MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
19
Abril
2016

El president de Càritas Ecuador: «La nostra preocupació immediata és socórrer les víctimes»

Carpes, bots inflables, aliments i productes d’higiene són les necessitats més urgents a les que la xarxa Càritas està donant resposta


El president de Càritas Ecuador, Monsenyor Walter Heras, ha llançat una petició d’ajuda a totes les Càritas de la xarxa internacional per donar suport als actuals esforços de socors als damnificats que es duen a terme a les zones sinistrades pel fort terratrèmol de 7,8 graus de magnitud que va sacsejar la zona costera del nord del país dissabte passat.


Ahir mateix, Càritas Espanyola responia a aquesta crida posant a disposició de Càritas Ecuador una partida de 100.000 euros procedents dels fons d’emergència de l’entitat.


“La nostra preocupació immediata és socórrer les víctimes”, ha assenyalat Monsenyor Heras, que explica com “el moment en el qual va ocórrer el terratrèmol va ser quan la majoria de persones eren a casa. Hi ha molta gent atrapada, que està a l’espera de ser rescatada”. “Estem també preocupats per conèixer quina és la situació a les àrees més remotes, on és molt difícil accedir-hi”, afirma.


Garantir sostre i condicions higièniques


"Als llocs més afectats estem veient persones que han evacuat les seves llars i estan dormint als carrers", explica Daniela Andrade, coordinadora de Comunicació de la Cáritas Ecuatoriana. "Els afectats necessiten tendes i bots inflables, ja que a algunes de les zones sinistrades no s’hi pot arribar perquè les carreteres estan destruïdes". Igualment, assegurar les condicions d’higiene i els sistemes de sanejament són unes altres de les màximes prioritats identificades per Càritas de cara a les pròximes setmanes.


En aquests moments, Cáritas Ecuador ha sumat els seus esforços als de l’operatiu estatal de resposta a l’emergència per a donar resposta immediata a les necessitats més urgents de les poblacions desplaçades i afectades.


Acompanyament als afectats


“Com a Església, estem acompanyant els afectats”, afirma monsenyor Heras. “Ens anima el fet que totes les nostres organitzacions germanes se sumin als nostres esforços per auxiliar totes aquestes persones que han perdut els seus negocis i les seves llars, que ho han perdut tot. I Càritas pot ajudar a omplir aquest buit que el terratrèmol ha causat en aquestes persones”.


Càritas Ecuador elogia la reacció d’unió i solidaritat del poble equatorià en aquests moments de profund dolor i dol, que s’ha fet palès en l’organització de nombroses brigades de rescat, punts de recol·lecció d’ajuda i aliments de llarga durada, medicines i roba, que ja està arribant als llocs afectats.


Ecuador s’enfronta a la tragèdia més greu en els darrers 67 anys. Tot i que, com ha declarat el president Correa davant d’aquesta catàstrofe, “si immens és el dolor, més gran és encara l’esperit del nostre poble”.


Com col·laborar


Pots fer un donatiu al número de compte ES29 2100 0002 5702 0144 5404, o entrar al següent enllaç.







07
Abril
2016

El nivell d'estudis, l'ocupació laboral i la renda contribueixen a que la pobresa s'hereti de pares a fills

L’estudi «La transmissió intergeneracional de la pobresa» de FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia Aplicada) constata que les llars amb menors tenen major risc de pobresa i exclusió social.


Factors com el nivell d’estudis, la situació laboral, l’ocupació i la renda són els principals responsables que al nostre país la pobresa s’hereti de pares a fills. Aquesta és una de les constatacions recollides en un nou estudi de la Fundació FOESSA, impulsada per Càritas, que surt a la llum amb el títol «La transmissió intergeneracional de la pobresa: factors, processos i propostes per a la intervenció» i que s’ha presentat aquest matí a la seu de Càritas espanyola a Madrid.


Transmissió intergeneracional de la pobresa


L’existència del que es coneix com a transmissió intergeneracional de la pobresa (TIP) es refereix a les dificultats que té una generació que ha viscut els seus primers anys en una llar en situació de pobresa per generar un canvi ascendent en l’estatus socioeconòmic amb relació a la generació anterior.


Al nostre país i a la vista de les dades de la investigació de FOESSA, tenim una estructura social que permet que les realitats de pobresa siguin alguna cosa que es pot heretar i que, de fet, s’hereten.


A l’estudi s’identifiquen diversos factors de caràcter estructural que intervenen i actuen en aquesta transmissió de la pobresa, com són el nivell d’estudis, la situació laboral, l’ocupació i la renda.


L’educació


L’estudi indica que, tot i que en el nostre país s’hagi produït una mobilitat educativa ascendent generalitzada com a fruit de la universalització de l’educació, 8 de cada 10 persones amb pares que no van acabar els estudis de primària no han aconseguit completar estudis secundaris.


La situació laboral i l’ocupació


La situació laboral i l’ocupació dels progenitors són factors que, a més d’estar relacionats amb el nivell educatiu que permet desenvolupar unes o altres tasques, també estan estretament lligades a l’existència o no d’una font d’ingressos i a la quantia de la mateixa. Aquest estatus laboral representa un clar factor de transmissió intergeneracional entre pares i fills.


La renda


Així mateix, s’ha constatat una alta correlació entre les dificultats econòmiques en les llars d’origen i el nivell de formació assolit per aquests. A mesura que els problemes financers decreixen, augmenta la proporció d’adults amb nivells educatius alts.


De fet, els problemes econòmics suposen un fre a l’adquisició de nivells educatius més alts: 4 de cada 10 adults (41%) que va viure l’adolescència amb problemes econòmics molt freqüents, no va aconseguir assolir l’educació secundària. Aquesta situació només afecta el 8% dels que mai van tenir dificultats econòmiques.


Una altra dada eloqüent és que 8 de cada 10 persones que van viure greus dificultats econòmiques durant la infància i l’adolescència, les reviuen en l’actualitat com a adults. Concretament, el 81% de les persones que van tenir dificultats, les tornen a tenir en aquest moment, davant del 45% de les que no van patir-les.


La tendència a heretar la situació econòmica es fa més intensa en els moments de major inestabilitat econòmica. L’estudi permet comprovar com la pobresa present genera pobresa futura.


La pobresa de les famílies amb fills


L’investigació posa especial atenció a la transmissió de la pobresa en el nucli familiar i a la importància dels menors en la intensitat d’aquesta pobresa a les llars.


La debilitat de les inversions públiques


Els autors analitzen també el model de protecció social per trobar les causes de la persistència de la TIP. Una d’elles obeeix a que el model espanyol està centrat en l’empara del sector productiu de la població a través de la protecció de la desocupació i de les pensions de jubilació. Si bé abans els grups amb major risc de pobresa eren les persones grans, ara això ha canviat passant a concentrar-se el risc en les famílies amb menors. Això respon al fet que la inversió en tercera edat no està qüestionada mentre que la inversió en infància s’observa com una responsabilitat dels progenitors.


Impuls de polítiques públiques per frenar la TIP


A l’última part de la investigació, els autors desenvolupen un repertori de propostes que serveixen per dissenyar una política pública dirigida a lluitar de manera específica contra la TIP i que abordi de manera integral tots els factors potencialment transmissors de la pobresa i la exclusió social.


En aquest sentit, com elements prioritaris per afrontar la TIP i garantir el compliment dels drets humans, es proposa el següent:


1. La inversió en educació hauria de ser una prioritat dels Estats de benestar, de forma que el producte educatiu que rep la infància no depengui de la capacitat per invertir en l’educació dels seus pares.


2. Impulsar una contribució clara i decidida a la xarxa de serveis socials comunitaris per l’”atenció psicoeducativa”: suport psicològic i social a les famílies, suport psicopedagògic als menors amb deficiència, i suport a les activitats en temps lliure.


3. Garantir un sistema de salut pública universal amb accés gratuït per a totes les persones que resideixen al territori, independentment de la situació administrativa i contributiva.


4. Promoure la inversió en polítiques socials i polítiques redistributives que aconsegueixen de manera eficaç la reducció de les desigualtats.


5. Desenvolupar una política d’habitatge i urbanisme que es converteixi en eina contra la reproducció i transmissió de les situacions de vulnerabilitat i/o exclusió.


6. Prenent com a referència altres models europeus, és necessària una política basada en un sistema de prestacions universals destinades a la família i a la infància, que posi fre a la reproducció de la discriminació social i que aportin un element d’estabilitat i continuïtat.


7. Donat que la situació laboral dels progenitors té una influència directa a la TIP, la política pública ha de contenir un procés d’inclusió social a través de l’activació dels progenitors, que contempli, entre d’altres temes, un suport efectiu per a la conciliació de la vida laboral i familiar dels pares.


8. El suport directe a les famílies en la seva tasca parental, mitjançant la provisió de serveis d’orientació als pares, hauria de servir per a la creació d’un entorn més ferm per al desenvolupament dels nens i les nenes.


9. Promoure una acció coordinada de cada un dels serveis i prestacions proporcionats pels diversos organismes públics a les famílies, que asseguri la qualitat de la intervenció i també la seva eficiència, sense duplicar esforços i ni accions.



Accediu a l'estudi complet













06
Abril
2016

A la teva declaració de la renda: Millor2

Càritas anima els contribuents a marcar conjuntament les dues caselles solidàries de l’Assignació tributària coincidint amb l’inici de la Campanya de la Renda 2016


Càritas llança la campanya informativa anual per convidar els contribuents a marcar de manera conjunta les dues caselles solidàries de l’assignació tributària: la destinada a l’Església catòlica i la d’Altres finalitats Socials d’interès general.


Amb el lema «A la teva declaració de la renda: Millor2», Càritas vol cridar l’atenció dels ciutadans sobre la possibilitat de duplicar -i de millorar- el compromís solidari a través de la Declaració de la Renda: quan marques les dues opcions de forma simultània, els ciutadans col·labores a la vegada, i sense cap cost afegit, amb un 0,7% de la base imponible a sostenir l’acció de l’Església i amb un altre 0,7% a donar suport a les finalitats socials que desenvolupen Càritas i altres moltes organitzacions que reben fons de l’IRPF per sostenir una part de la seva tasca solidària.


Càritas posa en marxa aquesta campanya informativa un any més, perquè molts contribuents no coneixen encara que tenen la possibilitiat de marcar conjuntament les dues caselles solidàries a la Declaració de la Renda i poder ajudar el doble (0,7% + 0,7% = 1,4%) les persones en situació social més vulnerable. Es tracta, a més, d’una decisió que no suposa que cap contribuent que pagui més ni que se li torni menys diners en el resultat de la declaració.


A data d’avui, existeix un gran número de contribuents, concretament un 30%, que no marca cap casella solidària. Això significa que l’import de l’assignació tributària de les seves declaracions, en lloc de destinar-se a finalitats socials o al sosteniment de l’Església, passa a les arques de l’Estat.


Càritas, com a entitat del tercer sector d’acció social, rep fons per als seus projectes socials aportats pels contribuents a través de la casella “Altres finalitats Socials”. I com a part de la Confederació oficial de les entitats d’acció caritativa i social de l’Església catòlica a Espanya, rep també suport financer a través de les aportacions que es recauden mitjançant la casella destinada a l’Església catòlica.





De debò puc marcar les dues caselles alhora?
Sí. Es poden marcar les dues caselles conjuntament.


I és cert que si marco les dues caselles es duplica l’ajuda?
Sí. Cada casella marcada genera el 0,7%. Si marques les dues, es destina l’1,4% a ajuda.


I a mi, em costa res?
No. No et costa res. Tu decideixes la destinació de l’1,4% dels teus impostos.


I si no marco alguna de les caselles?
Hisenda destinarà l’import correponent a altres partdies dels pressupostos generals de l’Estat.


Per què és bo marcar la casella Església Catòlica?
Perquè així pots destinar un percentatge dels teus impostos a col·laborar amb les necessitats de l’Església.


Per què he de marcar també la casella Finalitats Socials?
Perquè, d’aquesta manera, un percentatge dels teus impostos es destina a projectes socials del nostre entorn i als països més desafavorits.


Càritas percep de les caselles d’Església Catòlica i de Finalitats Socials?
Sí. Càritas és una part essencial de l’Església Catòlica i, a més, com a organització social, rep fons de la casella de Finalitats Socials.


Per donar suport a la difusió de la campanya, Càritas ha editat una sèrie de materials:


Descarrega el cartell (*.pdf)

Descarrega el díptic informatiu (*.pdf)

Visualitza l'anunci de la campanya


Escolta la falca de ràdio
01
Abril
2016

10 «APPS» per treballar per la justícia

«Aplicacions de mòbil» per millorar la teva empremta de justícia en deu setmanes

Et presentem 10 «Aplicacions de mòbil» simulades perquè les descarreguis de franc a la teva vida quotidiana i les posis en pràctica. A partir de dilluns, i durant 10 setmanes, publicarem una de les 10 «Aplicacions» a Twitter i a Facebook, estigues atent. Si les practiques bé, milloraràs en l’empremta de Justícia que la teva vida deixa al seu pas per aquest món, al seu pas per les persones que et rodegen.


Et regalem aquest mòbil nou amb totes les «Aplicacions» instal·lades. Utilitzaràs la xarxa wi-fi de la gratuïtat amb cobertura allò on et trobis. La bateria d’aquest mòbil durarà segons la quantitat d’energia d’amor compromès que hi hagi al teu cor. Des d’ara mateix pots començar a aplicar-te a practicar la Justícia en la teva vida quotidiana.


Al cap de deu setmanes en què hauràs practicat aquestes aplicacions, podràs triar entre les cinc que t’hagin calat més i t’hagin ajudat a millorar i les posaràs als teus «preferits» per continuar practicant-les en les cinc setmanes següents. També, juntament amb aquestes cinc «preferides», pots innovar i «descarregar» alguna «Aplicació» nova que hagis descobert per continuar practicant la Justícia i millorant l’«impacte solidari», l’empremta de Justícia, que el teu estil de viure té en el teu entorn social.
21
Març
2016

Un centenar de persones assisteixen a la jornada de formació sobre l'acció social organitzada per Càritas

El passat dijous 17 de març va tenir lloc al Palau de Congressos de Girona la Jornada de Formació "Una mirada a l'acció social ahir, avui i demà", que donava inici als actes de cloenda del 50è aniversari de Càritas Diocesana de Girona i a la celebració dels 10 anys d'activitat d'ECOSOL empresa d'inserció.


L’acte es va iniciar amb les paraules de Ramon Barnera, director de l'entitat, que va presentar la jornada i la celebració posterior, i va donar pas a una reflexió sobre l’evolució de l’acció social en els darrers 50 anys, a càrrec de Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya. Tot seguit, Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, Ignasi Parody, vicepresident de FEICAT, i Carme Trilla, presidenta de Fundació Hàbitat 3, van compartir una taula rodona sobre la contribució actual del tercer sector a la cohesió social, conduïda per Núria Martínez, gerent de Fundació Drissa. Després d’una pausa va tenir lloc la segona taula rodona, anomenada “Una mirada al demà: els reptes de futur de l’acció social”, amb Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, Àngels Guiteras, expresidenta de la Taula del Tercer Sector i Ferran Busquets, president de Fundació Arrels. Lluís Puigdemont, director de Fundació SER.Gi, va ser l’encarregat de conduir aquesta segon taula. Sebastián Mora, secretari general de Càritas Espanyola, va clausurar la jornada amb una ponència sobre les claus de la resposta de Càritas davant la realitat actual.


Moltes de les persones assistents a la jornada van voler ser presents també a l'acte de celebració del 50è aniversari de Càritas que va tenir lloc just després a la sala gran del Palau de Congressos de Girona.
18
Març
2016

Càritas celebra 50 anys d’acció social amb un acte emotiu i multitudinari a Girona

Càritas Diocesana de Girona va celebrar ahir dijous la cloenda del seu 50è aniversari amb un acte a l’Auditori-Palau de Congressos de Girona. L’entitat va voler agrair d’aquesta manera la implicació de totes les persones, empreses, entitats i institucions que han fet possible cinc dècades d’acció social a la diòcesi. L’acte també va servir per celebrar els primers 10 anys d’Ecosol Empresa d’Inserció.


Més de 900 persones van assistir a l’esdeveniment, conduït pel periodista i escriptor Martí Gironell. L’acte va repassar la història de l’entitat a través de vídeos i del testimoni de les primeres treballadores socials contractades als anys seixanta. Els assistents també van poder gaudir de les actuacions musicals del Cor de Teatre i del Cor Àkan. A més, hi van intervenir persones participants dels diversos programes i projectes de l’entitat.


Càritas va voler agrair també la implicació del voluntariat més veterà i de les últimes incorporacions amb un diploma representatiu entregat per Francesc Pardo, bisbe de Girona i Ramon Barnera, director de l’entitat.

Un dels moments més emotius de la nit va ser el missatge d’Antoine Audo, bisbe d’Alep i President de Càritas Síria, enregistrat per a l’ocasió, i amb una felicitació personal cap a la tasca de Càritas Diocesana de Girona. El públic va voler respondre la crida de Mons. Audo amb un gest de solidaritat cap a Síria, promovent una multitudinària fotografia i desplegant una pancarta amb l’etiqueta #withsyria.


Per acabar la celebració, els Marrecs de Salt van realitzar un pilar gràcies a la pinya d’una part del públic assistent, per simbolitzar el treball en xarxa, una de les claus de l’èxit del desenvolupament de l’acció social de Càritas durant el mig segle d’activitat a la diòcesi.


Per altra banda, Ecosol Empresa d’Inserció va voler celebrar els 10 anys d’activitats presentant públicament el seu nou projecte innovador: un tricicle de tracció elèctrica, pensat per realitzar un servei de missatgeria sostenible amb l’objectiu de crear llocs de treball per a les persones en situació d’exclusió social. Ecosol també ha va agrair la implicació de les empreses i institucions que han fet possible el projecte en concret i l’activitat en general d’aquesta empresa de l’economia solidària, durant la seva primera dècada d’activitats.


Francesc Pardo, bisbe de Girona, va tancar l’acte amb un breu parlament en el que va agrair l’esforç de totes les persones que durant aquest temps han permès desenvolupar els programes i projectes de l’entitat.
15
Març
2016

Les entitats d'acció social de l'Església llancen una campanya de recollida de signatures contra l'acord de la U.E amb Turquia

Demanen al Govern de l’Estat que no signi l’acord a la reunió del Consell Europeu que se celebra els dies 17 i 18 de març


Sota el lema “Tenim 72 hores per a actuar”, les entitats d’acció social de l’Església que treballen amb refugiats i migrants –Càritas, CONFER, el Sector Social de la Companyia de Jesús Justícia i Pau- llancen avui una campanya viral de recollida de signatures per a reclamar al Govern de l’Estat la seva oposició a ratificar, a la reunió del Consell Europeu que se celebra els propers 17 i 18 de març, el principi d’acord assolit la setmana passada entre la Unió Europea i Turquia per a retornar a sòl turc les persones refugiades i migrants que arriben a territori europeu a través de la Frontera Est.


Per a les entitats promotores de la campanya, aquest pla suposa portar a terme devolucions col·lectives i tractar les persones víctimes de la guerra i de les migracions forçades com a monedes de canvi. A més vulnera els drets humans i l’estat de dret a Europa. Cal assenyalar que tant l’Estat Espanyol com Europa tenen els mitjans per ajudar aquestes persones. El que està en joc amb la signatura d’aquest acord són els valors i la identitat europea.



Accediu al document sencer i signeu la petició a www.hospitalidad.es
14
Març
2016

El Cor Àkan i els Marrecs de Salt participaran a l'acte del dia 17 de març a l'Auditori de Girona

El periodista i escriptor Martí Gironell serà l’encarregat de conduir l’Acte de reconeixement a les persones que han fet possible 50 anys de Càritas i 10 d'Ecosol Empresa d'Inserció , que tindrà lloc el proper dijous 17 de març a l'Auditori de Girona.

Càritas ha preparat vídeos per a explicar l’evolució de l’entitat des dels seus inicis amb la participació de testimonis històrics de l’entitat. L’acte també comptarà amb les actuacions musicals del Cor Ákan i del Cor de Teatre, mostres i testimonis de diversos programes de l’entitat, una desfilada de roba recuperada pels robers, accions de sensibilització i denúncia, homenatges a les persones voluntàries, records per a les empreses, organitzacions i institucions col·laboradores i algunes sorpreses més. Els Marrecs de Salt també seran presents a la celebració, amb una actuació especial pensada per simbolitzar el treball en xarxa entre les organitzacions del sector social.

Ramon Barnera, Director de Càritas Diocesana de Girona, ha afirmat que l’acte “és una ocasió per agrair i posar de relleu la feina i la implicació de totes les persones que han fet possible tota aquesta acció social a la diòcesi de Girona”. Barnera també ha destacat “l’evolució que ha viscut l’entitat durant aquest temps”. “Ja fa molts anys -afirma- que la promoció de la persona és l’objectiu principal dels nostres programes i projectes, molt més enllà de la funció assistencial”. El director de l’entitat també ha volgut agrair el missatge personal de Monsenyor Antoine Audo. “Conèixer de primera mà el testimoni d’altres Càritas, com la de Síria, ens recorda la importància de treballar per la justícia i per a les persones que més ens necessiten, inclús en les pitjors circumstàncies possibles”, ha afirmat.


Encara podeu realitzar inscripcions per a l'acte omplint el següent formulari. L'acte és gratuït.


Lloc: Auditori de Girona
Dia: 17 de març
Hora: de 18h a 20h


Patrocina: www.medplaya.com
14
Març
2016

El president de Càritas Síria i bisbe d’Alep es dirigirà a Càritas Diocesana de Girona en un missatge especial

El jesuita Antoine Audo, bisbe d’Alep i President de Càritas Síria, ha visitat Espanya durant la setmana passada, convidat per la Fundació Promoció Social de la Cultura. El recent alto al foc ha permès obrir una via entre Alep, la segona ciutat del Síria, i la resta del món, i és una de les poques esperances per als dos milions de supervivents de la ciutat. Audo encapçala, com a bisbe, un grup de sacerdots que es neguen a deixar el país i abandonar els cristians que encara hi resideixen. “Abans de la guerra érem uns 260.000 catòlics i ortodoxos a Alep. Dues terceres parts han partit en diverses direccions: Europa, Beirut o el litoral del país”, ha assegurat Audo en declaracions fetes durant la visita. Actualment, a Alep hi queden uns 50.000 cristians, “els més pobres i també els que creuen que el cristianisme no hauria d’abandonar Síria”, afirma.

Monsenyor Antoine Audo ha aprofitat la visita a Madrid per enregistrar un missatge especial en vídeo que es difondrà el proper 17 de març durant l’acte de reconeixement a les persones que han contribuït a fer possible els 50 anys d’acció social de Càritas Diocesana de Girona, a l’Auditori de Girona. Audo s’ha volgut dirigir personalment a les persones que han fet possible les cinc dècades d’acció social de l’entitat gironina.
14
Març
2016

Justícia i Pau i Càritas rebutgen l’acord entre la UE i Turquia

Dilluns passat vam conèixer amb consternació un acord inèdit,que suposa un gir radical en la política migratòria i un seriós retrocés en matèria de drets humans: la Unió Europea ha decidit destinar una partida extraordinària de 3.000 milions d’euros i d’altres contrapartides al govern turc amb l’objectiu principal de mantenir els refugiats fora de les fronteres comunitàries. L’acord també contempla la devolució individual i col·lectiva de persones refugiades que ja es troben en territori europeu cap a Turquia.

Mentrestant, les converses de pau s’ajornen i es dilaten. Espanya continua venent armes a l’Aràbia Saudita i alimenta d’aquesta manera els conflictes bèl·lics responsables de la crisi dels refugiats actual. Les empreses armamentístiques espanyoles hi han destinat el 26% del total d’exportacions des del 2010, amb un volum de negoci que supera els 1.200 milions d’euros i que contrasta de manera evident amb les xifres d’atenció a les persones refugiades: l’estat espanyol només ha acollit de manera oficial 8 persones de Síria, de les 16.000 a les que s’havia compromès.


Justícia i Pau, Càritas Diocesana de Girona, Creu Roja i altres entitats gironines fa temps que alerten d’aquesta realitat. El passat 10 de desembre, aniversari dels Drets Humans, Justícia i Pau va va organitzar amb altres entitats una taula rodona per reivindicar el Dret d’Asil davant la crisi dels refugiats a Europa. Tres mesos després, a banda de l’acord entre la UE i Turquia que denunciem en aquest document, el panorama és encara més desolador.

Llegiu el comunicat sencer.

Signeu la petició per a rebutjar l'acord a www.hospitalidad.es

Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG