MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
22
Abril
2022

Donació de portàtils de l'empresa Resol a Càritas

L'empresa Resol ha fet donació a Càritas Garrotxa d'una desena de portàtils que encara poden ser aprofitables per destinar-los a famílies vulnerables de la comarca.
Els aparells, un cop revisats per voluntaris de Càritas, tindran encara una segona vida i seran de molta utilitat per a unes quantes famílies amb serioses dificultats, i particularment per als seus fills i filles.
20
Abril
2022

Joves de secundària fabriquen obsequis per a la Gent Gran

Un grup de joves de 4t d'ESO de l'institut Bosc de la Coma han fabricat diversos objectes per regalar a la gent gran del programa Ser Gran en Dignitat / En Bona Companyia, de Càritas Garrotxa.
Els joves han fabricat aquests objectes en el marc de les hores de voluntariat del Servei Comunitari.
Els obsequis els lliuraran els voluntaris acompanyants de les persones grans, aprofitant la diada de Sant Jordi.
Sens dubte serà un bonic regal per a una diada emotiva, ja que es tracta d'un obsequi que va molt més enllà del seu valor econòmic, perquè -no cal dir-ho- no té preu!
17
Abril
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 9)

“Des d’un marge amb bona vista puc apreciar com es configura una policromada bandera amb el marró dels camps llaurats, el verd fosc dels alzinars, el blau de neu de les muntanyes i el blau del cel. (...) Si sabem percebre un espai com a bell, cada vegada que així el mirem i així el qualifiquem estem invertint en la seva preservació”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 44-45).

10
Abril
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 20)

“Nosaltres, a la Moixina, bàsicament observem la fina capa de vida verda que la recobreix i el frenètic bellugadís d’éssers vius que l’omple, però no hem d’oblidar que el suport de tot plegat és un substrat configurat, en aquest cas, per tres elements diferents: materials sedimentaris, eocènics, colades volcàniques i dipòsits al·luvials”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 66-67).

03
Abril
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 31)

“Passejar un matí que es lleva després d’un ruixat té el seu encant. Els jocs entre les perlades gotes  d’aigua i els raigs solars són molt capriciosos. En aquestes circumstàncies, un tram de camí especialment agraït és a l’entorn de l’aiguabarreig del rec de les Deus amb el de la font Moixina (...) En resulta una imatge que cap fotografia no captura perquè el paisatge s’ha transformat en emoció”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 88-89).
01
Abril
2022

La Marxa de la Vall de Bianya lliura a Càritas la seva aportació

Un any més, els organitzadors de la Marxa popular de la Vall de Bianya han fet entrega a Càritas Garrotxa del seu donatiu consistent en l'apotació d'un euro per participant.
Càritas agraeix molt sincerament la fidelització de l'organització de la Marxa cap a Càritas i la seva actitud solidària.
Càritas Garrotxa, per la seva banda, inverteix totes les donacions que rep en l'activitat social que desenvolupa vers les persones més vulnerables de la comarca.
01
Abril
2022

Visita a l'Espai Cràter d'Olot

Prop d'una trentena de participants de diversos grups comunitaris de Càritas Garrotxa han fet avui una visita a l'Espai Cràter. Un lloc emblemàtic de la ciutat, recentment inaugurat.
Totes les activitats que aportin coneixement i informació de proximitat ens ajuden a fer-nos més comunitaris i empàtics.
31
Març
2022

El TALC de Càritas Garrotxa a Sant Feliu participa en un projecte amb l'escola

El dimarts 29 de març a la tarda, el grup de TALC de Sant Feliu de Pallerols, va col·laborar amb l'escola del poble tot anant-hi a fer un taller dins la programació de la setmana del Projecte Interdisciplinar. El tema d'aquest any era "Els continents" i van compartir activitat amb els alumnes de 1r, 2n i 3r que treballen el continent Africà. Les noies es van presentar, una a una, dient el seu nom, de qui eren mares, d'on venien i característiques que definien la seva ciutat. Comparant-ho amb el català, van explicar quina llengua parlaven a Nador (amazigh) però els hi van presentar l'abecedari d'àrab clàssic, que és la llengua que utilitzen a les escoles i universitats del Marroc. Es van preparar una cançó cantada per elles a mesura que anaven mostrant les diferents lletres (o símbols) del seu abecedari i van explicar, també, algunes curiositats del seu idioma, tant a nivell oral com a nivell escrit.  Van deixar que els nens proposessin algunes paraules en català i elles les traduïen. Va ser molt bonic i molt interessant, alhora, com els alumnes de l'escola se sorprenien, per exemple, de l'ordre en que escrivien, la direccionalitat, la pronuncia d'alguns sons, la representació d'alguns altres, etc.

Finalment, els hi van escriure el seu nom en àrab, a sota del seu escrit en català, de manera que tots el van tenir escrit en els dos idiomes. 

Va ser una tarda molt agradable, des de l'escola agraïts i encuriosits i les noies del TALC felices i orgulloses d'haver participat i aportat coneixement als alumnes.

31
Març
2022

Arrenca el projecte del Pretaller a Càritas Garrotxa

Aquesta setmana ha començat el nou projecte del "Pretaller". Càritas Garrotxa ha apostat fort per aquesta iniciativa en la qual hi té posada moltes esperances per a ajudar a promocionar persones -en aquests cas totes són dones-, per tal que puguin trobar feina en el món laboral ordinari.
Càritas Garrotxa ha agraït el suport incondicional de: Càritas diocesana de Girona, Càritas Española, Ajuntament d'Olot, Dinàmig... Sense les seves aportacions aquest projecte difícilment hagués pogut veure la llum.
30
Març
2022

Tallers per a infants CDA-Càritas i Creu Roja

Càritas Garrotxa, en el marc del projecte CDA, torna a organitzar una sèrie de talleres sobre alimentació saludable adreçats als participants del projecte Sikhona, de Creu Roja. El projecte està encarat a dotar als infants de 8 a 12 anys d’eines educatives per a la millora del seu creixement personal.

En aquest marc, s’inscriuen els 3 tallers de Càritas (un al mes) que hem iniciat aquest març i on, sota el títol “Alimentació i salut” s’ha treballat de forma dinàmica i participada què és la salut, en quines situacions tenim gana, quins estímuls ens la provoquen, quins sentiments i emocions sent el nostre cos, etc.

Tots han participat amb alegria i ganes, tot esperant la propera sessió a l’abril sobre sucs i batuts saludables!

Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG