MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
10
Novembre
2023

El projecte d’inserció laboral de Càritas ‘Emplea Lab’ reuneix 80 persones en una jornada celebrada al Girona Hub

La iniciativa que es va posar en marxa ara farà un any compta amb la col·laboració de la CEOE (Confederación Española de Organizaciones Empresariales), la FOEG i la Fundació Adecco

Emplea Lab està adreçat a persones en edat laboral, en situació de desocupació, i que són perceptores de l'Ingrés Mínim Vital o de la Renda Garantida de Ciutadania


Càritas Diocesana de Girona ha celebrat aquest divendres 10 de novembre la jornada networking ‘Emplea Lab’, una iniciativa que està adreçada a persones en edat laboral, en situació de desocupació i que són perceptores de l’Ingrés Mínim Vital o bé, de la Renda Garantida de Ciutadania. La trobada, organitzada conjuntament amb la FOEG (Fundació d’Organitzacions Empresarials de Girona), s’ha dut a terme a les instal·lacions del Girona Hub i hi han assistit 80 participants de diferents projectes laborals de Càritas i vuit empreses en recerca de personal.

El projecte es va posar en marxa a nivell estatal l’any 2022 i, a nivell gironí, Càritas s’hi va sumar l’1 d’octubre del mateix any i es van començar a atendre persones el gener del 2023.

Les persones participants formen part d’un estudi que té l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat mitjançant un acompanyament intensiu per a la recerca d’ocupació. El projecte compta amb la participació d’entitats com la FOEG, la CEOE (Confederación Española de Organizaciones Empresariales) i la Fundació ADECCO.

Fins a dia d’avui, des de Càritas Girona i el projecte Emplea Lab s’han atès 110 persones. El projecte està finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions i a través dels Fons Next Generation.
 
07
Novembre
2023

Càritas Pla de l’Estany reclama una solució per a les persones que no poden accedir ni a dutxes ni aigua per a la seva higiene

Des de l'entitat ja han traslladat aquesta preocupació a l'Ajuntament sense haver obtingut, a hores d'ara, cap solució.

Càritas recorda que hi ha d'altres poblacions que ofereixen aquest servei des dels pavellons municipals.


Càritas Pla de l’Estany ha expressat la seva preocupació per la situació de les persones sense sostre que viuen a la ciutat i afirma que “a les penoses condicions de viure a la intempèrie, s’hi afegeix el fet de no disposar de dutxes per a la seva higiene”. Aquesta situació també l’estan patint i es fa extensiva a totes aquelles famílies que no disposen de subministrament d’aigua a la llar.

Fins a l’any 2020 aquest servei l’oferia directament Càritas als seus locals de la Muralla. Aleshores, la pandèmia del Covid primer i més tard el trasllat provisional de l’entitat a la parròquia de Sant Pere a causa de les obres que s’han d’executar en aquest sector, ha provocat que des de fa tres anys aquestes persones no comptin amb un lloc on dutxar-se.

Des de Càritas Pla de l’Estany expliquen que “davant d’una situació com aquesta hi ha poblacions que han habilitat una part del pavelló municipal, durant uns dies i hores determinades a la setmana, perquè aquestes persones puguin fer la seva higiene i rentar la roba”.

En aquest sentit, l’entitat explica que tot i que Banyoles disposa de quatre pavellons  municipals, aquesta opció ha estat rebutjada pel consistori sense que al mateix temps s’hagi donat cap alternativa.

A partir d’aquesta realitat, des de Càritas es reclama “una solució per aquests ciutadans. No poder rentar-se agreuja encara més les seves condicions de vida, afectant tant la seva salut com la seva dignitat”.

 

10
Octubre
2023

Nova edició de la campanya "Cava amb Cor"

Per quart any consecutiu, la Confraria del Cava Sant Sadurní, El Celler de Can Roca i Càritas Catalunya posen en marxa la Campanya “Cava amb Cor”

Amb la venda del cava solidari, 2  euros de cada ampolla es destinaran a projectes per a infants i joves en risc d’exclusió social atesos per les Càritas a tot Catalunya.

La campanya compta amb el suport d’El Celler de Can Roca i la implicació dels tres coneguts germans. Un equip de persones molt sensibilitzades sobre la situació de la infància més vulnerable de casa nostra. Enguany tornem a comptar també amb el suport de 6 patrocinadors i amb la col·laboració d’11 cavistes que han seleccionat un cava Brut Reserva 2020. També tenim el suport de les cadenes de supermercats i comerços especialitzats que vendran el cava amb cor així com de les empreses que estan comprant el cava pels seus regals institucionals.

Cava amb Cor està a la venda a través de tots els establiments col·laboradors, que es poden trobar al web www.cavaambcor.cat, on també es poden fer donatius.

Enguany, com a novetat, les empreses poden fer comandes també a través del web www.cavaambcor.cat.
 

Els tres primers anys d’aquesta iniciativa es van recaptar 85.000 euros que han permès ajudar a gairebé 550 infants, joves i les seves famílies. 
 

Regaleu Cava amb Cor i celebreu solidàriament!


SI ETS UNA EMPRESA, AIXÒ T'INTERESSA!

Diuen que qualsevol moment és un bon moment per celebrar, i per això et proposem sorprendre els teus clients/es o col·laboradors amb el Cava amb Cor, la iniciativa solidària de la Confraria del Cava.

Si vols, pots personalitzar l'ampolla de cava amb el logotip de la teva empresa.

Posa't en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic
entitatsambcor@caritasgirona.cat o truca o escriu un WhatsApp al 683143239.

Termini: fins esgotar existències

06
Octubre
2023

Les entitats socials demanen agilitat i valentia per tal de garantir el treball de les persones migrants

Càritas reuneix experts del món social, empresarial i de l’administració en una jornada per reflexionar sobre les possibilitats de contractació a les persones migrades

Nota de premsa (05/10/2023). Aquest matí ha tingut lloc la jornada “Ocupació i Regularització.Experiències d’èxit en la contractació de persones migrades” al Centre Cultural La Mercè de Girona, amb l’assistència de més de cent persones. La jornada, que s’ha emmarcat dins la Jornada Mundial pel Treball Decent que se celebra cada any el dia 7 d’octubre, ha servit per a conèixer millor i reflexionar entorn a les possibilitats de contractació que ofereix el mercat laboral a les persones migrades que no disposen de permís de treball. 

En la presentació, Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, ha destacat que “ens trobem que la tramitació administrativa s’allarga molt i l’empresa no pot esperar. Aquest desencaix és motiu de debat avui. I és per això que demanem celeritat”. Albert Quintana, president de Justícia i Pau Girona, ha fet incís en els aspectes de salut: "observem que les persones migrades han d'acceptar treballs amb càrregues físiques importants, amb estrès... els problemes de salut mental s'estan incrementant. Les experiències d'èxit ens poden donar pistes de com actuar, però la magnitud del problema és important". Eunice Romero, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya ha posat de relleu que "tenim molts deures: hem de generar oportunitats reals i condicions d'igualtat. Estrangeria posa moltes barreres, sobretot si la persona es troba en situació irregular. S'ha de millorar la base i les condicions per un treball digne per a tothom" 

Seguidament la taula rodona ha servit per conèixer millor el procés de regularització i els reptes de futur que planteja. Mònica Caldas, jurista de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya ha explicat a grans trets el procés de regularització i les seves dificultats i reptes. Ha explicat diferents experiències de sensibilització i col·laboració entre administració i empreses. Ha fet palès que "la llei d'estrangeria condiciona les vides de les persones.El marc legal fa que el mateix sistema generi precarietat laboral, economia submergida". Núria Bisquert, de la Fundació Emys, que treballa per la conservació de la natura, fa anys que ofereix oportunitats laborals a joves que no tenen documentació per treballar. Ha afirmat que "creiem que la conservació de l'entorn porta implícit l'atenció a les persones. Si les que hem nascut aquí tenim dificultats, en aquests casos es fa més difícil". M. Carme Vidal, Cap del Servei Territorial d’Ocupació de Girona ens explica les diferents propostes que s’ofereixen des del departament d’ocupació, que intenten donar resposta a les necessitats de les persones, “però necessitem celeritat de la subdelegació del govern". En el cas de l’arrelament per formació, una de les opcions que permet regularitzar persones a través d’accions formatives, alerta que “és terrible crear expectatives i que després no puguin accedir al curs perquè l'expedient no s'ha resolt”. Pere Cornellà, president de PIMEC Girona manifesta que "estem en una nova realitat que ens sobrepassa i intentem resoldre les coses amb mirades antigues i biaixos ideològics. Si posem la persona al centre, ens trobem amb els drets humans. S'han de mantenir amb marcs normatius adequats, col·laboració i recursos que ho permetin". Ha moderat la taula Anna Güell, gerent d’ECOSOL, l’empresa d’inserció de Càritas. 

A continuació hem pogut conèixer dues experiències de contractació per part de dues empreses gironines: Llars Oxalis i Tina Neteges, de la mà d’Ezequiel Mir, prospector de Càritas Diocesana de Girona. Sílvia Fàbrega, directora de Llars Oxalis, ha explicat la seva experiència: "Càritas ens va parlar d'una persona que feia uns dos anys que estava a Girona perquè havia hagut de marxar del seu país, d'avui per a demà, per una situació de violència extrema. El perfil ens va encaixar i li vam oferir un contracte d'un any de durada”. Aquest contracte està condicionat a l’aprovació de la subdelegació de govern. “En acabar l'any, l'expedient no estava resolt. És per això que demanem celeritat a l'administració". Per la seva part, Àlex Bascuñana, copropietari de Tina Neteges, explica que "vam contactar amb Càritas per buscar personal amb ganes de treballar i amb implicació. Gràcies a aquesta relació amb l'entitat, la Hanane i la Maimouna estan treballant amb nosaltres. La Hanane va començar fent les pràctiques fa 7 anys i ara és l'encarregada general de l'empresa. La Maimouna va fer les pràctiques fa poc i hem apostat per ella; esperem que siguin un procés igual d'exitós que el de la Hanane". Seguidament la Maimouna ha donat el seu testimoniatge explicant que "vaig fer la formació de neteja a Càritas i vaig aprendre molt. Vaig fer pràctiques a Tina Neteges, ells han confiat en mi i m'han fet contracte. Moltes gràcies a Càritas i Tina Neteges per l’oportunitat". La Hanane explica que "quan vaig arribar aquí no tenia res, no tenia ni regularitzada la meva situació administrativa. Gràcies a Càritas i Tina Neteges per acompanyar-me i donar-me una oportunitat; ara sóc l'encarregada de l'empresa".

En la cloenda de la jornada, Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona ha manifestat que "la realitat és molt dura, però m'agradaria cloure amb optimisme. Si ens hi posem tots, la inèrcia de l'administració es pot trencar. No hem de fer perdre a la gent la possibilitat de guanyar-se la vida per si mateixa. L'objectiu de totes les polítiques hauria de ser aquest". Seguidament Joan Martí, director dels serveis territorials d’Empresa i Treball a Girona explica que "moltes vegades la realitat ens porta al desànim, a l'abandonament i, en canvi, quan s'observa de més a prop la situació, veiem que davant un problema sorgeixen moltes solucions. Avui, amb aquesta jornada, hem vist exemples clars d'èxit”.

La jornada s’emmarca dins l’impuls del 8è Objectiu de Desenvolupament Sostenible, que promou el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

La jornada, organitzada per Càritas Diocesana de Girona amb la col·laboració de Justícia i Pau Girona, Pastoral Obrera de Girona, Cambra de Comerç de Girona, PIMEC Girona i l’Ajuntament de Girona, i conduïda per la periodista Mariona Ferrer, ha comptat amb la participació de persones expertes en el tema provinents del món social, empresarial i de l’administració, i ha permès conèixer de primera mà experiències de contractactació.
 
28
Setembre
2023

Jornada OCUPACIÓ i REGULARITZACIÓ. Experiències d'èxit en la contractació de persones migrades

Us convidem a la jornada "OCUPACIÓ I REGULARITZACIÓ. Experiències d'èxit en la contractació de persones migrades", que tindrà lloc el dijous 5 d'octubre, de 10 a 12h, al Centre Cultural de la Mercè de Girona, en el marc de la campanya Defensem el Treball Decent.

La jornada ens servirà per a conèixer millor i reflexionar entorn a les possibilitats de contractació que ofereix el mercat laboral a les persones migrades que no disposen de permís de treball. Ens hi aproparem de la mà de diferents persones expertes en el tema i d'experiències concretes d'empreses i persones contractades.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra assistència.

Podeu consultar el programa aquí.
Inscripcions a través d'aquest formulari.
 
27
Setembre
2023

Obra la botiga Moda Re de Càritas a Girona, una iniciativa de consum responsable a l'abast de tothom

Ahir es va inaugurar a Girona la botiga Moda Re, situada al Passeig d’Olot, 24.

Moda Re és una iniciativa de Càritas, l'empresa d'inserció ECOSOL i la cooperativa Avancem Santa Clara, basada en el consum responsable, la cura del planeta i la generació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat, a través de la gestió de la roba.

Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, va obrir l’acte d’inauguració destacant que “Moda Re és botiga i també inserció laboral, atenció a les persones i economia solidària i circular”. A continuació, Anna Güell, gerent d’ECOSOL, va parlar de tot el treball en xarxa que implica l’obertura i funcionament de la botiga i va acabar animant la ciutadania a donar suport al projecte: “tot això no té sentit si la gent no ve a comprar”

Seguidament, Sergi Clot, regidor d’acció climàtica de l’Ajuntament de Girona, va fer èmfasi en la “importància de les iniciatives basades en l’economia circular entorn a la indústria tèxtil, com és el cas de Moda Re, i la seva implementació a Girona”.

Per acabar, Yadira Lesbia Betancourth, participant del projecte Moda Re, va explicar com “aquesta iniciativa m’ha permès regularitzar la meva situació i treballar. És un projecte que cuida el medi ambient i les persones”.

Carlos Andrés Pérez (@monoperez), amb la seva música, va amenitzar la inauguració, i es va oferir un petit refrigeri ofert per la línia de restauració i càtering d’ECOSOL.

La botiga Moda Re és un espai on tothom que ho vulgui pot trobar, a preus molt assequibles, una gran varietat de peces de vestir, calçat i complements de dona, home i infantil, que provenen de donacions de particulars i empreses. Són articles nous o de segona mà, tots en perfectes condicions d'ús ja que prèviament han estat seleccionats, tractats i higienitzats, per allargar el seu cicle de vida. 

A la botiga es pot trobar, també, roba dissenyada per l’equip OKOLLECTIVE i confeccionada a Olot, al taller de confecció d’ECOSOL, empresa d’inserció de Càritas, a partir de peces de roba no aptes per a la venda, a les que se’ls dóna una nova vida generant peces úniques.

Pel que fa a la creació d’ocupació, la botiga Moda Re de Girona genera 6 llocs de treball en inserció, adreçats a persones en situació de vulnerabilitat.

D’aquesta manera, la botiga apropa a la ciutadania una nova opció de consum ètic i responsable, alhora que també realitza una tasca d’entrega social de roba, en el cas de persones en situació d’exclusió social, en coordinació amb l’Espai amb Cor de Càritas a la ciutat.

La botiga Moda Re de Girona està gestionada per Avancem Santa Clara, cooperativa nascuda com a iniciativa d’economia social de Càritas Diocesana de Girona i dedicada principalment als serveis de cura i de neteja.

Comprar a les botigues Moda Re és apostar per un consum responsable, la cura del medi ambient i la generació de llocs de treball per a persones en situació o risc d’exclusió.
20
Setembre
2023

Inauguració Botiga Moda Re

Des de Càritas us convidem a la inauguració de la botiga Moda Re, el dimarts 26 de setembre, a les 18h, al Passeig d'Olot, 24 de Girona.

Moda Re és una iniciativa de Càritas, l'empresa d'inserció Ecosol i la cooperativa Avancem Santa Clara,  basada en el consum responsable, la cura del planeta i la generació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat, a través de la gestió de la roba.

Ens agradarà molt comptar amb la vostra assistència!

20
Setembre
2023

Càritas mostra la seva preocupació per les famílies que no rebran aliments a partir del gener

L’entitat destaca els avantatges del nou model de targetes moneder, però insta a trobar solucions per no deixar cap família sense accés a aliments doncs, amb aquest nou model, més del 50% de les famílies ateses actualment quedaran fora.


Nota de premsa (19/09/2023). A partir del 2024 s'implantarà un canvi de model en la cobertura de les necessitats bàsiques amb l'objectiu de substituir les ajudes alimentàries en espècie per targetes moneder que permetran a les persones beneficiàries comprar directament als supermercats. Aquest nou sistema forma part del nou Programa d'Assistència Material Bàsica de la Unió Europea.

Càritas Diocesana de Girona reconeix els avantatges d'aquest canvi en la normalització de la cobertura de les necessitats bàsiques i en la lluita contra l'estigmatització. No obstant això, Dolors Puigdevall, directora de Càritas, ha remarcat que “tenim preocupació per les famílies que a partir de l’1 de gener poden quedar desateses i per no poder garantir el dret a l’alimentació”. 

En el marc del model basat en l'entrega d'aliments en espècie, Càritas ha implementat projectes que van més enllà de la distribució d'aliments. S'ha posat èmfasi en l'acompanyament integral de les persones i en la creació d'espais formatius i d'empoderament per a les famílies participants. A més a més, ha establert un model de la mateixa distribució d'aliments en format "autoservei", conegut com a Centre de Distribució d’Aliments, que ha intentat equiparar l'espai i l’experiència al funcionament d'un petit supermercat. Les famílies ateses a través d’aquests projectes són famílies derivades des dels Serveis Socials i, per tant, amb un diagnòstic social i un pla de treball on s’estableix que necessiten aquesta ajuda.


L’impacte del nou model de distribució d’aliments
Amb l'arribada del nou programa europeu es preveu una reducció del nombre de persones ateses, ja que es compta amb el mateix pressupost que amb el model anterior. El model actual de cobertura de les necessitats alimentàries, a través d'aliments en espècie, ha combinat aliments que han arribat a través dels diferents programes promoguts per la Unió Europea, amb els excedents alimentaris de les indústries agroalimentàries i les diferents campanyes solidàries de recollida d'aliments. Les targetes moneder tenen un cost per família més elevat, ja que la compra es realitzarà en un supermercat ordinari, fet que limitarà la capacitat de cobertura. En conseqüència, només un percentatge petit de les famílies beneficiàries avui rebran aquest ajut a partir del 2024. Això genera incertesa sobre el futur de les persones que actualment compten amb aquest suport. Dolors Puigdevall ha assegurat que s’està fent “un treball intens de les darreres setmanes amb totes les administracions, insistint en trobar solucions i garantir que ningú quedi desatès en aquest procés de transició".



De les 8.000 famílies que s’atenen a l’actualitat quedaran excloses 4.800
L’entitat destaca la possibilitat de mantenir un doble model de cobertura -des de l'administració s'apunta a aquesta possibilitat-, durant els pròxims anys, combinant les targetes de prepagament amb la distribució d'aliments en espècie. No obstant això, aquest plantejament presenta un desafiament important, ja que les partides provinents de la Unió Europea representen a hores d'ara el 60% dels aliments bàsics distribuïts per Càritas. Si no es pot comptar amb aquestes partides, Càritas alerta que amb el model actual d’entrega d’aliments en espècie només es podrà atendre un 30% o 35% de les famílies que en l'actualitat s’atenten. Si a aquestes famílies que es poden continuar atenent a través del model actual, se li sumen les famílies que es podran atendre a través del nou model de targetes moneder, que són el 10% de les ateses a l’actualitat, el resultat és que encara queden fora de cobertura entre un 55% i un 60% de les famílies ateses. És a dir, que a partir de l’1 de gener de 2024, de les 8.000 famílies ateses, 4.800 quedaran excloses. 


Una proposta pel 30 de setembre 
L’entitat gironina expressa la seva preocupació per aquesta situació, especialment veient que la tendència d’alguns Ajuntaments és reduir el número de famílies ateses, i demana la implicació de les administracions locals i de la Generalitat per identificar nous recursos i assegurar la cobertura de les necessitats alimentàries de totes les famílies en situació de vulnerabilitat. Per aquest motiu, Càritas està treballant intensament amb l'objectiu d'aconseguir una proposta abans del 30 de setembre, i així s’ha comunicat als Ajuntaments, atès que l’entitat considera que aquest termini és essencial per a la concreció d'un pla d'acció adequat pel 2024 que pugui donar una resposta efectiva, coordinada i amb la previsió necessària. 

Entitat transformadora de realitats
Càritas Diocesana de Girona és una entitat social que desenvolupa de manera coordinada amb els 52 equips locals més de 30 projectes i 300 punts de servei a la diòcesi de Girona i que treballa per acollir les persones que es troben en situació o risc de pobresa i exclusió social, especialment les més vulnerables i acompanyar-les en el seu procés de promoció i desenvolupament integral, analitzant i incidint en les causes de la pobresa i treballant per la justícia social. 
 
12
Setembre
2023

Càritas amb el Marroc

 

La nit de divendres 8 de setembre es va produir al Marroc un fort terratrèmol amb una magnitud de 7 graus en l’escala de Richter i epicentre molt a prop de Marràqueix. Diversos municipis de la zona han estat fortament afectats. Els danys són immensos i el número de víctimes mortals segueix en augment.

L'equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola ha contactat amb Càritas Rabat per oferir acompanyament i suport en la gestió d’aquesta emergència sense precedents en la història recent del país.  

Càritas Espanyola col·labora des de fa anys amb Càritas Rabat, en projectes de mobilitat humana. Els programes desenvolupats els últims anys tenen com a objectiu oferir acollida als migrants en situació de vulnerabilitat i oferir-los assistència i suport per a què puguin exercir els seus drets fonamentals al Marroc. 
 

Com col·laborar?
 

Des de Càritas Diocesana de Girona estem recollint donatius a través de la campanya Càritas amb el Marroc mitjançant un número del compte habilitat especialment per a l'emergència: ES29 2100 0002 5702 0144 5404. També es pot col·laborar amb un Bizum al codi 01580 o a través de www.caritasgirona.cat. Recorda que cal posar "MARROC" al concepte.

*Envia el teu justificant de donatiu a atenciodonant@caritasgirona.cat per poder desgravar fiscalment l'import corresponent.

Aquests donatius es destinen a les persones que estan patint les conseqüències dels sismes, a través dels nostres sistemes de cooperació internacional, garantint una ajuda ràpida, eficient i eficaç sobre el terreny, que permet atendre en les millors condicions les persones més vulnerables.

Des de Càritas recordem que cal evitar les gestions o iniciatives d'escassa efectivitat com les recollides de materials, que poden posar en perill les persones i que no poden garantir ni traçar les entregues.

18
Juliol
2023

Un projecte innovador busca optimitzar el muntatge de bicicletes d’Ecosol

Les millores s'emmarquen en el projecte de Sistema Integral de Transformació i Integració Digital que també té per objectiu la formació tecnològica de les persones treballadores

Ecosol, l'empresa d'inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, està implementant el projecte SITID (Sistema Integral de Transformació i Integració Digital) amb el suport financer del grup Inditex. Aquest projecte té com a objectiu millorar l'eficàcia i l'eficiència de la cadena de muntatge de bicicletes mitjançant la seva digitalització.

La planta de muntatge de bicicletes de Vilablareix ha completat amb èxit la primera fase del projecte, que consistia en una prova pilot per optimitzar la cadena de muntatge. Durant aquesta fase inicial, s'han dissenyat, desenvolupat, provat i implementat solucions digitals, com l'ús de lectors i sensors. Això ha permès millorar els processos administratius i els Plans d'Inserció Personalitzats, oferint un valor afegit per als treballadors. A més, s'ha fet una anàlisi i avaluació per identificar oportunitats de millora competitives, aprofitant sinergies mitjançant col·laboracions en diferents àmbits.

Actualment, s'estan duent a terme les fases 2 i 3 de manera simultània. La segona fase se centra en la formació per reduir la bretxa digital dels treballadors de les empreses participants. Mitjançant un pla de facilitació i capacitació digital, s'estan organitzant cursos i tallers per millorar les seves competències digitals en l'àmbit laboral. D'altra banda, la tercera fase, d'Interconnexió, integra totes les dades en un sistema únic de manera automàtica. Això permet la presa de decisions més eficient, tant en l'àmbit productiu com social, mitjançant l'anàlisi de les dades recopilades.

La transformació digital de la planta de muntatge de bicicletes compta amb un pressupost de 51.353 euros, finançats per Inditex.


 

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG