MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
20
Desembre
2018

Butlletí informatiu núm. 22 de Càritas Garrotxa

Aquesta setmana s'ha enviat el Butlletí informatiu núm. 22 de Càritas Garrotxa a tots els voluntaris, socis, col·laboradors i simpatitzants de Càritas Garrotxa, així com als mitjans de comunicació comarcal, entitats i institucions amb qui Càritas té algun tipus de contacte.
És important que arribi al màxim nombre possible de persones la tasca social que Càritas Garrotxa desenvolupa en pro de les persones més vulnerables i per fer front a la pobresa més propera.
22_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_DESEMBRE_2018.pdf
09
Desembre
2018

Parada de Nadal de Càritas Garrotxa

Aquest diumenge s'ha tancat el projecte de la Parada de Nadal de Càritas Garrotxa amb la satisfacció d'haver fet una important col·laboració a la difusió de Càritas i d'aportar una significativa quantitat econòmica per dur a terme els projectes socials que desenvolupa Càritas Garrotxa.
El projecte de la Parada de Nadal ha mobilitzat aquest any almenys 50 voluntaris que hi han col·laborat amb una actitud encomiable tot i tractar-se, en bona part, de dies festius i propicis per a l'oci i els viatges.
La Parada es va iniciar durant un dia a Besalú, amb motiu de la Fira de Ratafia, i ha continuat -quatre dies més- a Olot en el marc del Mercat de Nadal del Nucli Antic.
Han estat gairebé 50 hores de presència de Càritas al carrer que ens han ajudat a donar-nos a conèixer i a visibilitzar el compromís dels voluntaris i voluntàries de Càritas al servei de les persones més vulnerables. 
26
Novembre
2018

Bona acollida de la nova edició del SolidariSac

Aquest any continua havent-hi una molt bona acollida de la campanya del SolidariSac per part d'empreses i entitats de la comarca i de zones properes.
Per 5è any consecutiu, el SolidariSac de Càritas Garrotxa es consolida com un producte amb molt bona acceptació per part d'un centenar d'empreses i entitats que han escollit aquesta bossa solidària per a incorporar-la a l'obsequi nadalenc als seus treballadors, clients, etc.
Malgrat la majoria d'empreses, a hores d'ara, ja han fet les seves comandes, avui s'ha fet la presentació de la campanya als mitjans de comunicació comarcal a fi i efecte de potenciar la seva venda entre particulars i famílies, també, com a obsequi nadalenc.
No s'ha d'oblidar, en ambdos casos, que més enllà de la qualitat del producte que s'ofereix, aquest du un component solidari i de col·laboració amb la tasca de Càritas que cal agrair molt profundament.
22
Novembre
2018

Conveni Club Hoquei Olot amb Càritas Garrotxa

El Club Hoquei Olot i Càritas Garrotxa han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Club es compromet a fer una recapte anual de productes de primera necessitat, entre els seus jugadors, familiars i seguidors per al Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa. Tanmateix, el Club també farà difusió del missatge de Càritas en la seva lluita contra la pobresa a la Garrotxa així com de les accions que aquesta du a terme per a la captació dels recursos que fan possible l'acció social de Càritas i el treball dels seus voluntaris.
Càritas Garrotxa cedirà el seu logo perquè pugui ser emprat per l'entitat esportiva sempre que vulgui difondre l'acció social de Càritas i també farà constar, en tots els mitjans de difusió, la col·laboració del Club Hoquei Olot amb Càritas Garrotxa.
19
Novembre
2018

Vibrant concert de Gospel per a Càritas Garrotxa

Malgrat les inclemències meteorològiques dels darrers dies i alguns altres inconvenients de darrera hora, aquest diumenge es va dur a terme el concert de Gospel, programat per a les 6 de la tarda, a l'església del Carme d'Olot,
Tots els assistents van vibrar a l'uníson amb dos grans grups de Gospel que transmeten molt bé l'esperit d'aquesta música: Tam Tam Gospel, de Vic i el Cor Gospel Girona.
Més de 100 persones van respondre a la crida de Càritas, assistint al concert i donant suport a l'acció social de Càritas Garrotxa en la lluita contra la pobresa i en suport de les persones més vulnerables.
Els diners recollits, tal com ja s'havia anunciat, es destinaran a fer possible els projectes del Programa de Treball protegit que tan bons resultats està donant en la inserció laboral de persones amb dificultats per trobar feina.
16
Novembre
2018

Joves del programa IFE d'Integra col·laboren en el SolidariSac

Avui, un grup de joves del programa IFE (Itinerari formatiu específic) de la Fundació Integra de la Garrotxa, han començat a col·laborar en l'envasat del SolidariSac.
L'equip de voluntaris que coordinen i duen a terme la campanya, ja fa setmanes que han iniciat les gestions i les accions per tirar endavant, un any més, el projecte del SolidariSac. A més del treball dels voluntaris de Càritas, aquest any, doncs, s'hi ha sumat aquest grup de joves que han aportat el seu temps i la seva col·laboració per a què aquesta nova campanya pugui ser tan exitosa com la dels anys anteriors. Tot i que ja s'ha contactat amb la majoria d'empreses perquè puguin formalitzar les seves comandes, aviat es farà la presentació als mitjans de comunicació per iniciar la venda a particulars, en les parades de Nadal d'Olot, de Besalú, etc.
16
Novembre
2018

Nova trobada de formació de voluntariat de la Gent Gran

Aquesta setmana s’ha dut a terme una nova trobada de formació per a voluntariat de la Gent Gran de Càritas Garrotxa. Aquesta vegada anava adreçada als joves que fa un any o més que participen en el programa Apadrinar un avi, i la sessió era oberta a altres voluntaris i voluntàries que hi volguessin assistir del programa Ser Gran en Dignitat.
La formació va anar a càrrec de Mariona Homs, antropòloga social i cultural. La xerrada s'ha centrat en com acompanyar a les persones grans a través de conèixer la seva història de vida. S'ha parlat de la comunicació responsable, de la identitat i la pertinença, la línia de vida i la importància de centrar-se en la persona que s’està acompanyant.
Hi han assistit una quinzena de voluntàries.
11
Novembre
2018

Alumnes de TALC celebren la festa de la castanyada

Els grups de TALC de Càritas Garrotxa han celebrat aquesta setmana un taller dedicat a la castanya. D’acord amb els objectius dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural és bo aprofitar tots els esdeveniments tradicionals del país per facilitar la comprensió dels costums i l’arrelament de les persones nouvingudes en el lloc d’acollida. El respecte a la diversitat i a la idiosincràsia de cadascú no està renyit -sinó al contrari- amb la coneixença dels costums propis del país on es vol arrelar.
El taller va suposar la culminació de les classes dedicades a parlar de la tardor: temps que fa, canvis en el color de la vegetació dels arbres, els fruits típics de l’estació com les castanyes, refranys i dites... També vam portar fulles de diferents formes i colors i algunes castanyes amb l’embolcall protector. Finalment vam acabar amb la realització d’una mandala amb tots aquests elements característics de la tardor. Tothom s’ho va passar molt bé.
11
Novembre
2018

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia

Un any més Lluèrnia ha col·laborat amb Càritas Garrotxa i Càritas amb Lluèrnia, el festival del Foc i de la Llum.
Càritas ha venut aquest any, més de 1.800 lluèrnies per il·luminar la festa des d'espais públics, cases de particulars, etc.
Les lluèrnies varen ser etiquetades pels alumnes de primària de l'escola Petit Plançó i una part molt important va ser venuda, per voluntaris de Càritas, el mateix dissabte 10 de novembre, a les rodalies del mercat d'Olot, a banda dels altres punts de venda de l'organització i del setmnanari la Comarca.
Els beneficis obtinguts de la venda de les espelmes ajudaran Càritas a desenvolupar els programes de Treball protegit que tan bons resultats estan donant en la inserció de persones vulnerables en el món laboral. 
10
Novembre
2018

Voluntaris de Càritas fan dues xerrades als alumnes de l'escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració entre l'escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa, dos voluntaris de Càritas han fet aquestra setmana dues xerrades a tot l'alumnat de primària del centre.
A la primera hi han assistit els alumnes de 4t i 5è que, a partir del conte "El secret dels bassals" han reflexionat sobre quines han de ser les accions que ens han de dur a un món millor, a una ciutat millor, a una escola millor: ser respectuosos, compartir solidàriament, acollir i tractar bé a tothom sense fer diferències, fer per maneres que ningú se senti sol o marginat, cuidar la naturalesa...
Els més petits (de 1r, 2n i 3r) ho han fet a partir del conte "L'estel del petit Serafí": "Si compartim -han conclòs- fem les paus i en respectem, viurem a la Terra com en el Cel".
Totes dues xerrades han estat amenitzades amb diverses cançons i unes activitats  que han complementat el missatge de com han de ser i què volem aconseguir els voluntaris de Càritas.
Tanmateix els voluntaris han agraït als nens i nenes la seva col·laboració amb Càritas de la qual ells també en són voluntaris joves.
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG