MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
11
Octubre
2018

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa renoven la col·laboració un altre any

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat la seva col·laboració un any més. Ràdio Olot es mostrarà receptiva a l'acció de Càritas i en farà difusió en els informatius, programes d'entrevistes i altres que es consideri oportú.
Tanmateix, la Ràdio de referència a la comarca de la Garrotxa, emetra diàriament dues falques publicitàries difonent els missatges que voluntaris de Càritas hauran elaborat prèviament.
Comptar amb el suport dels mitjans de comunicació ajuda a difondre la tasca dels voluntaris i voluntàries de Càritas, amplifica l'acció social que es du a terme i alhora ajuda a sensibilitzar la població de la realitat d'una pobresa, a voltes massa invisible.
11
Octubre
2018

Tres joves de Càritas Garrotxa participen a una trobada del voluntariat jove

Tres noies voluntàries de Càritas Garrotxa, estudiants de 2n de batxillerat (la Berta, la Judit i la Maria) han participat, durant tres dies, a la 1a Trobada del voluntariat jove de Càritas.
La trobada s'ha fet a El Escorial (Madrid), durant els dies 5, 6 i 7 d'octubre, i ha estat organitzada per Càritas Espanyola. Ha aplegat més de 200 joves procedents de les principals Càritas de l'estat.
Tant la Berta, com la Judit o la Maria han tornat molt satisfetes de l'ambient i de les dinàmiques i espais de reflexió que s'hi han dut a terme. La seva experiència enriquirà, sens dubte, les trobades de formació que es duran a terme aviat del programa "Apadrinar un avi".
11
Octubre
2018

Inici d'un nou curs del programa Apadrinar un avi

Aquestes setmanes s'han fet les xerrades a l'alumnat de 4t d'ESO dels instituts: Montsacopa, Escola Cor de Maria, Escola Pia, i IE Salvador Vilarrasa de Besalú.
En aquests moments ja hi ha 51 alumnes inscrits al programa per a un nou curs i ja s'ha contactat amb vuit residències de gent gran de la comarca per acollir els alumnes que visitaran els avis i àvies més necessitats.
Val a dir que, dels alumnes inscrits, n'hi ha 12 que repeteixen de cursos anteriors, quatre dels quals és el 3r any que hi participaran.
10
Octubre
2018

Signat un nou conveni de col·laboració amb Olot TV

Càritas Garrotxa i Olot TV han signat un nou conveni de col·laboració per a un any més.
L'acord inclou l'emissió, diàriament, d'una sèrie d'espots elaborats per un equip de professionals, voluntaris de Càritas Garrotxa. Tanmateix els informatius i altres programes de la TV es faran ressò de l'acció de Càritas, sempre que l'actualitat ho aconselli.
Càritas Garrotxa ha agraït a Olot TV -el mitjà televisiu de referència de la Garrotxa- el seu suport a Càritas, als seus voluntaris i voluntàries per tal de fer visible la realitat punyent de les persones de la comarca que passen necessitat o que pateixen vulnerabilitat. 
07
Octubre
2018

Tornaboda solidària de la Festa Major de Besalú

La Tornaboda, com és habitual, és un dels actes que tanca la Festa Major de Besalú i, un any més, també, ha estat coorganitzada pels voluntaris de Càritas. Per això, la col·laboració econòmica dels assistents es destinarà al programa d'aliments (Centre de Distribució d'Aliments) de Càritas Garrotxa.
El risc de pluja no va fer dissuadir les més de 100 persones que van gaudir del berenar, i la trobada es va viure amb esperit festiu i alhora solidari. El compromís de sis voluntaris de Càritas va fer possible que l'activitat, un any més, fos un èxit.
04
Octubre
2018

Butlletí informatiu núm. 21 de Càritas Garrotxa

Hem reprès, un any més, el curs a les escoles i també alguns dels programes de Càritas que coincideixen amb el curs escolar. Hi ha serveis en canvi, que no permeten aturar-se durant l’estiu.
Nosaltres seguim compromesos en allò que realment ens preocupa: atendre el millor possible totes i cadascuna de les persones que se’ns adrecen, amb el benentès que fer més feliç una persona, ajudar una família a recuperar-se d’una situació de risc, acompanyar algú que pateix... això ja és fer un món millor. No ens movem en el món de les idees, sinó en la realitat -a vegades punyent i crua- de persones que passen dificultats i que ens necessiten. Nosaltres hi serem!

Aquest nou Butlletí informatiu ens ajudarà a visualitzar una part important de la feina que fem entre tots.
21_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_setembre_2018.pdf
10
Setembre
2018

El campionat de Truc de les Festes del Tura col·labora amb Càritas

El "Campionat de Truc Alternatiu Festes del Tura 2018", organitzat per un grup d'olotins dins de l'Orfeó Popular Olotí, ha col·laborat amb Càritas Garrotxa, dedicant la totalitat de la recaptació a la nostra entitat.
Càritas ha agraït als organitzadors haver pensat en una entitat que es preocupa pels més desafavorits en aquesta activitat lúdica que es du a terme en el marc de les Festes del Tura d'Olot.
29
Agost
2018

Formació gratuïta i oberta a tothom: Tallers d'apoderament de Càritas Garrotxa

Els tallers d’apoderament del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) són espais de formació i de trobada interpersonal. El mètode de treball dels taller d’apoderament és sempre vivencial i participatiu, convidant la persona a prendre consciència de la pròpia situació i ajudant-la activament en la recerca de solucions.
Aquest any, des de Càritas Garrotxa, entitat que organitza aquestes formacions amb la resta de socis del CDA, es pretén anar un pas més enllà i, en el marc de les accions comunitàries, obrir els tallers a la població en general, a tots els ciutadans i ciutadanes d’Olot i de la resta de la comarca.
Per a aquest darrer període de l’any, us proposem:
A Olot:
  • Cuina i alimentació: Menús saludables a 1, 2 i 3 € per persona. 20 hores
  • Organització del rebost i higiene dels aliments, amb examen de manipulador d’aliments!, 12 hores.
  • Prevenció d’accidents a la llar. 8 hores
  • Cura i ordre de la roba (es farà sabó). 4 hores. Només 5 places!!
  • Un cos sa amb una ment sana. 20 hores.
A les Planes d’Hostoles:
  • Neteja sostenible a la llar/ remeis casolans. 18 hores. Inclou dues sortides!-------

PER A INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS podeu trucar al 972.272840, els dies: 18, 19, 20, 25 i 26 de setembre, de 10 a 13 hores, (demaneu per Sonia Ariño). O a través del mail: sarino@caritasgirona.cat
Cartell_cura_i_ordre_dela_roba_olot_2018.pdf Cartell_una_ment_sana_olot_2018.pdf Cartell_rebost_i_higiene_aliments_olot_2018.pdf Cartell_prevenci___accidents_olot_2018.pdf Cartell_men__s_saludables_olot_2018.pdf Cartell_neteja_sostenible_olot_2018.pdf
30
Juliol
2018

Presentat el partit de futbol entre la UE Olot i el Nàstic a benefici de Càritas

Aquest dilluns s'ha presentat el partit de futbol anual a benefici de Càritas Garrotxa, en aquest cas entre la UE Olot (2a B) i el Nàstic de Tarragona (2a A).
La presentació del partit ha anat a càrrec de Joan Agustí, President del club; Pep Berga, Primer Tinent d'Alcalde de la ciutat; Marc Roca, Regidora d'Esports; el cap de comunicació del club, Jordi Reyes, i el president de Càritas Garrotxa.
Jordi Reyes ha exposat les característiques del partit que es durà a terme el proper dimecres, 1 d'agost, a 2/4 de 8 del vespre. Carles Oller ha agraït la constància del club en la seva col·laboració amb Càritas duent el logo de Càritas a la samarreta del club i oferint la taquilla íntegra del partit amistós per a Càritas. Pep Berga s'ha felicitat que la ciutat compti amb dues entitats compromeses a defensar valors tan importants com la solidaritat i la preocupació pels altres. I ha tancat els parlaments en Joan Agustí qui s'ha mostrat satisfet, en nom del club, de poder col·laborar amb Càritas, "una entitat amb qui la UE Olot compateix molts valors, i una entitat -ha dit- que fa molt bona feina i que si no existís, s'hauria d'inventar".
Totes les intervencions han fet, també, una crida als socis i aficionats al futbol a omplir el camp, el proper dimecres, per veure bon futbol i per ajudar Càritas Garrotxa.
08
Juliol
2018

Butlletí informatiu núm. 20 de Càritas Garrotxa

La darrera setmana de juny es va enviar a tots els voluntaris, col·laboradors i simpatitzants de Càritas Garrotxa, el Butlletí Informatiu núm. 20 amb una explicació de l'Acció Social desenvolupada el darrer trimestre i amb un recull de les principals accions dutes a terme a la nostra Càritas.
20_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_juny_2018.pdf
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG