MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
08
Febrer
2023

La resposta de Càritas a Turquia i a Síria

Aquest dilluns, dos terratrèmols de 7,8 i 7,5 de magnitud a l'escala de Richter van sacsejar el sud-est de Turquia i nord de Síria. Càritas ja s'ha mobilitat per ser al costat de les famílies afectades i oferir-los ajuda. Des d'un primer moment, la resposta humanitària de les Càritas de Turquia i Síria s'ha centrat en obrir canals d'escolta i facilitar informació a les persones afectades en els espais de refugi habilitats. En el cas de Turquia, la regió més afectada és la diòcesi d'Anatòlia, amb centenars de morts. La seva catedral, a la ciutat Iskenderun, al sud del país, es va esfondrar totalment i les oficines i espais de Càritas també van patir forts danys.

Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, agraeix el compromís de socis i donants de l'entitat que volen col·laborar amb aquesta ajuda i recorda que "hem habilitat un número de compte d'emergència, i destinarem aquests donatius als equips que treballen sobre el terreny, a través dels nostres sistemes garantits de Cooperació Internacional, com ja hem fet en altres ocasions".

Resposta de Càritas a Turquia

Càritas Anatòlia, en coordinació amb les autoritats, està reunint les persones desplaçades en espais oberts i segurs i tractant de distribuir alguns àpats calents i roba. Les diòcesi d'Izmir i Istanbul estan donant suport i recollint materials per enviar ajuda a la Regió d'Anatòlia

En aquest moment, Càritas Turquia, a través de les oficines diocesanes d'Anatòlia, està fent una Avaluació Inicial Ràpida de Necessitats basada en la informació de les autoritats locals, ONG (Organitzacions no governamentals) associades i contactes al camp.

Càritas Turquia està en contacte amb l'Equip de Resposta a Emergències de Càritas Europa i Càritas Internationalis, que informarà la Confederació sobre nous desenvolupaments.

Facilitar l'accés a l'ajut a minories no prioritzades per l'ajut governamental.

S'han obert canals d'escolta per a la identificació de necessitats i facilitar informació als afectats sobre l'ajut proveït pel govern i les ONGDs (Organitzacions no governamentals per al desenvolupament).

L'ajuda en espècie és molt complicada, per la qual cosa es prioritza el lliurament efectiu.


Resposta de Càritas a Síria

Les oficines de Càritas Síria a Alep i Latakia han patit greus danys, i gran part del personal, així com 4.500 famílies afectades, dormen dins d'edificis religiosos o als seus automòbils, a causa del clima particularment dur. Càritas Síria està mobilitzant personal i voluntaris de Damasc i Homs, i està fent una avaluació de les necessitats per implementar una resposta ràpida.

A Hama s'obriran 3 centres d'allotjament, cada centre conté al voltant de 40 habitacions amb 5 llits cadascuna. Es necessiten 200 matalassos a cada centre, 80 tovalloles, racions de menjar i kits de cuina, a més de medicines.

Els edificis afectats a Lattakia són 60, unes 3.000 persones s'han vist afectades, és per això que s'han establert diversos centres equipats per acollir les famílies afectades. Es necessiten matalassos, mantes, roba i racions de menjar.

La resposta es centra en habilitar centres de refugi.

S'estan repartint menjars i es facilita abric.

L'ajuda en espècie és molt complicada, per la qual cosa es prioritza el lliurament efectiu.

S'ha donat allotjament a 5.000 desplaçats a 27 escoles i salons.

S'han assegurat mantes però cal menjar.


Com col·laborar-hi?

Des de Càritas Diocesana de Girona estem recollint donatius a través de la campanya #CàritasAmbTurquiaiSíria mitjançant un número del compte habilitat especialment per a l'emergència: ES29 2100 0002 5702 0144 5404. També es pot col·laborar amb un Bizum al codi 01580 o a través de www.caritasgirona.cat. Recorda que cal posar "TURQUIA I SÍRIA" al concepte.

*Envia el teu justificant de donatiu a atenciodonant@caritasgirona.cat per poder desgravar fiscalment l'import corresponent.

Aquests donatius es destinen a les persones que estan patint les conseqüències dels sismes, a través dels nostres sistemes de cooperació internacional, garantint una ajuda ràpida, eficient i eficaç sobre el terreny, que permet atendre en les millors condicions les persones més vulnerables.

Des de Càritas recordem que cal evitar les gestions o iniciatives d'escassa efectivitat com les recollides de materials destinades a Turquia i Síria, que poden posar en perill les persones i que no poden garantir ni traçar les entregues.



 
11
Gener
2023

"Aprendre a treballar treballant"

Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona, ha rebut una subvenció del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per les dues línies que conformen el "Programa d'accions per a la millora de l'ocupació i la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d'exclusió social", destinat a ajudar a millorar l'ocupabilitat de persones vulnerables per assolir la seva inclusió laboral.

Es tracta de les línies L1 - Tècnic/a d'acompanyament i L2 - Incentius a la contractació de persones en risc d'exclusió. Aquests ajuts permeten mantenir i enfortir la tasca que fa Ecosol, mitjançant la consolidació dels 80 llocs de treball d'inserció, així com l'equip de professionals que acompanyen les persones treballadores. Tanmateix, es fan accions de seguiment i suport de l'itinerari d'inserció, formació, prospecció i d'intermediació laboral amb les empreses, per així generar oportunitats de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social perquè puguin integrar-se al mercat laboral ordinari i incorporar-se a la societat de manera autònoma i participativa: "aprendre a treballar treballant".

Aquest programa compta amb el finançament del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.
09
Gener
2023

Càritas Jove publica el darrer número de Trenats

La revista intergeneracional és un projecte que vol acompanyar les persones grans a través d’històries i notícies, explicades per elles mateixes, amb la col·laboració de gent jove 

Aquest desembre ha sortit el darrer número de la revista Trenats, tant en paper com en format digital, un projecte de l'equip de la Càritas Jove que vol apropar les generacions joves a les generacions de més edat. La iniciativa va sorgir l'abril de 2021 amb l'objectiu de contrarestar l'impacte de les males notícies que emetien els mitjans de comunicació en temps de pandèmia i pal·liar la solitud de les persones grans que viuen soles al seu domicili.

Trenats és un projecte intergeneracional que combina la redacció jove amb col·laboracions de persones grans. Inclou, entre altres seccions, receptaris, remeis naturals, historietes, tutorials sobre noves tecnologies i entrevistes, i està oberta a noves propostes i col·laboracions.

La revista té una clara voluntat de participació, i per això inclou diverses possibilitats en aquest sentit: la finalitat és, doncs, crear un consell de redacció format per persones menors de trenta anys i persones grans, buscant com els interessos d'uns i altres es poden trenar per oferir notícies positives i històries commovedores de vida.

Cada trimestre publiquen un nou número de la revista. Si vols col·laborar o tens algun suggeriment, no dubtis a posar-te a contacte amb la Càritas Jove a través del seu correu electrònic, caritasjove@caritasgirona.cat, o al tel. 650 34 29 15.

Si vols donar-li una ullada als altres números de la Revista Trenats publicats, clica aquí.
Revista Trenats Núm. 3
22
Desembre
2022

Ecosol insereix 3 persones al mercat laboral ordinari gràcies al projecte "Mejora"

L'objectiu era millorar l'ocupabilitat de les 12 persones participants, que es troben en situació d'alta vulnerabilitat social

Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas, finalitza el projecte "Mejora" emmarcat en el Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social finançat pel Fons Social Europeu i el Grup Inditex, gràcies a la convocatòria "Empleo en igualdad de oportunidades". El projecte s'ha dut a terme en el taller de muntatge de bicicletes que té l'empresa a Vilablareix. L'objectiu era millorar l'ocupabilitat de les 12 persones participants, que es troben en situació d'alta vulnerabilitat social, a través d'itineraris integrats d'inserció en llocs de treball protegits en l'àmbit de la mecànica, en concret per al muntatge i reparació de bicicletes amb assistència elèctrica.

Els resultats d'aquest projecte han sigut molt satisfactoris. Cal destacar la inserció al mercat laboral ordinari de 3 de les 6 persones que han finalitzat l'itinerari i que han verbalitzat voler treballar. D'aquesta manera, s'aconsegueix el 50% d'inserció després d'haver participat en un itinerari sociolaboral. La resta de persones participants segueixen amb els itineraris a l'empresa d'inserció, millorant, així, les seves competències professionals i transversals; els que han finalitzat l'itinerari i no han trobat feina segueixen amb la recerca activa.

Mitjançant la personalització dels itineraris s'assoleix afavorir la consecució dels objectius que durant tot el procés es va proposant la persona participant i que permeten aquesta millora competencial a diferents nivells. En l'àmbit productiu, un tècnic de producció especialitzat, acompanya les persones durant la seva jornada laboral per a l'aprenentatge de la part professional i, en l'àmbit sociolaboral, una tècnica d'acompanyament a la inserció, les acompanya per treballar en la formació, consecució de propòsits i recerca de feina per assolir l'accés al mercat laboral ordinari.

En el marc dels objectius plantejats a l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, s'estableixen els compromisos dels països per aconseguir una societat més sostenible. L'objectiu 8 aborda la promoció del creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a totes les persones. Així doncs, Ecosol se centra a aprofitar les oportunitats del mercat, per poder oferir nous llocs de treball, mantenir els actuals, desenvolupant itineraris i formació professionalitzadora específica a persones en risc o situació d'exclusió social amb el propòsit de millora integral per a la persona.

                    
21
Desembre
2022

Ecosol crea 7 llocs de treball gràcies al projecte “Ilumina”

Hi han participat un total de 14 persones, tres de les quals s'han inserit en empreses del mercat ordinari

Ecosol, l'empresa d'inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, finalitza el projecte "Ilumina" dins la línia d'activitat d'instal·lacions elèctriques. L'objectiu era millorar l'ocupabilitat de persones que es troben en situació d'alta vulnerabilitat social a través d'itineraris integrats d'inserció en llocs de treball protegits, gràcies a la convocatòria 2021 de "Proyectos del Fondo Santander Responsabilidad Solidario, FI para el fomento del empleo con personas en situación o riesgo de exclusión social".

El projecte "Ilumina" ha comptat amb la participació de 14 persones durant el 2022 i ha permès la creació de 7 nous llocs de treball i el manteniment dels 6 ja existents. Pel que fa al mercat ordinari, es destaquen les insercions de 3 persones participants, que han realitzat l'itinerari durant el 2022 i que han trobat feina en empreses del mateix àmbit laboral, posant en joc les competències tècnic-professionals i transversals apreses gràcies a la seva participació en el projecte.

Mitjançant la personalització dels itineraris s’afavoreix la consecució dels objectius que durant tot el procés es va proposant la persona participant i que permeten aquesta millora competencial a diferents nivells. En l'àmbit productiu, un tècnic de producció especialitzat, acompanya les persones durant la seva jornada laboral per a l'aprenentatge de la part professional i, en l'àmbit sociolaboral, una tècnica d'acompanyament a la inserció, l'acompanya per treballar en la formació, consecució de propòsits i recerca de feina per assolir l'accés al mercat laboral ordinari.

Ecosol se centra a aprofitar les oportunitats del mercat per així poder oferir nous llocs de treball, mantenir els actuals, desenvolupant itineraris i formació professionalitzadora específica a persones en risc o situació d'exclusió social amb l'objectiu de millora integral de la persona.

05
Desembre
2022

"Només l'amor ho il·lumina tot"

Tot i que Nadal és l'època de l'any amb més llums, milers de persones continuen vivint en la foscor.

El fort impacte de la pandèmia en les condicions de vida i la creixent situació d'incertesa generada a inicis del 2022 per la guerra d'Ucraïna, amb l'evolució dels costos energètics i les xifres d'inflació observades en els últims mesos, farà que moltes famílies passin unes festes sense llum ni esperança.

Dades alarmants:

• El 58% de les llars en exclusió suporta una despesa excessiva per energia, és a dir, destina més del 10% dels seus ingressos a aquest àmbit o, alguna vegada, ha tingut retards o avisos de tall.

• En la primera meitat del 2022, ha augmentat un 26% les persones ateses per Càritas Catalunya.

• La inflació ha fet que les ajudes per a aliments i relloguers a persones ateses hagin pujat un 30% en la primera meitat del 2022.

Aquest Nadal celebrem l'amor, un amor que és capaç d'il·luminar la vida dels altres i de ser un far que guia els qui més ho necessiten.

Tu també pots ser part d'aquest compromís, per fer arribar la llum a totes les llars que no tenen recursos i fer que la solidaritat i la humanitat brillin per sobre de tot. El context actual demana el teu amor i generositat.

Col·labora! Sigues Nadal, sigues llum per a tothom.

Vídeo de la campanya de Nadal 


Pots fer el teu donatiu a través de BIZUM utilitzant el codi 01580, a banda dels canals habituals com la transferència bancària, el donatiu a la web, presencialment o per telèfon. Tant si fas un BIZUM o un ingrés bancari al número de compte ES88 - 2100 - 0002 - 5302 - 0012 - 9121, recorda enviar el teu justificant de donatiu a atenciodonant@caritasgirona.cat per poder desgravar fiscalment l'import corresponent.
30
Novembre
2022

ECOSOL contracta 5 joves en diferents línies d'activitat

L'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona continua generant ocupació per les persones més vulnerables

Gràcies al Programa Treball i Formació Joves 2022, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya - SOC, Ecosol ha contractat 5 joves en diferents línies d'activitat. L'objectiu del programa és afavorir la contractació de persones en situació d'atur, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d'experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

Aquest jovent, un cop realitzada l'adaptació al seu lloc de feina, iniciarà l'elaboració del seu pla de treball personalitzat amb el propòsit de millorar la seva ocupabilitat i aconseguir la seva emancipació econòmica. Dins del programa es duran a terme les accions de formació en intel·ligència emocional i competències digitals, a més d'altres formacions tècniques i transversals segons la línia d'activitat on estiguin duent a terme el seu itinerari.

La missió d'Ecosol és facilitar l'ocupació de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral dins d'una empresa econòmicament rendible, en la qual es mantenen els criteris de qualitat en la gestió i la prestació dels serveis. Actualment, Ecosol compta amb 123 llocs de treball, el 70% dels quals estan reservats per a persones en risc d'exclusió social.

15
Novembre
2022

Càritas prepara els equips davant l'augment de la precarietat

Unes 500 persones es reuneixen a Banyoles en un acte que ha recollit els aprenentatges de la pandèmia

Nota de premsa (12 de novembre de 2022). El Pavelló de la Farga de Banyoles ha acollit aquest dissabte al matí la vuitena edició de la Trobada de Càritas. Unes 500 persones d’una quarantena d’equips locals repartits arreu de la diòcesi de Girona han assistit a l’acte. La iniciativa, que se celebra cada dos anys, ha sigut la primera gran trobada de Càritas Diocesana de Girona després de la pandèmia. 

Aquesta jornada ha reunit de forma conjunta persones voluntàries, contractades i participants dels projectes de l’entitat sota el lema “Som el que donem. Som Amor”, per mostrar tot allò que es regala i no es veu, com el temps, l’escolta, l’estima o l’acompanyament. La vuitena Trobada de Càritas ha sigut un acte d'agraïment, i ha volgut ser un regal per tota la feina feta pels equips durant aquests darrers anys de pandèmia. A més, s’ha generat un espai de reflexió on compartir coneixement i aprenentatges per afrontar les problemàtiques socials actuals. 

Dolors Solans, conductora de l’acte, ha donat el tret de sortida amb bon ritme i simpatia. Seguidament,  Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, ha donat la benvinguda als presents, “els cors de Càritas no bategarien sense el batec de cadascuna de vosaltres”.

El moment més destacat de la jornada ha sigut el de l’espai “Converses: L’aprenentatge a Càritas”, on s’ha reflexionat sobre les difícils circumstàncies viscudes durant la pandèmia i els aprenentatges davant l’augment de la precarietat a causa de la inflació. Segons el darrer estudi publicat aquesta setmana per la Fundació Foessa de Càritas sota el títol “El cost de la vida i estratègies familiars per abordar-lo” tres de cada deu llars no compten amb ingressos suficients per assolir unes condicions de vida dignes. 

Jordi Solà, de l’equip d’Amer ha posat el focus en l’aprenentatge que ens ha deixat aquesta experiència: “la covid ens ha ensenyat que som fràgils i vulnerables, ens ha posat a tots per igual i per poder tirar endavant hem de sumar esforços”. Per altra, Toni Morales de Banyoles, ha volgut destacar la part positiva de la seva vivència: “el confinament m’ha ensenyat a relativitzar els problemes”. Finament, Sònia Campos de Lloret de Mar, ha destacat una de les problemàtiques actuals més importants, “la pandèmia ha visibilitzat la importància de tenir cura de la salut mental i emocional, tant la pròpia com la de les persones que acollim i acompanyem”.

La jornada ha continuat amb diverses exposicions d’experiències. Mentre les persones assistents gaudien d’un deliciós esmorzar podien anar voltant pel pavelló per conèixer amb més detall projectes com el S@ntir, l'Observatori Diocesà de la Pobresa i l'Exclusió Social, l’Espai amb Cor, la Càritas Jove, entre altres iniciatives comunitàries.

El final de la jornada ha comptat amb un petit espectacle musical de la mà del Cor Gospel Girona, que ha fet aixecar de les seves butaques els allà presents. Amb Xavier Thió al capdavant, el grup de música espiritual i de gòspel ha emocionat amb un repertori d’allò més especial escollit per l'ocasió.

La Trobada de Càritas ha format part dels actes per commemorar la Jornada Mundial dels Pobres que se celebra aquest cap de setmana, impulsada pel papa Francesc. Així doncs, Càritas Diocesana de Girona se suma a les paraules del papa Francesc, que llança una crida a la solidaritat enmig d’un món ferit per la violència i la guerra, i convida a “compartir el poc que tenim amb aquells que no tenen res, per tal que ningú no pateixi”, i denunciant que “la pobresa que mata és la misèria, filla de la injustícia, l’explotació, la violència i la injusta distribució dels recursos”.

 
28
Octubre
2022

Càritas alerta que les persones sense llar es queden "fora de cobertura"

Nota de premsa (26 d’octubre de 2022). Càritas Diocesana de Girona, el Centre d’Acollida i Serveis Socials La Sopa i l’Associació Traçant Camins, impulsen, un any més, la Campanya de persones Sense Llar, del 24 al 30 d’octubre per denunciar la situació de les persones que viuen situacions de sensellarisme a casa nostra. Enguany, el lema de la campanya, que s’ha presentat públicament aquest dimecres 26 d’octubre al Pont de Pedra de Girona, és “Fora de cobertura” i se centra en denunciar la falta d’accés a Drets, i en especial, la desprotecció social que pateixen aquestes persones i que afecta severament tots els àmbits de la seva vida, inclosa la salut física i mental. Per donar visibilitat a aquestes situacions, les entitats impulsores, amb la col·laboració de l’ajuntament de Girona, han programat una setmana d’activitats que inclouen diverses exposicions, un concert, una taula rodona i un acte al carrer, amb la lectura del manifest, previst per aquest dijous 27 d’octubre davant de la seu de la Generalitat a Girona. A Figueres, aquest dimecres 26 d’octubre i a Salt dijous 27 també hi haurà accions reivindicatives en el marc de la campanya, que han organitzat diverses entitats davant dels respectius ajuntaments a partir de les 12h del migdia.

Jovent voluntari compromès contra el sensellarisme

La Càritas Jove, un grup de joves voluntaris de l’entitat, ha organitzat l’exposició fotogràfica “Fora de cobertura”, que es pot veure durant dues setmanes a l’exterior del Centre Cívic de Pla de Palau de Girona. Les imatges mostren alguns dels llocs i condicions on passen la nit les persones en situació de sensellarisme a la ciutat. També s’hi poden llegir textos amb experiències en primera persona. Aquests joves ja van presentar ara fa dos anys el documental “Batecs de carrer”, centrat també en els testimonis de persones sense llar de la ciutat. El sensellarisme és una de les preocupacions que centren les accions de la Càritas Jove.

L’accés a l’habitatge, un repte prioritari de Càritas

Càritas Diocesana de Girona impulsa 7 projectes en l’àmbit de l’habitatge que permeten atendre persones que no poden accedir al Dret a un habitatge digne per circumstàncies molt diverses: des de joves no acompanyats que necessiten una solució residencial, fins a mares que comparteixen pisos amb acompanyament de l’entitat. Fins a 158 persones d’arreu de la diòcesi es beneficien d'accions com els Pisos d’Acollida Temporal per la Inclusió, el Servei de Drets Socials en l’Habitatge o el projecte Sense Llar de Figueres, entre d’altres. 

L’entitat percep una creixent preocupació i malestar amb relació a l’habitatge, tant pel que fa a la precarietat com amb relació a les dificultats d’accés i la incapacitat de fer front a les despeses que se’n deriven, circumstàncies que afecten, especialment, moltes famílies ateses que es troben en una situació de vulnerabilitat, com ja apuntava l’informe sobre Exclusió Residencial, publicat ara fa uns mesos per l’Observatori de la Pobresa i l’Exclusió Social. En els casos més extrems, aquestes persones poden caure en situacions de sensellarisme, és a dir, de viure al carrer. L’últim recompte de persones sense llar, realitzat el passat mes de maig, identificava fins a 86 persones dormint al carrer a la ciutat de Girona. Una xifra que pot augmentar aquesta tardor, segons les entitats. Tanmateix, Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, alerta que “la nostra feina és prevenir les situacions de sensellarisme per evitar que la gent acabi al carrer, per això posem la mirada també en les persones que no tenen un habitatge en condicions, que han de compartir espais no adequats, ocupar immobles o viure en infrahabitatges”. Puigdevall també ha recordat que hi ha projectes de l’entitat, com Som Refugi, que ofereixen solucions residencials i d’acompanyament integral a una vintena de joves migrants sense referents, “per evitar que acabin en situació de desprotecció i sensellarisme”.
11
Octubre
2022

Èxit de participació en la jornada "Sense compromís no hi ha treball decent" organitzada per Càritas

L’entitat reuneix empreses, professionals i participants per promoure el creixement econòmic inclusiu i sostenible, l'ocupació i el treball decent  

Càritas Diocesana de Girona, amb la col·laboració d’Incorpora de Fundació “la Caixa”, la Cambra de Comerç de Girona, Justícia i Pau Girona i la Pastoral Obrera Girona, va organitzar l’acte “Sense compromís no hi ha treball decent” en el marc de la Jornada Mundial pel Treball Decent, celebrada aquest divendres 7 d’octubre al CaixaForum de Girona.  

Les entitats i empreses assistents van defensar la lluita contra la precarietat laboral i van reclamar models empresarials respectuosos amb el medi ambient i amb les persones, posant especial atenció al dret a una feina digna.  Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, va donar la benvinguda a l’acte, assegurant que la trobada “demostra el compromís de tothom per fer realitat el treball digne". Albert Quintana, coordinador de Justícia i Pau Girona, va defesnar que “el dret al treball és un Dret Fonamental” i que “l’atur de llarga durada, la temporalitat i el sou baix, no només condueixen cap a precarietat laboral, sinó que són la porta d'accés a la precarietat vital”.

Per poder donar resposta a tota aquesta problemàtica, la jornada va comptar amb una ponència inaugural a càrrec d’Anna Fornés, directora de Fundació Factor Humà, que va remarcar la importància de construir noves perspectives pensant i comptant amb la persona: “és molt important implicar a les persones treballadores, el seu talent, el seu benestar i el seu compromís ajuden a la necessària transformació social".

Una taula rodona va servir per reunir representants del teixit empresarial gironí, com Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart i Guitart Hotels, qui va voler fer visible la urgència del canvi en alguns tràmits: “és molt frustrant que per un problema burocràtic les persones no puguin accedir a una feina digna". Pere Cornellà, director general de Cafès Cornellà i president de PIMEC Girona, va assegurar que: “estem en un món complex i en constant canvi i els joves han d'estar atents per afrontar el futur. El talent és seu”. Josep M. Serrat, administrador de Menja’m Agrocuina, amb l’experiència amb la seva petita empresa ha demostrat que, "el factor humà és importantíssim, és necessari un treball transversal i un acompanyament llarg en la inserció de les persones més vulnerables". FInalment, Anna Güell, gerent d'Ecosol, l’empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona va tornar a remarcar la importància de teixir vincles i crear comunitat: “és necessari el compromís de tots els agents per poder aconseguir el treball decent".

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i Francesc Ventura, adjunt a la direcció de l'Àrea d'Inclusió Social de la Fundació “la Caixa” van tancar l’acte amb un recull de les aportacions més rellevants.  

Durant la jornada, Càritas va realitzar un reconeixement a les empreses i entitats que col·laboren amb l’entitat en la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió. Per aquest motiu, es va fer entrega de la placa commemorativa que les certifica com a Empresa o Entitat amb Cor, una acció de l’entitat per  promoure accions de Responsabilitat Social Empresarial (RSC) en les empreses i entitats compromeses en el desenvolupament del benestar social. 
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG