MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
17
Febrer
2020

La 4a edició de Dansem.Garrotxa omple el Teatre Principal

Aquest diumenge, el Teatre Principal d'Olot es va omplir de gom a gom per acollir la 4a edició de Dansem.Garrotxa.
17 escoles de dansa i més de 220 balladors van oferir un espectacle àgil, variat i de gran qualitat.
Càritas Garrotxa considera que aquesta proposta, que combina dansa i solidaritat, està molt ben valorada per la ciutadania i compta de manera decidida ja amb la implicació de gairebé totes les escoles de dansa de la comarca.
Càritas ha fet pública la destinació dels diners recollits que ajudaran a potenciar el desenvolupament dels nous projectes socials que, darrerament, s'han iniciat a l'entitat.
14
Febrer
2020

El projecte "Taller de cosidor" es consolida i avança a bon ritme

El nou projecte de Cosidor encetat aquest setembre a Càritas Garrotxa es consolida cada dia que passa. Ja són diverses les empreses i entitats que hi fan confiança i hi traslladen comandes i encàrrecs, i n'hi ha, també que hi fan aportacions amb materials susceptibles de ser aprofitats.
Cal recordar que aquest projecte és responsabilitat d'Ecosol (empresa solidària de Càritas) amb la col·laboració de Càritas Garrotxa i es desenvolupa, a més a més de a Olot, a altres poblacions en col·laboració amb les Càritas locals.
Els diversos projectes del Taller de cosidor respon a encàrrecs directes i ven directament alguns dels productes fabricats, a partir de la xarxa.
Feu-hi una ullada, segur que us interessarà:
03
Febrer
2020

AulaFormat col·labora en els projectes de Càritas

El PFI de Fusteria d'AulaFormat d'Olot ha col·laborat, de manera desinteressada, amb Càritas Garrotxa construint mobiliari per a diversos projectes socials actualment ja en funcionament.
Per una banda, fa unes setmanes, van construir tres grans jardineres per al Projecte Horts que es desenvolupa a Càritas, en les zones ajardinades de l'antic convent de la Providència.
I per l'altra, recentment, han construït, també, armaris i taules adients per al Taller de Cosidor que es va iniciar el darrer trimestre de l'any passat.
Tot el mobiliari s'ha fabricat amb fustes reciclades de palets industrials i ha estat dirigit pel professorat de fusteria d'aquest centre professionalitzador. 
29
Gener
2020

Donatiu de la Marxa Nadalenca a Càritas

La Marxa Nadalenca 2020 ha lliurat a Càritas Garrotxa el corresponent donatiu, d'acord amb el nombre d'inscripcions a la marxa popular.
Càritas ha agraït aquesta col·laboració que ajudarà a desenvolupar els programes socials que duu a terme per fer front a la pobresa i l'exclusió social que pateixen moltes persones de la comarca.  
27
Gener
2020

Presentació als mitjans de comunicació del Dansem.Garrotxa

S'ha fet, avui, la roda de premsa de presentació als mitjans de comunicació de la propera edició del Dansem.Garrotxa.
Aquesta nova edició -la 4a- es durà a terme el proper diumenge, 16 de febrer, a les 5 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot amb la participació de 17 escoles de dansa de la Garrotxa. Les entrades ja són a la venda pels procediments habituals del Teatre Principal. Hi actuaran uns 225 balladors i manté el format de les edicions anteriors que fa que sigui un espectacle àgil, dinàmic i molt variat.
El cartell d'enguany és obra de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot.
Totes les escoles hi participen de manera desinteressada i els beneficis ajudaran a la financiació dels programes socials de Càritas Garrotxa.
05_Dansem.Garrotxa_2020_Cartell.jpg
26
Gener
2020

Voluntaris del TALC de Càritas Garrotxa ofereixen un taller a la Jornada de voluntariat de Càritas Diocesana de Girona

Cinc voluntaris del Projecte d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa que es dur a terme a Olot i a Sant Feliu de Pallerols, van desenvolupar un Taller de presentació del projecte en la Jornada de Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona, que es va fer el passat dissabte al Coma Cros de Salt.
Els voluntaris van poder explicar i mostrar amb exemples algunes de les accions més recents dutes a terme en els dos projectes per posar de manifest la voluntat d'avançar cap a les activitats més comunitàries: implicació de tothom (professorat i alumnes) en la presa de decisions, desenvolupament d'activitats consensuades i que ajudin a la interrelació de les cultures i a la participació en la vida cultural i ciutadana de la comarca d'acollida, etc. 
26
Gener
2020

Càritas Garrotxa present a la Jornada del voluntariat de Càritas diocesana de Girona

Una trentena de voluntaris i un tècnic de Càritas Garrotxa van particpar en la Jornada del Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona que es va desenvolupar el dissabte 25 de gener al Coma Cros de Salt.
L'objectiu de la trobada era triple: facilitar un espai de trobada de tots els voluntaris i voluntàries de les diferents Càritas del bisbat; aprofundir en el tema  "Fem comunitat"; i oferir uns tallers d'intercanvi d'experiències que mostressin l'activitat de moltes Càritas que ja treballen en la línia de fer més comunitat.
La jornada va ser molt interessant i va agradar molt a tots els assistents.
13
Gener
2020

Visita als Bombers de les alumnes de TALC

Un grup d'alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa han remprès les activitats formatives d'aquest 2n trimestre fent una visita als Bombers d'Olot, acompanyats del seu professorat.
L'activitat ha agradat molt i ha ajudat significativament ha avançar en el coneixement i l'estima de les institucions i de la vida ciutadana del nostre entorn, seguint les pautes de les activitats comunitàries, una de les prioritats d'aquests tallers.
22
Desembre
2019

Taller de ganxet dins dels Grups d'Empoderament

Els Grups d'Empoderament de Càritas Garrotxa han iniciat aquestes darreres setmanes un taller de ganxet dirigit per un equip de voluntàries.
Dins de la dinàmica més comunitària, les mateixes participants van proposar i gestionar la possibilitat de tirar endavant aquest tipus d'activitat.
Al taller hi participen entre 20 i 25 dones amb la voluntat d'aprendre aquesta tècnica manual, però sobretot per a què serveixi de fòrmula d'empoderament i capacitació per a nous projectes inserció en tots els àmbits. 
18
Desembre
2019

Xerrada formativa per a les participants dels Grups d'Empoderament

D’octubre a desembre, les participants als Grups d'Empoderament han assistit al gimnàs de la Marta Munyoz. Setmanalment, durant una hora i mitja, s’ha treballat el reconeixement del sòl pelvià i la seva tonificació mitjançant múltiples disciplines: Pilates, Ioga, dansa del ventre i Twerk.
Com a punt final a l’activitat trimestral de gimnàs per a la pelvis, la fisioterapeuta Núria Ventura ha fet una xerrada sobre el sòl pelvià. Aquesta activitat, oberta a altres persones, ha estat organitzada per l’Associació de Dones Alba amb la col·laboració de Càritas Garrotxa.
Ha estat una xerrada molt participativa -a la qual hi ha assistit unes 40 persones- i on hem pogut conèixer de forma pràctica els diversos músculs del sòl pelvià i alguns exercicis per poder-los treballar en el dia a dia.

En la part final de la xerrada les assistents han pogut resoldre dubtes i han sorgit preguntes molt interessants.

Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG