nova jornada en defensa del treball decent es posa el focus sobre els efectes negatius de la precarietat laboral, que es tradueix en “vides truncades, vulnerables i violentades de persones explotades i abusades per contractes temporals i eventuals, amb sous que no concorden amb les hores realitzades, sense seguretat en el lloc de treball i subjectes a una flexibilitat que acaba trencant la dimensió personal de les persones treballadores en impossibilitar una veritable conciliació entre treball, família, descans, participació social i oci”, segons s’apunta al manifest.


Les xifres a la diòcesi de Girona

Des del mes de gener, Càritas Diocesana de Girona ha atès 850 persones a través dels itineraris d’inserció, un seguit de projectes de l’entitat que tenen l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones ateses perquè puguin accedir a una feina digna, a través de la formació, l’orientació, o el seguiment personalitzat, entre d’altres. El nombre de dones ateses ha estat de 531 i el d’homes 294. Els projectes han aconseguit 165 insercions laborals en empreses d’arreu de la diòcesi. Fins a 10 insercions han estat mitjançant contractes indefinits i la resta temporals. 44 insercions són de jornades de menys de 30 hores setmanals.


Càritas aposta per la feina digna com a eina principal per sortir de les situacions d’exclusió social. Per això, tots els projectes de l’àmbit laboral es coordinen per oferir itineraris individualitzats a casa persona atesa.

La xapa contra la precarietat

Càritas i Justícia i Pau, promotores de la iniciativa al nostre territori, repartiran gratuïtament 500 xapes amb el lema “No més precarietat”, amb l’objectiu de fer més visibles les reclamacions de la jornada i la necessitat de defensar el Dret a la feina digna. Les xapes es poden recollir als serveis generals de Càritas (Pujada de la Mercè, 8 de Girona) des d’aquest dilluns 7 d’octubre. Les entitats animen a fer difusió de la iniciativa prenent fotografies de les xapes i compartint-les amb l’etiqueta #NoMésPrecarietat des del dia 7 i durant tota la setmana.








Comunicat 7 d´octubre
18
Setembre
2019

Mazoni, Sanjosex, El Último Veneno i La Puça actuaran a la jornada de portes obertes de Càritas a la Bisbal

El Camp dels Capellans de la Bisbal d’Empordà acollirà les actuacions solidàries de Mazoni, Sanjosex, El Último Veneno i La Puça, diumenge 29 de setembre de 12h a 14h, en el marc de la jornada de portes obertes organitzades per Càritas La Bisbal d’Empordà. Aquest acte és possible gràcies a la implicació dels artistes i la col·laboració de Darnés Grup, Frit Ravich, Club de Tennis La Bisbal Centre Esportiu, Sona i Casa Westfalia.

Durant la jornada de portes obertes, totes les persones interessades podran visitar els equipaments de Càritas a La Bisbal d’Empordà i conèixer la tasca de l’entitat de la mà de l’equip de persones professionals i voluntàries que duen a terme els projectes d’acció social al territori. La jornada estarà amenitzada per un vermut musical solidari amb les actuacions de Mazoni, Sanjosex, El Último Veneno i La Puça, tots ells artistes reconeguts vinculats a La Bisbal, que donen fe de la bona salut cultural del municipi i del seu compromís social.

Càritas La Bisbal d’Empordà va atendre 401 persones en risc d’exclusió social durant l’any passat i fins a 1.277 persones es van veure beneficiades d’algun del seus projectes, en àmbits tan diversos com l’atenció a la gent gran que viu en solitud, el suport a l’escolaritat, l’entrega d’aliments i roba o els tallers d’acollida lingüística i cultural, entre d’altres.

Els beneficis aconseguits durant la jornada es destinaran íntegrament a finançar projectes socials que ajuden a combatre l’exclusió social al territori.




06
Setembre
2019

Mas Marroch acollirà el sopar solidari de Càritas

L’espai exclusiu Mas Marroch de Vilablareix, gestionat per l’equip dels germans Roca, acollirà la 3a edició del sopar solidari de Càritas Diocesana de Girona. La vetllada se celebrarà dijous 17 d’octubre a partir de les 19:30h. La tercera edició del sopar una crida als socis, donants i a les organitzacions i empreses compromeses amb l’acció de Càritas. Com en les altres ocasions, es tracta una acció solidària amb un doble objectiu: difondre les accions de l’entitat al territori i recaptar fons per poder dur-les a terme. Enguany, l’edició s’anomena Un sopar de compromís.

Un compromís és una responsabilitat que assumim, una paraula donada que va molt més enllà d’una obligació. Totes les persones que són part de Càritas tenen un compromís amb aquells que no han tingut les mateixes oportunitats o que pateixen exclusió social. El compromís és un vincle, és la garantia que no oblidem i que lluitem perquè tothom pugui tirar endavant, malgrat les circumstàncies i punts de partida desiguals.

Destí dels fons recaptats

Càritas és present arreu del territori de la diòcesi de Girona i hi desenvolupa una cinquantena de projectes que permeten atendre més de 22.000 persones. Es tracta de famílies que no disposen d’un habitatge digne, de persones excloses del mercat laboral, d’infants i joves amb desigualtats o de persones grans que pateixen solitud i aïllament, entre d’altres situacions. L’acció de Càritas és possible gràcies al voluntariat, a l’equip professional i a la base social formada per socis, donants, empreses, entitats i organitzacions compromeses amb l’entitat, que col·laboren amb el finançament dels diversos projectes. Els beneficis del sopar solidari serviran per reforçar els projectes de l’entitat i aconseguir generar més oportunitats per a les persones ateses.

Informació i reserves

Dia i hora: 17 d’octubre de 2019, 19:30h
Lloc: Mas Marroch (Vilablareix)
Donatiu*: 75€ per persona/ 1.500€ taula de 10 persones (patrocini per a taula empresarial)
Reserves: soparsolidari@caritasgirona.cat / Tel. 972 20 49 80 / 683 14 32 39







Sopar Solidari
08
Juliol
2019

Un grup de dones aprèn tècniques de neteja industrial per poder accedir a una feina digna

Aquest mes de juliol ha començat la segona edició de la formació anomenada Pretaller de Proximitat II. Es tracta d'una formació de sis mesos de durada, que compta amb una dotzena d'alumnes que rebran la teoria i les pràctiques necessàries per aprendre a realitzar neteja industrial professional.

Durant el curs, les alumnes es formen també en competències transversals, de medi ambient, d'igualtat de gènere i d'alfabetitació digital, que complementen l'activitat principal. Les alumnes també realitzen formació en context laboral i apliquen les tècniques de neteja en un entorn real de treball per facilitar la seva inserció al món laboral un cop acabat el curs, que és l'autèntic objectiu del curs.  

Aquest taller és un projecte finançat per l'Institut Català de la Dona i Fundación Privada Santander.

logos
17
Juny
2019

Prendre consciència de l’abús i el matractament envers les persones grans

El 15 de juny és el Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans. L'objectiu de l'esdeveniment, que se celebra cada 15 de juny, és crear una consciència social i política de l'existència del maltractament i l'abús produït a les persones grans, juntament amb la idea que es tracta d'una xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir.

Des de Càritas, ens formulem preguntes que ens interpelen a tots: Creus que les persones grans poden prendre decisions i opinar sobre les seves vides? Què n’opines de la solitud no desitjada? Creus que les persones grans poden desenvolupar les seves capacitats i plantejar-se nous reptes? Penses que els pobres i les ciutats cuiden les persones grans reconeixent el seu lloc just a la societat?

Per això impulsem projectes que posen al centre les persones grans. Creem espais i serveis que defensen i garanteixen els seus drets d’autonomia, presa de decisions, independència, participació, etc. en la construcció social comunitària. La nostra societat no reconeix prou el valor social de les persones grans, la seva cura, experiència, suport a la família, la participació en la comunitat, etc. Des dels nostres projectes reconeixem aquest valor i reivindiquem una presència més activa en el context públic.

Les persones grans són referents de vida, són testimonis privilegiats de la història de les nostres famílies i de la nostra societat. Defensem una societat d’acollida i de cura en la qual no es maltracti ni es descarti ningú per la seva edat i que impulsi espais de trobada entre les diverses generacions.
13
Juny
2019

Càritas organitza marxes per compartir el viatge amb persones migrants i refugiades

Poblacions de tota la diòcesi de Girona acolliran aquest dissabte 15 de juny fins a nou marxes solidàries sota el lema Compartint el viatge, organitzades pels equips de Càritas. Les marxes són gratuïtes, i obertes i accessibles per a tothom. Roses s’hi sumarà el dia 25 de juny i Santa Coloma de Farners ho farà el dia 29.

Les marxes Compartint el viatge són una iniciativa global, impulsada pel papa Francesc, per promoure la cultura de la trobada entre pobles amb l’objectiu d’evitar les catàstrofes humanitàries que suposen el desplaçament massiu de persones migrants i refugiades que fugen de les guerres i de la misèria. L’acció, presentada pel mateix papa el mes d’octubre passat, i que organitzen les Càritas d’arreu del món, sumarà les distàncies recorregudes i les afegirà a la web comuna de la campanya, per intentar assolir l’ingent xifra d’un milió de quilòmetres.

Caminant plegats amb comunitats de desenes de països, els participants obriran els braços i compartiran el viatge per enviar un missatge d’unitat als líders polítics. Cada passa feta en aquestes marxes és una passa per a la construcció de comunitats més fortes, més properes, amb la ment més oberta i amb un cor comú contra la xenofòbia, l’odi, el racisme i la violència entre pobles.

Informació de les marxes del 15 de juny

Banyoles: Càritas, carrer Muralla, 28 (10h)
La Cellera de Ter: Bar La Presó (09:30h)
Anglès: Placeta del Passeig de la FEVE  (9h)
Llagostera: La Farinera (09:30h)
Caldes de Malavella: Cal Manco (10h)
Quart: L'Estació )9h)
Fornells de la Selva: La Plaça (9h)
Llambilles: L'Estació (9h)

Resta de marxes

Roses i Santa Coloma de Farners: Pendents d’hora i lloc de sortida
10
Juny
2019

El projecte Apadrinar un Avi rep un Premi ABC Solidario

Els Premis ABC Solidario han reconegut la tasca del projecte Apadrinar un Avi, de Càritas Diocesana de Girona, que ha rebut el tercer premi de la quinzena edició dels guardons, segons ha fet públic el diari ABC aquest cap de setmana.

Els Premis ABC Solidario, que s’entreguen el 24 de juny en un acte a Madrid, estan dedicats a la protecció, l’educació i l’assistència sanitària i s’atorguen a entitats i projectes centrats en la millora de la vida d’infants i joves d’Espanya i de fora de l’estat. Els premis compten amb el patrocini de Telefónica i Santander i reparteixen un total de 100.000 euros entre les diverses categories. El projecte Apadrinar un Avi, de Càritas Diocesana de Girona, ha rebut el tercer premi, valorat en 10.000 euros. El Jurat ha destacat que el projecte “promou la participació social del jovent amb les persones grans, la majoria de les quals no compten amb suport familiar i es troben en situacions de solitud no desitjada”. Dolors Puigdevall, directora de l’entitat, ha agraït en nom de Càritas Diocesana de Girona i de tot l’equip de Gent Gran, el premi rebut i ha manifestat que “l’atenció a les persones grans, que sovint es troben en situacions d’invisibilització i de solitud, representa un dels eixos més importants de la nostra acció social”. Puigdevall ha afegit que “el més singular d’aquest projecte és el seu component intergeneracional i voluntari i el compromís i la col·laboració de les residències” i ha recordat que “el motor d’Apadrinar un Avi són centenars de joves de la diòcesi de Girona que dediquen una estona cada setmana a conversar i compartir experiències amb persones grans que es troben en situacions de solitud, i això és impagable”. Puigdevall també ha destacat que algunes de les persones grans ateses esperen els joves amb tantes ganes que “fins i tot ordenen la setmana en funció de la visita”.

Nota de premsa
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG