MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
15
Setembre
2016

La nova directora considera que la feina és la clau per sortir de l'exclusió

Dolors Puigdevall, que acaba de substituir Ramon Barnera a la direcció de Càritas, ha explicat aquest matí, en un esmorzar de presentació amb els mitjans de comunicació a Girona, quines seran les prioritats de la nostra acció social durant els propers anys.


Puigdevall ha insistit que la incorporació al món laboral és un dels factors més importants per aconseguir que les persones millorin la seva autonomia i trenquin el cercle de l’exclusió social. Precisament, l’àmbit de la inserció sociolaboral és un dels eixos prioritaris de l’entitat per als propers anys, ja sigui a través de la formació, l’orientació, la capacitació, l’intermediació i prospecció laboral i el foment de l’emprenedoria i l’economia social, en consonància amb les línies del nou Pla Estratègic de l’entitat, que està en procés.


Pert altra banda, Puigdevall també ha recordat que Càritas continuarà oferint el que ha anomenat “paquet de contenció”, que són les accions que realitza mentre les persones passen un procés de reincorporació al mercat laboral. Aquesta contenció la duen a terme la resta de programes i projectes de l’entitat, que proporcionen acollida, aliments, roba, ajudes econòmiques puntuals, suport en l’àmbit educatiu per als fills, grups de suport psicològic o formació d’adults, entre molts d’altres, amb la voluntat d’acollir i acompanyar les persones de manera integral, sempre amb l’objectiu de sortir de trobar feina i sortir de l’exclusió social.


La nova directora ha alertat que la crisi ha provocat un nou escenari de precarietat, amb nous perfils com els treballadors pobres, que, malgrat tenir feina, no poden cobrir les necessitats bàsiques.


Finalment, Puigdevall ha plantejat el finançament com a repte. I en aquest sentit, ha alertat que les persones reaccionen de manera molt solidària davant les emergències, però que sovint obliden les problemàtiques socials més properes, poc visibles i que hi ha un “perill de relaxació”. Així, ha fet una crida a participar activament en la lluita contra l’exclusió social, a través de donacions, de voluntariat o de la difusió de denúncies d’injustícia social.


02
Setembre
2016

Càritas i Ecosol amplien el servei de missatgeria sostenible amb la col·laboració de Seur

Ecosol ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Seur amb l’objectiu d’ampliar el servei de repartiment sostenible que desenvolupa des de fa mesos a la ciutat de Girona. Gràcies a aquesta col·laboració, Ecosol ha generat dos nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitatsocial i espera repartir fins a 100 paquets paquets diaris al centre de la ciutat, amb mitjans de transport sostenibles com el tricicle de tracció elèctrica, presentat ara fa uns mesos, o la bicicleta elèctrica i convencional.


El servei de missatgeria d’Ecosol s’encarrega de recollir els paquets de Seur, i de la resta d’empreses col·laboradores, que són ASM i DHL, en un magatzem centralitzat i els reparteix als clients finals, al centre de Girona, a través de mitjans sostenibles, que no generen contaminació ambiental ni soroll. L’acord amb Seur va iniciar­se amb el repartiment de 10 paquets diaris el passat 22 de juny, però està previst arribar a 100 entregues per dia a finals d’any. L’objectiu de Càritas i Ecosol és consolidar el servei a Girona i ampliar­lo durant el 2017 a altres poblacions com Figueres (Alt Empordà).


El repartiment sostenible és una de les apostes més innovadores de Càritas i Ecosol per combatre l’exclusió social. L’objectiu del projecte és generar llocs de treball per a les persones que acull i acompanya l’entiat i oferir solucions de repartiment sostenible als centres de les ciutats. El projecte compta també amb la col·laboració de les empreses Sartruck, SEMAB, Tandem Enginyers i el Col·legi d’Enginyers Industrials, que treballen conjuntament per millorar el Tricicle Verd, el vehicle de tracció elèctrica dissenyat i fabricat en exclusiva per a aquest projecte.


En previsió de creixement del projecte, Ecosol ha format 15 persones, gràcies al suport d’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de capacitar­les per a la conducció del vehicle i per al repartiment de mercaderies. El programa integral del Servei de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya a Girona va permetre formar 15 persones d’abril a juny, en un curs impartit per l’empresa Vanapedal, dedicada també a la missatgeria sostenible. Ecosol també va iniciar un altre curs de repartiment sostenible a Figueres, gràcies al finançament del programa PICE de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç de Girona, impartit per la gestoria administrativa Mediterrània de Serveis.
02
Setembre
2016

Càritas lluita contra el fracàs escolar i l’absentisme també durant l’estiu

El projecte d’Atenció a l’Escolarització (PAE), de Càritas Diocesana de Girona, proporciona atenció escolar a una centena d’ alumnes a Girona, Banyoles i Sant Feliu de Guíxols durant tot el curs escolar. L’objectiu del PAE és oferir acompanyament individualitzat i suport a alumnes escolaritzats en cursos d’educació secundària obligatòria, que es troben en situació de vulnerabilitat, i que presenten dificultats en el procés d’escolarització normalitzat. Càritas, i la resta d’agents implicats en cada cas, lluiten d’aquesta manera contra l’absentisme i el fracàs escolar de l’alumnat en situació de vulnerabilitat. El projecte dóna suport a aquests joves a partir d’un intens treball de continguts, actituds i habilitats, pensat per facilitar el procés d’aprenentatge i de socialització. L’èxit del projecte exigeix la implicació coordinada de la família i del centre escolar. A l’estiu, aquest projecte de Càritas continua oferint el servei per evitar que els alumnes perdin el fil dels estudis durant les vacances.


Eulàlia Bofill, responsable del projecte, ha manifestat que “la coordinació amb els instituts i la participació dels equips mixtes, tècnic i voluntaris és clau per a l’èxit del projecte”. Els alumnes que han participat enguany del projecte, assegura, “han aprofitat l’espai, tant a l’hora de millorar els seus resultats acadèmics, com a l’hora de treballar aspectes de planificació, responsabilitat o hàbits de treball, que són també necessaris per al seu procés personal i educatiu”.


En el cas del PAE que es desenvolupa al barri de Pont Major de Girona, enguany l’ajuntament ha finançat 15 places més del servei per als mesos de juny, juliol i agost. La iniciativa forma part del projecte Estudia a l’estiu a Pont Major, del Pla Comunitari Construïm Ponts de Pont Major, impulsat per l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de l’Institut Narcís Xifra, Serveis Socials Bàsics de Pont Major i el Servei Municipal d’Educació. Els participants al PAE de Pont Major són adolescents residents al barri o vinculats als seus recursos socioeducatius. Les activitats es duen a terme al local de Càritas i compten amb dues educadores contractades per l’entitat, persones voluntàries i un especialista en els continguts que s’imparteixen a l’ESO. El seguiment escolar es combina amb activitats lúdiques com la piscina, tallers i altres.


El PAE a l’estiu continua desenvolupant­se també al sector Est de Girona, amb el suport de l’ajuntament, a Banyoles i a Sant Feliu de Guíxols, amb normalitat, durant aquests mesos.


Càritas i Obra Social “la Caixa” signen un conveni per garantir la continuïtat del projecte


Càritas ha signat un nou conveni de col·laboració amb Obra Social “la Caixa”, que permetrà ajudar a donar continuïtat al projecte d’Atenció a l’Escolarització (PAE) de Càritas Diocesana de Girona. Josep Blanch, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, i Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, van formalitzar el conveni a la seu de l’entitat bancària a Girona. Barnera va voler agrair la implicació d’aquesta entitat que “una vegada més, aposta per projectes compromesos amb les persones” i va afegir “lluitar contra el fracàs escolar i l’absentisme és clau per evitar que aquests alumnes acabin en el cercle de l’exclusió social”.
22
Agost
2016

El projecte Grans Experts de Càritas rep el Premi Inclusió Social

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha decidit atorgar El Premi Inclusió Social 2016 al projecte Grans Experts del Programa Gent Gran de Càritas Diocesana de Girona. Grans Experts és una iniciativa orientada a promoure l’envelliment actiu i la inclusió social de les persones grans a la societat i a posar en valor la seva experiència i coneixements, a través de les trobades amb infants i joves a les aules de centres educatius.


El projecte, que fins ara s’ha desenvolupat a Girona en una prova pilot, està adreçat a persones grans que viuen soles o en centres geriàtrics i alumnes d’educació primària. Les activitats se centren en la participació de les persones grans en formacions puntuals a les aules, amb l’objectiu que l’alumnat complementi els continguts de l’escola amb l’experiència de les persones de més edat i, alhora, posi en valor el paper imprescindible d’aquestes persones a la societat.


El premi Inclusió Social 2015 està dotat amb 6.000 euros, que l’entitat destinarà a ampliar i desenvolupar el projecte durant el proper curs a Cadaqués, Roses, l’Escala i Figueres. Més de 200 alumnes de primària i 8 grans experts de més de 65 anys participaran a la propera edició d’aquesta activitat.
30
Juny
2016

Dolors Puigdevall serà la nova directora de Càritas Diocesana de Girona

Mª Dolors Puigdevall Dalmau s’incorporarà com a directora de Càritas Diocesana de Girona el proper mes de setembre. El bisbe Francesc Pardo n’ha avançat el nomenament aquest dijous a Girona, a proposta del Consell Diocesà de l’entitat. Puigdevall substituirà Ramon Barnera, que ocupava el càrrec des de setembre de 2011, nomenat inicialment per un període 4 anys, prorrogat un anys més mentre es preparava el relleu al capdavant de l’organització. El canvi en la direcció es farà efectiu el mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs.


Puigdevall, de 61 anys i veïna de Fornells de la Selva, assumeix la nova responsabilitat tot just després de jubilar-se voluntàriament i finalitzar una llarga trajectòria al món de l’educació. La futura directora ha estat mestra a l’escola de Font de la Pólvora i a l’institut de Santa Eugènia de Girona, entre d’altres, ha estat vinculada al Centre Cristià dels Universitaris, participa en diversos projectes de cooperació i forma part de l’equip de redacció de la publicació El Senyal.


Mª Dolors Puigdevall ha fet de voluntària durant 16 anys a Càritas de Fornells de la Selva i n’ha estat la presidenta durant els darrers dos anys, coneix bé l’entitat i està fortament compromesa amb el seu model d’acció social. Puigdevall es mostra il·lusionada amb la nova responsabilitat i està convençuda que “Càritas, al costat de moltes altres entitats, continuarà treballant de valent amb les persones que pateixen, perquè no tenen assegurats els mínims per a una vida digna”.


Per altra banda, Ramon Barnera, que en finalitzar el seu nomenament per 4 anys havia expressat la seva voluntat de donar pas a un nou relleu, ha mostrat absoluta confiança en la futura directora, i n’ha destacat “el compromís, els valors sòlids, el seu esperit de servei, la proximitat en el tracte personal i la voluntat de diàleg”.


La nova directora assumirà tasques de representació i participarà amb els òrgans de govern de l’entitat en la confecció i el seguiment de les línies estratègiques durant els propers 4 anys.


20
Juny
2016

Més de 170 joves i persones grans participen a la cloenda d'Apadrinar un Avi

El projecte Apadrinar un Avi, de Càritas Diocesana de Girona, ha celebrat el final de curs d’enguany amb un acte especial a l’EspaiCaixa de Girona. La iniciativa, que forma part del Programa Gent Gran de l’entitat, té per objectiu combatre la solitud de les persones grans, fomentant el contacte amb voluntaris joves, que realitzen visites setmanals a les residències geriàtriques, durant el període escolar. Càritas impulsa d’aquesta manera la relació intergeneracional a través de la convivència i el respecte cap a les persones grans. El projecte, que es desenvolupa des de l’any 2008, és present a 18 municipis de la diòcesi de Girona i acomapnya 524 persones grans ingressades en centres residencials i compta amb 558 joves estudiants voluntaris implicats.


Més de 170 persones, entre joves i gent gran, han participat a l’acte d’aquesta tarda a l’EspaiCaixa de Girona per celebrar la cloenda de l’edició d’enguany del projecte. El bisbe Francesc Pardo ha donat la benvinguda als assistents, arribats de tots els municipis on el projecte hi té presència. Cristina Cervià, actiru, ha fet de conductora de l’acte, que ha comptat amb l’actuació de l’actor Marcel Tomàs i del grup Les Perruques Estufades.


Durant la celebració també hi ha hagut espai per presentar el projecte Grans Experts, on intervenen persones grans, tutors i alumnes de centres educatius, i les experiències intergeneracionals dutes a terme al centre FEDAC de Sant Narcís. Els assistents també han recordat l’acte del 50è aniversari de Càritas, celebrat el passat mes de març a l’Auditori de Girona.


Un projecte consolidat


Apadrinar un Avi acompanya 524 persones grans ingressades en centres residencials, que pateixen solitud en diferents graus, i compta 558 joves estudiants que hi col·laboren de manera totalment voluntària. Els joves són alumnes dels últims cursos d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i estudiants universitaris de les poblacions on es desenvolupa el projecte.

A més, Apadrinar un Avi compta amb 10 persones contractades, 15 voluntaris de suport als tècnics de Càritas, 47 tècnics referents de les residències de gent gran on es desenvolupa el projecte, 45 centres educatius i el finançament de l’Obra Social “la Caixa”.


Municipis on es desenvolupa el projecte


El projecte es desenvolupa a 18 poblacions: Arbúcies, Banyoles, Besalú, Cadaqués, Caldes, Figueres, Girona, La Bisbal, Lloret, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Olot, Palafrugell, Palamós, Salt , Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Torroella de Montgrí.


15
Juny
2016

Les 10 propostes de Càritas per a les eleccions generals

Càritas presenta al conjunt dels representants polítics un document amb deu propostes concretes que contribueixen a la construcció d’una societat cohesionada, justa i fraterna, en el marc de la convocatòria de noves eleccions generals a l’Estat Espanyol.


Càritas és testimoni de l'increment de la desigualtat i la injustícia i coneix de primera mà la realitat de les persones en situació de major vulnerabilitat. És a partir d'aquesta experiència de lluita contra la pobresa que Càritas reflexiona i proposa les estratègies més adequades per protegir la dignitat humana i els drets de les persones en situació d'exclusió social, incidint en les causes d'aquesta situació.


Les deu propostes són les següents:


1) Reconeixement dels drets socials, com a la resta d’Europa: cal que l’Estat Espanyolratifiqui la Carta Social Europea de 1996 i el protocol addicional del 1998


2) Treball digne i salari just: sou mínim per sobre la inflació, tendint a equiparar-lo amb el sou mitjà, i no amb el llindar de la pobresa, com es fa ara


3) Garantia d’ingressos mínims per a les llars en situació de pobresa


4) Reforma legislativa que reconegui la dació en pagament i el lloguer social, a fi de garantir que cap persona no es trobi sense un habitatge digne i adequat


5) Aposta per l’economia social i solidària en la contractació pública, per tal que aquesta esdevingui un instrument d’inclusió social i de sostenibilitat mediambiental


6) Garantia d’accés a la salut per a totes les persones, derogant el RDL 16/2012 i eliminant el copagament farmacèutic


7) Renovació dels permisos de residència no exclusivament lligats a un contracte de treball, per tal que no es produeixi la irregularitat sobrevinguda a causa de l’atur


8) Garantia de compliment dels Drets Humans per als ciutadans estrangers, derogant la Disposició Addicional Segona de la Llei Orgànica d’Estrangeria, tancant els CIEs i acabant amb els vols col·lectius de repatriació


9) Definició de metes i indicadors per als compromisos adquirits per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, tenint presents les recomanacions fetes per l’ONU a l’Estat Espanyol en matèria de drets humans


10) Augment de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament, arribant com a mínim al 0’4% al final de la legislatura, i concentrant-la en modalitats i instruments orientats a la lluita contra la pobresa i la desigualtat
Document Càritas Proposa CAST
13
Juny
2016

Els Serveis d’Intervenció Educativa celebren una jornada plena d’activitats

Un grup de 260 infants participants del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de Càritas Diocesana de Girona, 38 voluntaris de l’entitat i 13 persones contractades, van gaudir dissabte 4 de juny de tota una jornada plena d’activitats per celebrar el final de curs dels diversos serveis educatius organitzada per Obra Social “la Caixa” i amb el finançament de l'Associació de Voluntaris "la Caixa".


Els infants més joves, de 6 a 8 anys, van visitar el CaixaForum de Girona durant el matí. En aquest espai, van poder realitzar el taller interactiu Encaixos, pensar per experimentar amb formes geomètriques a través de la tecnologia. El grup també va participar de l’activitat Creativity, inspirada en la metodologia Thinkering, on els infants poden practicar l’art de pensar amb les mans, mentre dissenyen i experimenten amb l’objectiu de potenciar el pensament crític i creatiu. Finalment, el grup va poder gaudir del Planetari, una cúpula inflable que provoca una sensació d’immersió total a partir de projeccions digitals del cosmos, un contingut amb fidelitat científica, però amè i didàctic.


La resta de nois i noies, de 9 a 16 anys, es van desplaçar a l’EspaiCaixa per realitzar un seguit d’activitats. En aquest cas, el grup va participar d’un concurs de dibuix, un taller de manualitats amb materials reciclats, body percussion, que és una activitat pensada per aprendre a fer ritmes de percussió amb el propi cos, i va poder viure un espectacle de màgia en directe i conèixer, de ben a prop, el món de la impressió 3D. A més, cada participant va rebre un clauer 3D amb la seva inicial.


En definitiva, els infants i joves del Servei d’Intervenció Educativa de Càritas van celebrar el final de curs amb activitats lúdiques i divertides, però creatives, didàctiques i amb un alt valor educatiu, gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i al seu equip de persones tècniques i voluntàries.

13
Juny
2016

Si cuides el planeta, combats la pobresa

Càritas inicia la campanya Si cuides el planeta, combats la pobresa, en el marc de la iniciativa Enllaça’t per la Justícia, que agrupa cinc entitats d’Església que treballen en temes de pobresa i de cooperació internacional: Càritas, CONFER, Justícia i Pau, Mans Unides i REDES (Red de Entidades para el Desarrollo Solidario).


La campanya s’inspira en l’encíclica Laudato si, del Papa Francesc, la qual posa de manifest el vincle profund que hi ha entre la degradació mediambiental i la situació dels pobles empobrits.


Amb aquesta campanya, que durarà dos anys, es vol sensibilitzar la societat sobre les conseqüències que el model de desenvolupament actual i certs estils de vida tenen sobre el planeta i sobre les condicions de vida de les persones més vulnerables, a fi de propiciar canvis personals, comunitaris i polítics que contribueixin a construir una societat solidària i un planeta habitable per a totes les persones i pobles, no només avui, sinó amb la mirada posada també en el demà i en les generacions futures.
Díptic CAT (impremta) Díptic CAT (impressora) Document base CAST Cartell CAT (impremta) Cartell CAT (web)
07
Juny
2016

Més d’un 3,5% de la població gironina ha estat atesa pel Centre de Distribució d’Aliments

El nombre de famílies que acudeix als centres s’estabilitza respecte l’any passat però augmenta la quantitat total d’aliments proporcionats


El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) ha atès 8.626 famílies a través dels 9 centres distribuïts arreu de la província de Girona durant el 2015, segons les dades de la memòria presentada aquest migdia a Girona. El nombre de persones beneficiades per les accions del projecte s’eleva fins a 27.424. Els responsables del projecte calculen que un 3,5% de la població de la província de Girona ha rebut aliments a través del Centre de Distribució d’Aliments. Aquesta xifra pot augmentar fins a dos punts, si s’hi sumen les persones ateses per la resta de serveis d’aliments de Càritas Diocesana de Girona.


El nombre total de cistelles distribuïdes arriba a 111.119, una quantitat lleugerament inferior a l’any anterior. Aquesta dada confirma el topall de famílies ateses, després d’uns anys d’increments notables en el nombre d’atencions, fins el 2014. Tanmateix, la quantitat d’aliments en quilograms proporcionats ha augmentat un 4,2%. La cistella bàsica del 2015 inclou més quantitat de fruites i verdures, així productes d’higiene personal i neteja. Més del 70% de les famílies ateses té menors a càrrec i més del 45% de les persones ateses són menors d’edat. Gairebé un 8% de les persones ateses són menors de 3 anys i tenen necessitats alimentàries específiques que es tenen en compte en la confecció de la cistella bàsica.


De les 8.626 famílies ateses el 2015, un 46% ja ho eren l’any 2013. Un 28% es va incorporar durant 2014 i el 26% restant, han arribat noves al projecte al llarg de 2015. Aquestes dades mostren que, tot i mantenir-se el nombre d’atencions respecte a l’any passat, una de cada 4 unitats familiars han abandonat el projecte per donar pas a un nombre similar de noves incorporacions. La rotació de famílies és major del que es pot intuir quan es fa una primera lectura a les dades generals d’atenció. Les dades reflecteixen que hi ha persones que deixen de ser ateses al CDA donada la millora de la seva situació, però també que un nombre important de famílies que s’incorporen de nou al projecte.


El nombre de voluntaris s’ha doblat des de l’inici del projecte i actualment compta amb 207 persones. Els socis del projecte han volgut deixar clar que el CDA té un objectiu que va molt més enllà de la simple distribució d’aliments. Caye Gómez, gerent del Centre de Distribució d’Aliments i cap del Programa Aliments de Càritas Diocesana de Girona, ha afirmat que “el CDA no és un expenedor d’aliments” i que “l’acollida i l’acompanyament de les persones esdevé un objectiu cabdal i prioritari del projecte”. Els voluntaris han col·laborat de mitjana 5 hores setmanals en el projecte; aquesta dada permet xifrar els recursos humans que representa aquest voluntariat en més de 50.000 hores de treball durant 2015.


Més del 97% de les famílies ateses prové de derivacions dels Serveis Socials d’Atenció Primària del territori. La resta, poc menys d’un 3%, ha estat derivada pels Serveis d’Acollida de les Càritas locals o Creu Roja.


La compra d’aliments ha disminuït en un 16,2% respecte a l’any anterior. Aquest descens en la compra d’aliments, necessària per garantir cistelles equilibrades que contemplin els productes bàsics previstos des del projecte, ha estat de gairebé 125.000€. El 23% del total d’aliments provenen de la compra.


Un dels objectius del CDA és oferir una cistella bàsica equilibrada, que garanteixi la diversitat d’aliments necessària. Durant la presentació de la memòria, els responsables del projecte han mostrat una cistella amb la confecció de productes més habitual.


Els socis impulsors del projecte han explicat la importància de la col·laboració entre les institucions i organitzacions implicades per fer possible la iniciativa, així com del voluntariat i les donacions privades. A la roda de premsa hi han intervingut el bisbe Francesc Pardo, Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, Juan Ramon Ruiz, director general de Protecció Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Maria Corominas, vicepresident de l'organisme de salut pública Dipsalut de la Diputació de Girona, Josep Blanch, director de la banca d’institucions de Caixabank a Girona i representant de l’Obra Social “la Caixa” a Girona i Joan Jorba, viscepresident del Banc dels Aliments a Girona. El bisbe Francesc Pardo ha insistit en la necessitat de realitzar entregues “dignes”. Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, ha assegurat que l’entrega “és un mitjà i no una finalitat, en la mesura que la nostra acció és acollir i acompanyar les persones que ho necessiten”. També ha volgut deixar clar que les nou centres donen cobertura a una zona molt àmplia. El CDA d’Olot, assegura, “dóna cobertura a tota la Garrotxa”. Juan Ramon Ruiz, director general de Protecció Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha remarcat que “l’actual crisi econòmica està afectant molt seriosament la qualitat de vida de les persones” i ha posar el CDA d’exemple de bona voluntat i cooperació entre institucions. Josep Maria Corominas ha destacat que enguany hi ha hagut més de 9.000kg d’aliments, sobretot fruita i verdura, provinent de donacions que abans es descartaven. I en aquest sentit, Frederic Gómez Pardo, viscepresident del Banc dels Aliments a Girona ha volgut posar èmfasi en la necessitat de fomentar la solidaritat i la lluita contra el malbaratament.


El Centre de Distribució d’Aliments compta amb 9 centres: Figueres, Olot, Roses, Banyoles, Girona, Salt, Torroella de Montgrí, Palafrugell i Lloret de Mar. Està previst que el proper mes de juliol s’inauguri el nou centre de Santa Coloma de Farners.


El CDA ha ofert 46 tallers formatius i d’empoderament a 478 famílies, que han après nocions d’economia domèstica i cuina saludable entre d’altres.


El finançament del Centre de Distribució d’Aliments


El CDA ha tingut uns ingressos de 3.554.829,75€. Un 60,8% representa els aliments en espècie, un 8,8% són fons privats i un 30,4% fons públics. Els fons proivats, que representen 1.079.762€, s’han repartit entre el 61,8% dels ajuntaments i consorcis, un 18% de la Generalitat de Catalunya i un 20,2% de Dipsalut. Pel que fa els ingressos de fons privats, un 72,5% provenen de Càritas i un 27,5% de la contribució econòmica dels participants.

Memòria CDA 2015
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG