MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
29
Novembre
2023

Ecosol signa un conveni de col·laboració amb Ximenez Group per la il·luminació nadalenca de Girona

Ximenez Group i Ecosol, empresa d’inserció que pertany a Càritas Diocesana de Girona, han signat un conveni de col·laboració per a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió. Gràcies a aquest acord, es contribueix amb la integració i la formació de persones en situacions vulnerables a través de la seva professionalització i l’accés a un lloc de treball.

Així, Ximenez Catalunya i l’empresa matriu Ximenez Group passen a ser una “empresa amb cor”, distinció que atorga Càritas Catalunya a totes aquelles entitats i organitzacions que contribueixen activament amb la societat a través dels seus programes de col·locació.

Segons la directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, el programa Empreses amb Cor és “una aposta, un repte, una esperança, un innovador projecte de col·laboració amb empreses per tal d’implicar els agents econòmics en el desenvolupament del benestar social i sensibilitzar-los cap a les activitats que Càritas desenvolupa”.
 
21
Novembre
2023

Girona programa una desena d'activitats en el marc de la Campanya de Persones Sense Llar

Sota el lema “Comparteix la teva xarxa”, es duran a terme diferents actes del 20 al 26 de novembre

La ciutat de Girona ha organitzat una desena d’activitats dins la Campanya de les Persones Sense Llar, que tindrà lloc del 20 al 26 de novembre i que enguany porta per lema “Comparteix la teva xarxa”. L’objectiu és fer visible el col·lectiu de les persones sense llar a la ciutat a través de xerrades i exposicions. Aquest matí, ha tingut lloc la posada en marxa de la campanya i presentació de les activitats a càrrec de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la presidenta de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall; la presidenta de l’Associació Traçant Camins, Teresa Castanys, i la regidora d’Igualtat i Justícia Social de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly Balde.

La lluita per l'eradicació del sensellarisme ens necessita a totes i a tots i des de les institucions no podem donar l'esquena a aquesta problemàtica. Nosaltres som la xarxa que necessiten aquestes persones per tal de sortir d'aquestes situacions complicades i hem de posar totes les facilitats possibles perquè tinguin una nova oportunitat de portar una vida amb pa, sostre i treball, ha afirmat l’alcalde de Girona.

Per la seva banda, la regidora Amy Sabaly ha subratllat que visibilitzar les persones sense llar és el primer passet per entendre que hi ha una problemàtica”. “Des de l'Ajuntament i les entitats hem d'oferir totes les facilitats a aquestes persones perquè se'n puguin sortir i puguin tenir una vida digne, ha afegit.

La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, ha destacat que “estem davant d'una campanya de conscienciació ciutadana ja consolidada, però cal continuar insistint per fer front al repte de continuar al costat dels col·lectius més vulnerables com, en aquest cas, el de les persones sense llar”.

El dia central de la programació serà aquest dijous 23 de novembre amb tres activitats. Al matí, es durà a terme una conferència sobre el gènere en el sensellarisme, a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG), a les 9.30 h. La xerrada anirà a càrrec de la directora de l’Àrea Social de l’Associació Centre d’Acollida ASSÍS, Elena Sala, i el doctorat en Psicologia i especialista en Drogodependències i Sensellarisme de la UdG, Fran Calvo.

El mateix dia, a la tarda, hi haurà una tertúlia a càrrec de diferents persones sense llar que explicaran la seva situació. La conversa estarà moderada per la referent de sensellarisme de l’Ajuntament de Girona i membre de la junta de govern del CEESC de Girona, Raquel Rico. L’acte tindrà lloc al Centre Cultura la Mercè, a partir de les 18 h.

Tot seguit, a les 19.45 h, es durà a terme una intervenció artística i una lectura del manifest de la campanya davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

D’altra banda, també s’ha programat una exposició de fotos al pont de Pedra, una xocolatada i es penjarà una pancarta a l’esplanada de La Copa amb el lema “No deixis que es quedin fora de cobertura”.

La campanya està organitzada per Càritas Diocesana de Girona, Traçant Camins i l’Ajuntament de Girona, a través del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa.


 

17
Novembre
2023

Ecosol formarà 50 persones a través del programa ‘Conforcat A MIDA’

Les formacions iniciades aquest novembre s’allargaran fins al setembre del proper any 2024 i van des del muntatge industrial a la neteja o el manteniment d’edificis

Ecosol, l'empresa d'inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, ha posat en marxa aquest mes de novembre una formació centrada en el sector del muntatge industrial i del taller de confecció que, més endavant, s’ampliarà a altres àmbits com el de la neteja i el manteniment integral d'edificis i instal·lacions elèctriques. En total una cinquantena de persones assistiran a aquestes formacions que s’allargaran fins al mes de setembre de l’any 2024.

L’objectiu principal de l’experiència és que les persones obtinguin una acreditació relacionada amb la seva pràctica laboral a l’empresa. Posteriorment, la idea és fer un acompanyament cap al servei Acredita't i acreditar així la part formativa i l’experiència professional en l’àmbit.

Aquesta iniciativa s’ha engegat a partir del programa Conforcat A MIDA que permet donar resposta a les necessitats formatives de l'empresa. Concretament el projecte del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya està subvencions pels fons Next Generation i també compta amb el suport del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

 

14
Novembre
2023

Càritas Girona guardonada a la 7a edició dels premis que atorga la Confederació empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya

Els premis són un acte de reconeixement envers ‘les iniciatives destacades en la transformació social i democràtica del Tercer Sector’

L’entitat gironina ha estat guardonada en la categoria ‘Governança: Organitzacions saludable’, pel seu compromís amb la innovació organitzativa

La cerimònia s’ha dut a terme aquest dilluns 13 de novembre al Born Centre de Cultura i Memòria


Càritas Diocesana de Girona ha estat una de les guardonades a la setena edició dels Premis la Confederació 2023 que entrega La Confederació empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya. La cerimònia s’ha dut a terme aquest dilluns 13 de novembre al Born Centre de Cultura i memòria i l’entitat gironina ha estat guardonada en la categoria Governança: Organitzacions saludables, pel seu compromís amb la innovació organitzativa.

La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, ha agraït el guardó i ha explicat que “gràcies a aquestes millores en el funcionament de l’entitat i en el seu dia a dia que podem continuar avançant a la recerca de treballar amb la màxima eficiència amb un únic objectiu.: millorar l’atenció envers els col·lectius amb els quals treballem”.

Puigdevall ha afegit que aquest avenç es pot dur a terme a través de “Càritas Inn@va, una metodologia que vam impulsar per fomentar la cultura d’innovació i que respon al nostre model d’acció social”.

Amb aquests guardons, La Confederació premia iniciatives del sector que contribueixen significativament a donar valor en matèria de governança de les organitzacions i de transformació social. Enguany s’han presentat 58 candidatures, un 25% més que l’any 2022.

Sobre La Confederació

La Confederació és una organització empresarial que des de l’any 1997 representa a les entitats no lucratives – associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions – que presten serveis d’atenció a les persones a Catalunya. En conjunt agrupa prop de 1.200 organitzacions i 100.400 professionals.
 
13
Novembre
2023

L’Espai amb Cor de Càritas Alt Empordà Interior et proposa el repte #OutfitSostenible

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre, des de l’Espai amb Cor de Càritas Alt Empordà Interior et proposem el repte:

#OUTFITSOSTENIBLE
Quantes combinacions pots fer amb un nombre reduït de peces de roba?

Com participar:

1. ESCULL DEL TEU ARMARI: 5 peces de dalt + 3 peces de baix + 2 complements. Aquestes són les peces que hauràs d’anar combinant del 18 al 26 de novembre.

2. Fes una FOTO de les peces de roba escollides, PENJA-LA com a història a Instagram, etiquetant-nos per a què la puguem compartir i sensibilitzar a més persones, i comenta que participes al repte. 

3. Del 18 al 26 de novembre, fes una FOTO CADA DIA, amb la combinació escollida, i PENJA-LA també com a història a Instagram, etiquetant-nos.

IMPORTANT: Envia’ns també les fotografies al mail figueres@caritasgirona.cat. No acceptarem fotos en què aparegui el rostre.


El dia 29 de novembre, de 16 a 19h, et convidem a venir a veure l’EXPOSICIÓ de les fotos que ens heu enviat, al nou Espai amb Cor de Càritas Alt Empordà Interior (carrer Clerch i Nicolau, 5, baixos -cantonada carrer de Sant Antoni- de Figueres). Si t’animes, podràs COMPARTIR la teva experiència #OutfitSostenible i escoltarem les teves reflexions.


OBJECTIU DEL REPTE: Reflexionar sobre la quantitat de combinacions que podem arribar a fer amb un nombre reduït de peces de roba, utilitzant un gran recurs intern: la CREATIVITAT.

SORPRÈN-NOS!


 
10
Novembre
2023

El projecte d’inserció laboral de Càritas ‘Emplea Lab’ reuneix 80 persones en una jornada celebrada al Girona Hub

La iniciativa que es va posar en marxa ara farà un any compta amb la col·laboració de la CEOE (Confederación Española de Organizaciones Empresariales), la FOEG i la Fundació Adecco

Emplea Lab està adreçat a persones en edat laboral, en situació de desocupació, i que són perceptores de l'Ingrés Mínim Vital o de la Renda Garantida de Ciutadania


Càritas Diocesana de Girona ha celebrat aquest divendres 10 de novembre la jornada networking ‘Emplea Lab’, una iniciativa que està adreçada a persones en edat laboral, en situació de desocupació i que són perceptores de l’Ingrés Mínim Vital o bé, de la Renda Garantida de Ciutadania. La trobada, organitzada conjuntament amb la FOEG (Fundació d’Organitzacions Empresarials de Girona), s’ha dut a terme a les instal·lacions del Girona Hub i hi han assistit 80 participants de diferents projectes laborals de Càritas i vuit empreses en recerca de personal.

El projecte es va posar en marxa a nivell estatal l’any 2022 i, a nivell gironí, Càritas s’hi va sumar l’1 d’octubre del mateix any i es van començar a atendre persones el gener del 2023.

Les persones participants formen part d’un estudi que té l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat mitjançant un acompanyament intensiu per a la recerca d’ocupació. El projecte compta amb la participació d’entitats com la FOEG, la CEOE (Confederación Española de Organizaciones Empresariales) i la Fundació ADECCO.

Fins a dia d’avui, des de Càritas Girona i el projecte Emplea Lab s’han atès 110 persones. El projecte està finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions i a través dels Fons Next Generation.
 
07
Novembre
2023

Càritas Pla de l’Estany reclama una solució per a les persones que no poden accedir ni a dutxes ni aigua per a la seva higiene

Des de l'entitat ja han traslladat aquesta preocupació a l'Ajuntament sense haver obtingut, a hores d'ara, cap solució.

Càritas recorda que hi ha d'altres poblacions que ofereixen aquest servei des dels pavellons municipals.


Càritas Pla de l’Estany ha expressat la seva preocupació per la situació de les persones sense sostre que viuen a la ciutat i afirma que “a les penoses condicions de viure a la intempèrie, s’hi afegeix el fet de no disposar de dutxes per a la seva higiene”. Aquesta situació també l’estan patint i es fa extensiva a totes aquelles famílies que no disposen de subministrament d’aigua a la llar.

Fins a l’any 2020 aquest servei l’oferia directament Càritas als seus locals de la Muralla. Aleshores, la pandèmia del Covid primer i més tard el trasllat provisional de l’entitat a la parròquia de Sant Pere a causa de les obres que s’han d’executar en aquest sector, ha provocat que des de fa tres anys aquestes persones no comptin amb un lloc on dutxar-se.

Des de Càritas Pla de l’Estany expliquen que “davant d’una situació com aquesta hi ha poblacions que han habilitat una part del pavelló municipal, durant uns dies i hores determinades a la setmana, perquè aquestes persones puguin fer la seva higiene i rentar la roba”.

En aquest sentit, l’entitat explica que tot i que Banyoles disposa de quatre pavellons  municipals, aquesta opció ha estat rebutjada pel consistori sense que al mateix temps s’hagi donat cap alternativa.

A partir d’aquesta realitat, des de Càritas es reclama “una solució per aquests ciutadans. No poder rentar-se agreuja encara més les seves condicions de vida, afectant tant la seva salut com la seva dignitat”.

 

10
Octubre
2023

Nova edició de la campanya "Cava amb Cor"

Per quart any consecutiu, la Confraria del Cava Sant Sadurní, El Celler de Can Roca i Càritas Catalunya posen en marxa la Campanya “Cava amb Cor”

Amb la venda del cava solidari, 2  euros de cada ampolla es destinaran a projectes per a infants i joves en risc d’exclusió social atesos per les Càritas a tot Catalunya.

La campanya compta amb el suport d’El Celler de Can Roca i la implicació dels tres coneguts germans. Un equip de persones molt sensibilitzades sobre la situació de la infància més vulnerable de casa nostra. Enguany tornem a comptar també amb el suport de 6 patrocinadors i amb la col·laboració d’11 cavistes que han seleccionat un cava Brut Reserva 2020. També tenim el suport de les cadenes de supermercats i comerços especialitzats que vendran el cava amb cor així com de les empreses que estan comprant el cava pels seus regals institucionals.

Cava amb Cor està a la venda a través de tots els establiments col·laboradors, que es poden trobar al web www.cavaambcor.cat, on també es poden fer donatius.

Enguany, com a novetat, les empreses poden fer comandes també a través del web www.cavaambcor.cat.
 

Els tres primers anys d’aquesta iniciativa es van recaptar 85.000 euros que han permès ajudar a gairebé 550 infants, joves i les seves famílies. 
 

Regaleu Cava amb Cor i celebreu solidàriament!


SI ETS UNA EMPRESA, AIXÒ T'INTERESSA!

Diuen que qualsevol moment és un bon moment per celebrar, i per això et proposem sorprendre els teus clients/es o col·laboradors amb el Cava amb Cor, la iniciativa solidària de la Confraria del Cava.

Si vols, pots personalitzar l'ampolla de cava amb el logotip de la teva empresa.

Posa't en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic
entitatsambcor@caritasgirona.cat o truca o escriu un WhatsApp al 683143239.

Termini: fins esgotar existències

06
Octubre
2023

Les entitats socials demanen agilitat i valentia per tal de garantir el treball de les persones migrants

Càritas reuneix experts del món social, empresarial i de l’administració en una jornada per reflexionar sobre les possibilitats de contractació a les persones migrades

Nota de premsa (05/10/2023). Aquest matí ha tingut lloc la jornada “Ocupació i Regularització.Experiències d’èxit en la contractació de persones migrades” al Centre Cultural La Mercè de Girona, amb l’assistència de més de cent persones. La jornada, que s’ha emmarcat dins la Jornada Mundial pel Treball Decent que se celebra cada any el dia 7 d’octubre, ha servit per a conèixer millor i reflexionar entorn a les possibilitats de contractació que ofereix el mercat laboral a les persones migrades que no disposen de permís de treball. 

En la presentació, Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, ha destacat que “ens trobem que la tramitació administrativa s’allarga molt i l’empresa no pot esperar. Aquest desencaix és motiu de debat avui. I és per això que demanem celeritat”. Albert Quintana, president de Justícia i Pau Girona, ha fet incís en els aspectes de salut: "observem que les persones migrades han d'acceptar treballs amb càrregues físiques importants, amb estrès... els problemes de salut mental s'estan incrementant. Les experiències d'èxit ens poden donar pistes de com actuar, però la magnitud del problema és important". Eunice Romero, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya ha posat de relleu que "tenim molts deures: hem de generar oportunitats reals i condicions d'igualtat. Estrangeria posa moltes barreres, sobretot si la persona es troba en situació irregular. S'ha de millorar la base i les condicions per un treball digne per a tothom" 

Seguidament la taula rodona ha servit per conèixer millor el procés de regularització i els reptes de futur que planteja. Mònica Caldas, jurista de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya ha explicat a grans trets el procés de regularització i les seves dificultats i reptes. Ha explicat diferents experiències de sensibilització i col·laboració entre administració i empreses. Ha fet palès que "la llei d'estrangeria condiciona les vides de les persones.El marc legal fa que el mateix sistema generi precarietat laboral, economia submergida". Núria Bisquert, de la Fundació Emys, que treballa per la conservació de la natura, fa anys que ofereix oportunitats laborals a joves que no tenen documentació per treballar. Ha afirmat que "creiem que la conservació de l'entorn porta implícit l'atenció a les persones. Si les que hem nascut aquí tenim dificultats, en aquests casos es fa més difícil". M. Carme Vidal, Cap del Servei Territorial d’Ocupació de Girona ens explica les diferents propostes que s’ofereixen des del departament d’ocupació, que intenten donar resposta a les necessitats de les persones, “però necessitem celeritat de la subdelegació del govern". En el cas de l’arrelament per formació, una de les opcions que permet regularitzar persones a través d’accions formatives, alerta que “és terrible crear expectatives i que després no puguin accedir al curs perquè l'expedient no s'ha resolt”. Pere Cornellà, president de PIMEC Girona manifesta que "estem en una nova realitat que ens sobrepassa i intentem resoldre les coses amb mirades antigues i biaixos ideològics. Si posem la persona al centre, ens trobem amb els drets humans. S'han de mantenir amb marcs normatius adequats, col·laboració i recursos que ho permetin". Ha moderat la taula Anna Güell, gerent d’ECOSOL, l’empresa d’inserció de Càritas. 

A continuació hem pogut conèixer dues experiències de contractació per part de dues empreses gironines: Llars Oxalis i Tina Neteges, de la mà d’Ezequiel Mir, prospector de Càritas Diocesana de Girona. Sílvia Fàbrega, directora de Llars Oxalis, ha explicat la seva experiència: "Càritas ens va parlar d'una persona que feia uns dos anys que estava a Girona perquè havia hagut de marxar del seu país, d'avui per a demà, per una situació de violència extrema. El perfil ens va encaixar i li vam oferir un contracte d'un any de durada”. Aquest contracte està condicionat a l’aprovació de la subdelegació de govern. “En acabar l'any, l'expedient no estava resolt. És per això que demanem celeritat a l'administració". Per la seva part, Àlex Bascuñana, copropietari de Tina Neteges, explica que "vam contactar amb Càritas per buscar personal amb ganes de treballar i amb implicació. Gràcies a aquesta relació amb l'entitat, la Hanane i la Maimouna estan treballant amb nosaltres. La Hanane va començar fent les pràctiques fa 7 anys i ara és l'encarregada general de l'empresa. La Maimouna va fer les pràctiques fa poc i hem apostat per ella; esperem que siguin un procés igual d'exitós que el de la Hanane". Seguidament la Maimouna ha donat el seu testimoniatge explicant que "vaig fer la formació de neteja a Càritas i vaig aprendre molt. Vaig fer pràctiques a Tina Neteges, ells han confiat en mi i m'han fet contracte. Moltes gràcies a Càritas i Tina Neteges per l’oportunitat". La Hanane explica que "quan vaig arribar aquí no tenia res, no tenia ni regularitzada la meva situació administrativa. Gràcies a Càritas i Tina Neteges per acompanyar-me i donar-me una oportunitat; ara sóc l'encarregada de l'empresa".

En la cloenda de la jornada, Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona ha manifestat que "la realitat és molt dura, però m'agradaria cloure amb optimisme. Si ens hi posem tots, la inèrcia de l'administració es pot trencar. No hem de fer perdre a la gent la possibilitat de guanyar-se la vida per si mateixa. L'objectiu de totes les polítiques hauria de ser aquest". Seguidament Joan Martí, director dels serveis territorials d’Empresa i Treball a Girona explica que "moltes vegades la realitat ens porta al desànim, a l'abandonament i, en canvi, quan s'observa de més a prop la situació, veiem que davant un problema sorgeixen moltes solucions. Avui, amb aquesta jornada, hem vist exemples clars d'èxit”.

La jornada s’emmarca dins l’impuls del 8è Objectiu de Desenvolupament Sostenible, que promou el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

La jornada, organitzada per Càritas Diocesana de Girona amb la col·laboració de Justícia i Pau Girona, Pastoral Obrera de Girona, Cambra de Comerç de Girona, PIMEC Girona i l’Ajuntament de Girona, i conduïda per la periodista Mariona Ferrer, ha comptat amb la participació de persones expertes en el tema provinents del món social, empresarial i de l’administració, i ha permès conèixer de primera mà experiències de contractactació.
 
28
Setembre
2023

Jornada OCUPACIÓ i REGULARITZACIÓ. Experiències d'èxit en la contractació de persones migrades

Us convidem a la jornada "OCUPACIÓ I REGULARITZACIÓ. Experiències d'èxit en la contractació de persones migrades", que tindrà lloc el dijous 5 d'octubre, de 10 a 12h, al Centre Cultural de la Mercè de Girona, en el marc de la campanya Defensem el Treball Decent.

La jornada ens servirà per a conèixer millor i reflexionar entorn a les possibilitats de contractació que ofereix el mercat laboral a les persones migrades que no disposen de permís de treball. Ens hi aproparem de la mà de diferents persones expertes en el tema i d'experiències concretes d'empreses i persones contractades.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra assistència.

Podeu consultar el programa aquí.
Inscripcions a través d'aquest formulari.
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG