MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
21
Febrer
2018

Càritas reforça els serveis a la Bisbal d’Empordà

El grup empresarial SOLGIRONÈS, dedicat a l’energia solar, a l’exportació i alimentació i a la inversió, ha finançat amb 10.000 euros els projectes que Càritas duu a terme a la Bisbal d’Empordà i a una vintena de municipis propers. L’aportació del grup empresarial es destinarà a reforçar els serveis dedicats a la infància (ajudes per a la medicació, òptica, ortopèdia, material i menjador escolar i transport), ajudes bàsiques per a l’alimentació, a la gent gran (acompanyament, escolta, conversa i afecte a persones grans en situació de solitud no volguda), i a la reforma de l’equipament de dutxes per a persones sense llar o amb problemes de pobresa energètica.

Esperança Serra, presidenta de Càritas La Bisbal d’Empordà, ha assegurat que “donatius com el SOLGIRONÈS són una gran ajuda per poder millorar l’atenció a les persones en risc d’exclusió” i ha volgut agrair “l’esforç, la confiança i el compromís de totes les empreses, persones sòcies, donants o voluntàries que col·laboren amb Càritas i que formen part del seu valor”.

Càritas La Bisbal d’Empordà compta amb 65 persones voluntàries i desenvolupa 10 projectes i serveis d’acció social. L’entitat compta amb finançament municipal i donacions de parròquies i entitats religioses, però depèn en gran mesura de les aportacions de socis, donants i empreses compromeses amb la seva tasca social.
Nota de premsa
12
Febrer
2018

3 minuts per menjar bé

El Programa Aliments de Càritas Diocesana de Girona ha editat i publicat un vídeo< per difondre els beneficis d’una alimentació saludable i equilibrada. El vídeo porta per títol “2 minuts per menjar bé”, i està editat en català, castellà i àrab. Des de fa unes setmanes, el vídeo es projecta als Centres de Distribució d’Aliments, amb l’acompanyament d’una persona tècnica. Les persones ateses als Centres de Distribució d’Aliments veuen el vídeo i responen un petit qüestionari. Càritas preveu que durant el 2018, el vídeo arribarà al 80% de les persones ateses als Centres de Disribució d’Aliments, que suposa una mica més de 7.000 famílies. El vídeo també s’utilitza per a tallers i xerrades als projectes educatius i als espais dedicats a l’acollida sociolingüística.

Vegeu el vídeo.
30
Gener
2018

La Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG publica una guia amb l’impuls de Càritas Diocesana de Girona

L’auditori Jaume Casademont del Parc Científic i Tecnològic de la UdG acollirà aquest divendres 2 de febrer a les 12 del migdia la presentació del llibre ‘Amb valor afegit’. Es tracta de la primera publicació realitzada per la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària (RSU), una iniciativa nascuda al 2013 amb l’impuls de Càritas Diocesana de Girona i el patrocini de Santander Universidades i col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Consell Social de la UdG, que té per objectiu enfortir la responsabilitat social empresarial de les pimes gironines i de la resta d’actors empresarials, públics i socials del territori gironí.


La publicació, escrita per Josep Maria Canyelles, expert en la matèria i soci i consultor de l’empresa Vector5, inclou elements per guiar les empreses interessades a gestionar la responsabilitat social i conclou amb casos de bones pràctiques de pimes de diverses comarques gironines, a més d’extractes d’una conversa entre l’autor i Jordi Pou, director gerent de Coffee Center i col·laborador amb Càritas i amb la Fundació Ramon Noguera, Maria Rosa Agustí, agent exclusiva d’assegurances Allianz i presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE), Carme Vinyoles, periodista, i -fora de la imatge- Maria Rosa Terradellas, directora de la càtedra RSU de la UdG.


L’acte de divendres comptarà amb la conferència “El dividend de l’RSE” a càrrec d’Anton Costas, catedràtic de política econòmica de la UB i expresident del Cercle d’Economia. Tots els assistents rebran un exemplar de la publicació.


15
Gener
2018

El Mercat del Lleó entrega 100 bicicletes muntades per Ecosol

L’Associació de Comerciants del Mercat del Lleó va entregar aquest dissabte 100 bicicletes sortejades entre els clients durant la campanya Per Nadal, guanya vals i pedals. Els sortejos es van dur a terme el 23 i el 30 de desembre i el 5 de gener. A més de les bicicletes, també es van sortejar tres vals de 300 euros entre totes les persones que havien omplert les butlletes de participació.


Es tracta d’una acció impulsada pel Mercat del Lleó de Girona, amb dos objectius: per una banda promocionar aquest espai comercial emblemàtic de la ciutat i, per l’altra, col·laborar amb la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. És per aquest motiu que l’Associació de Comerciants del Mercat va decidir comptar amb Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona i Fundació Astres per adquirir les bicicletes i la decoració nadalenca de l’espai.



Anna Güell. gerent d’Ecosol, ha felicitat els responsables de l’associació per la iniciativa i espera poder col·laborar-hi en properes ocasions. La planta de muntatge d'Ecosol a Vilablareix va muntar més de 50.000 bicicletes l'any passat i manté una vintena de llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social.
10
Gener
2018

Càritas posa en marxa un observatori de la pobresa i l’exclusió social

Càritas està duent a terme un estudi prospectiu amb el doble objectiu de conèixer, estudiar i analitzar l’impacte de la pobresa en el si de les famílies ateses per l’entitat arreu de la diòcesi de Girona i de millorar la seva l’acció social a partir de les valoracions dels projectes i el tracte rebut per part de les persones ateses. L’estudi és la primera iniciativa de l’Observatori Diocesà de la Pobresa i l’Exclusió Social, posat en marxa durant el 2017, i que permetrà obtenir dades més acurades sobre la incidència de la pobresa i l’exclusió social arreu de la diòcesi de Girona. Així doncs, l’Observatori és un instrument d’anàlisi de la realitat propi que ha de permetre a l’entitat produir coneixement i donar a conèixer l’heterogènia realitat social de la diòcesi de Girona amb el benentès que, complementàriament, l’Observatori Diocesà de la Pobresa i l’Exclusió Social ha de contribuir, també, a proporcionar el rigor necessari per tal que l’acció social de Càritas Diocesana de Girona s’adeqüi a les exigències d’una realitat canviant.

El primer estudi del projecte es troba en aquest moment en fase de recollida de dades, a partir de la realització d’entrevistes en profunditat a diversos participants de vuit Càritas locals diferents. Les càritas locals que formen part de la mostra han estat escollides a partir de dos criteris essencials, buscant tant una representativitat geogràfica com en funció de les múltiples tipologies de Càritas existents en el territori diocesà. L’equip de l’Observatori se centra en el concepte de llar com a categoria principal d’anàlisii, entesa com una unitat econòmica de convivència, per bé que sempre tenint presents les seves múltiples i diverses composicions “profundament heterogènies i canviants”, segons explica Josep Maymí, responsable del projecte.


Càritas Diocesana de Girona espera poder arribar a obtenir una radiografia fidel i actualitzada de les realitats de les famílies ateses a Càritas que viuen, presumiblement, en risc d’exclusió social. L’entitat obtindrà els resultats del primer estudi prospectiu durant el primer trimestre de l’any 2018.
22
Desembre
2017

Ecosol Empresa d’Inserció de Càritas obre una botiga pop up solidària

Ecosol Empresa d’Inserció de Càritas Diocesana de Girona, inaugura divendres 22 de desembre una botiga al centre de Girona dedicada als productes de l’economia social. L’establiment, situat al local de l’Espai 31 de la parròquia del Mercadal, es troba al número 32 del carrer Anselm Clavé, i restarà obert fins al 7 de gener, de 10h a 20h, coincidint amb el període de compres nadalenques. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer i augmentar les vendes dels productes de l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona.


A la botiga s’hi pot trobar una gran diversitat de productes com les bosses fetes a mà i amb mayerials reciclats de la marca Bolsos con Alma, bicicletes de diversos tipus, complements de confecció artesanal i amb materials reutilitzats, i altres complements de gran valor afegit realitzats a Ecosol Empresa d’Inserció de Càritas. El nou establiment compta també amb un espai per degustar les infusions ecològiques i el cafè de l’empresa Coffe Center i la lína Alma Teas & Herbal Infusions. Per compres superiors a 25€, la botiga ofereix un cafè gratuïtament als seus clients.



11
Desembre
2017

Càritas vol reforçar i ampliar les solucions contra la pobresa

Les deu Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya han posat en marxa una campanya amb l’objectiu de reforçar i ampliar els projectes de l’entitat, a través de donatius. La campanya es difondrà durant tot el Nadal, gràcies a la col·laboració de mitjans de comunicació de tot el territori. Aquest Nadal sigues part de la solució contra la pobresa és una crida al compromís per fer possible l’acció social de l’entitat. Les Càritas d’arreu de Catalunya van atendre 360.604 persones l’any passat (un 4,8% de la població catalana), amb el suport de 16.000 particulars, 1.000 empreses i més de 12.000 persones voluntàries. A la diòcesi de Girona, l’acció de Càritas va permetre atendre 22.284 persones i fins a 54.943 se’n van veure beneficiades, amb la col·laboració de 1.951 socis i donants, 258 entitats amb cor, 108 empreses col·laboradores d’inserció i 2.613 persones voluntàries.


La tasca social de Càritas continua sent avui més imprescindible que mai per a moltes persones que no tenen feina o que es troben atrapades en la precarietat laboral, que pateixen solitud, que no poden garantir la igualtat d’oportunitats per als seus fills i filles o que no poden accedir a un habitatge en condicions, entre d’altres circumstàncies. A més, Càritas també fa front a realitats d’abast global, com les migracions forçoses de persones que fugen de la violència o de la manca severa de recursos econòmics.


Càritas Diocesana de Girona desenvolupa 45 projectes arreu del territori amb la voluntat de no deixar cap persona enrere, però l’èxit d’aquesta tasca depèn de les persones que col·laboraren amb l’entitat. Per aquest motiu la campanya fa una crida directa a les persones, perquè siguin part de la solució contra la pobresa, ja sigui realitzant un donatiu puntual, fent-se sòcies o, per exemple, cedint temporalment un habitatge per poder desenvolupar-hi algun dels projectes d’acollida i acompanyament.


Els donatius es poden realitzar a www.caritasgirona.cat, fent un ingrés en un dels números de compte de l’entitat o visitant la Càritas més propera.


Números de compte:
ES88-2100-0002-53-0200129121
ES38-1491-0001-26-2073033124


Aquest Nadal, fes-te de Càritas i sigues part de la solució contra la pobresa!

Vídeo de la campanya





Falca de Ràdio Cartell A3 Nota de premsa
23
Novembre
2017

Acció simbòlica per reclamar els Drets de les persones sense llar

El Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa”, l’associació Traçant Camins i Càritas Diocesana de Girona, amb la col·laboració d’un grup de persones voluntàries i d’estudiants de l’UdG, han realitzat aquest migdia una acció simbòlica per reclamar els Drets de les persones sense llar davant de la seu territorial de la Generalitat de Catalunya a Girona. L’acte s’emmarca en la celebració del Dia de les Persones Sense Llar, que tindrà lloc diumenge 26 de novembre i en la campanya “Som persones, tenim drets. Ningú sense llar”, que difonen entitats de tot l’Estat.


L’acció d’avui ha consistit en la construcció simbòlica de la “casa dels drets” que ha dut a terme un grup de persones, vestides de color negre i cobertes amb màscares blanques. Aquestes persones han enganxat a la casa retalls de diaris amb notícies relacionades amb la dificultat per poder accedir a un habitatge digne i posteriorment les han cobert amb pancartes reclamant Drets “segrestats”. L’acte també ha comptat amb la lectura d’un text per una persona acollida a La Sopa i la lectura del manifest signat per les tres entitats participants, i que podeu consultar a l’arxiu adjunt. Finalment, Rosa Angelats, directora de La Sopa, Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona i Teresa Castanys, de l’Associació Traçant Camins, han entregat el manifest a Lluís Plana i Casals, Cap del Servei Territorial d’Habitatge a Girona, després de creuar simbòlicament la porta de “la casa dels drets”.



L’acció d’avui forma part de la programació conjunta que té lloc durant tota aquesta setmana a Girona per reclamar els Drets de les persones sense llar.
Nota de premsa Manifest
15
Novembre
2017

Càritas, La Sopa i Traçant Camins reclamen els drets de les persones sense llar

Càritas Diocesana de Girona, el Centre d’Acollida La Sopa i l’associació Traçant Camins, en el marc d’una acció que inclou entitats a nivell de tot l’Estat, tornen a reclamar els Drets de les persones sense llar, aprofitant la celebració del Dia de les Persones sense Llar, que tindrà lloc diumenge 26 de novembre i que a Girona inclou una programació d’activitats ja des del dia 20 de novembre que es comunicaran en breu. Enguany, es commemora el 25è aniversari de la campanya “Ningú sense llar”, que ja des dels seus inicis, l’any 1992, reclamava el “Dret a un allotjament digne”. La campanya d’aquest any porta per lema “Som persones, tenim drets. Ningú sense llar”. Al llarg de tots aquests anys, els enfocaments han variat i s’han adaptat a la realitat social i a les circumstàncies diverses, tanmateix, la defensa del Dret a l’Habitatge i, sobretot, la defensa de la dignitat i de tots els Drets de les persones sense llar han estat el centre de les reclamacions de la campanya, amb l’objectiu d’exposar les dificultats amb què es troben cada dia les persones sense llar; denunciar les vulneracions de drets que pateixen i recordar que els Drets Humans suposen una responsabilitat compartida. Aquest triple objectiu es concreta en tres grans propostes:


- Que les Administracions Públiques projectin reformes estructurals que comportin l’aplicació del dret humà a tenir un habitatge digne i adequat, fomentant mesures de lloguer social que hi facilitin l’accés.
- Que la ciutadania en general conegui les entitats socials del seu territori que promouen i valoren els drets de les persones que no tenen lloc on viure, i que hi participin.
- Que els mitjans de comunicació informin des d’un llenguatge i des d’una perspectiva de drets que ajudi a eliminar les barreres amb què es troben les persones sense llar per a accedir-hi, i que alhora eviti que siguin estigmatitzades per tal causa.


Les entitats participants recorden que avui encara hi ha moltes barreres i dificultats perquè les persones que no tenen lloc on viure puguin accedir als seus drets: A aquesta situació hi hem d’afegir el fet que algunes legislacions i ordenances municipals criminalitzen o sancionen la pobresa, i que moltes persones que no tenen lloc on viure són objecte de delictes d’odi: un 47,1% de les persones que no tenen lloc on viure tenen per explicar almenys un incident o delicte relacionat amb la seva situació d’exclusió durant la seva història d’estar sense llar.


Càritas desenvolupa un programa per defensar el Dret a l’habitatge


El programa Habitatge de Càritas Diocesana de Girona treballa per defensar el dret de les famílies a accedir a un habitatge digne. A l’última memòria de l’entitat, corresponent a l’acció social de 2016, Càritas alertava de l’augment del preu del lloguer i de la falta d’habitatges de lloguer social, així com la dificultat per accedir i mantenir un habitatge en condicions a la diòcesi de Girona.


Per fer front a aquestes dificultats, Càritas ofereix 9 pisos d’habitatge temporal per a famílies en situació de precarietat econòmica, que no poden fer front a el pagament d’un habitatge. Càritas també promou el lloguer social de 3 pisos, adaptats a la realitat econòmica de famílies que no disposen d’ingressos suficients per accedir a un lloguer de mercat, i que estan realitzant algun pla de millora familiar a través de l’entitat o dels serveis socials. Aquest any, l’entitat ha iniciat també el projecte de housing first amb un pis destinat a persones en situació de sense llar. El projecte Conviu, en canvi, està enfocat a persones que necessiten un habitatge durant el seu procés de reinserció sociolaboral, després d’un període en centres penitenciaris. Finalment, el projecte Pobresa Energètica ofereix assessorament, acompanyament i eines a les famílies per resoldre situacions de pobresa energètica.











Cartell Quadern Díptic Falca de ràdio Nota de premsa
02
Novembre
2017

Gaudeix d’un espectacle únic i col·labora amb els projectes de Càritas

Un any més, Fundació Metalquimia organitza un seguit de concerts amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) com a protagonista. Aquesta orquestra és un projecte musical únic, impulsat per la fundació gironina, que celebra el 10è aniversari amb l’enregistrament i la interpretació en directe de la sarsuela catalana més coneguda, Cançó d’Amor i de guerra, de Rafael Martínez, amb un espectacle que incorpora més de 140 músics i cantants obre l’escenari.


Com en la resta d’ocasions, Fundació Metalquimia vol aprofitar l’ocasió per donar suport a Càritas Diocesana de Girona i destinarà els beneficis de 150 entrades als programes i projectes de l’entitat. Les entrades solidàries són per al concert del dia 25 de novembre a les 19h a l’Auditori de Girona.

Compra d’entrades solidàries

Per adquirir una entrada solidària, cal que truqueu a Càritas Diocesana de Girona al telèfon 972 20 49 80 fins el dia 23 de novembre, de 9h a 14h o de 15h a 17h, o que ens visiteu a la Pujada de la Mercè, 8 de Girona. També podeu comprar les entrades a través d’internet o realitzant una transferència bancària.

Compra per Internet
-Accedeix a l'apartat de donatius
-Introdueix les teves dades personals
-Escull: "Pagament amb Targeta" a "Forma de pagament de l'aportació"
Al “concepte” indica: Número entrades + Concert 25/11.
-Recull les entrades el mateix dia del concert a la guixeta de l’Auditori de Girona.

A través del banc (fins el 23 de novembre)
-Realitza una transferència bancària al número de compte ES88 2100 0002 53 0200129121
-Indica nom i cognoms
-Al "Concepte", indica "número d'entrades + Concert 25/11".
-Recull les entrades el mateix dia del concert a la guixeta de l’Auditori de Girona ​






Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG