MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
21
Febrer
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 3)

Us recordem que el proper dilluns, dia 26 de Febrer tindrà la lloc al Casal Marià la segona conferència del Cicle d'aquest any englobada en el conjunt de conferències "La Convivència en una Societat Diversa". Aquesta es titula "Diàleg sobre convivència i diversitat". Tres joves d'Olot mitjançant el diàleg entre ells exposaran les seves experiències pel que fa a la formació de la seva identitat, tenint en compte el seu entorn amb tots els avantatges i esculls que comporta. Posteriorment hi haurà un diàleg obert a tots els assistents. Recordeu: Dilluns, dia 26 de Febrer, 7 del vespre al Casal Marià. Hi esteu convidats!!!! Ens veiem!!! 
16
Febrer
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 2)

Com ja anunciàvem a principis de setmana, dilluns vinent començarem el cicle de conferències organitzat per Gàritas Garrotxa, Consorci d'Acció Social i Garrotxa Diversa. La conferència de dilluns, dia 19 es titula "Obrir-se a la diversitat, acollir la vida". Anirà a càrrec de la psicòloga Núria Mata i Vinyets, de Vic, experta en aquest tema. Ens parlarà sobre el que siginifica emigrar, què comporta acollir i esdeveneir país d'acollida: possibilitats, recursos, i esculls, tant per part dels nouvinguts com de la societat que els acull, des del punt de vista personal, cognitiu-afectiu, entre altres aspectes no menys interessants. Us hi conividem des de Càritas Garrotxa a participar-hi. El lloc és l'habitual: Casal Marià. I l'hora, a les 7 de la tarda. Us hi esperem!
CONFER__NCIA_19_DE_FEBRER.pdf
16
Febrer
2018

Xerrada d'Alimentació saludable per a tota la família

El passat 24 de gener, Càritas Garrotxa va convidar Raquel Devesa, infermera de l'hospital Josep Trueta de Girona, a fer-nos una xerrada sobre alimentació saludable per a tota la família.
Ens va parlar de l'alimentació en diferents etapes de la vida. Primer va explicar l'alimentació en els nadons i com anar introduint els aliments a poc a poc. Tot seguit vam parlar de l'alimentació dels infants i seguidament de la dels adults.
Va ser una xerrada molt interessant ja que es va parlar d'una alimentació equilibrada i sana, la importància de practicar exercici físic i beure aigua, viure en un entorn favorable (amb poca contaminació, tranquil...).
El que més ens ha sorprès de la xerrada és l'execessiu consum de sucre que en general té la nostra societat. La infermera ens va comentar que, com a molt, hauríem de consumir sis cullerades de sucre al dia i ens va donar alguna alternativa per no menjar-ne tant.
11
Febrer
2018

Cicle de Conferències: "La Convivència en una societat diversa" (i 1)

Un any més Càritas Garrotxa organitza, conjuntament amb el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, i enguany també amb l'associació Garrotxa Diversa, un cicle de conferències que es durà a terme al Casal Marià d'Olot els dies 19 i 26 de febrer i el 5 de març, a les 7 de la tarda/vespre. Hi ha diversos objectius que ens proposem d'assolir:
1- Fer prendre consciència com és de necesari obrir-se a la diversitat per acollir la vida i viure-la en plenitud. 2- Descobrir que no ens hem de guiar per les aparences, sovint enganyoses de les persones; coneixent-les més de prop. Segurament que haurem de bandejar tòpics estereotips que ens hem fet. 3- Descobrir que és en la diversitat que construirem comunitat. Per assolir aquesta fita caldrà posar-nos tots en un mateix nivell, veure'ns de tu a tu, deixant de banda creences, prejudicis, cercant allò que ens és comú per poder avançar junts, construint aquesta comunitat igualitària que tots anhelem.
CICLE_DE_CONFER__NCIES_2018.pdf CONFER__NCIA_5_DE_MAR__.pdf CONFER__NCIA_19_DE_FEBRER.pdf CONFER__NCIA_26__DE_FEBRER.pdf
04
Febrer
2018

Dansem.Garrotxa omple el Teatre Principal d'Olot

Un Teatre Principal d'Olot pràcticament ple fins a la bandera ha acollit i aplaudit amb entusiasme la 2a edició de “Dansem.Garrotxa” que s'ha dut a terme aquest diumenge, a les 5 de la tarda.
Malgrat la pluja, ja a partir de 2/4 de 5 de la tarda, el assistents a l’espectacle han pogut començar a escalfar motors amb el grup “Country qui pugui” a l’entrada del Teatre. A les 5 ha arrencat un espectacle variat, àgil i d’un gran nivell, que ha aplegat la majoria de les escoles de dansa de la Garrotxa i amb la participació de gairebé 200 balladors i balladores. La diversitat d’estils i la fluïdesa en les actuacions ha fet que l’hora i mitja de l'espectacle es fes curt.
Càritas Garrotxa ha agraït a les 15 escoles de dansa la seva participació desinteressada en el projecte i la seva bona acollida a una iniciativa que té una triple finalitat: promocionar i gaudir de la dansa feta a la comarca en les formes més diverses i alhora fer costat a Càritas i a la tasca dels seus voluntaris en la lluita contra la pobresa i la vulnerabilitat que pateixen moltes persones del nostre entorn.

Càritas Garrotxa ha fet públic el seu agraïment més sincer a tots aquells que han fet possible la 2ª edició de “Dansem.Garrotxa”:
  • La Sala. Balls de saló
  • Agrupació sardanista Olot
  • Esbart Olot
  • Marta Munyoz. Dansa i consciència
  • Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa. Grup de flamenco
  • Country qui pugui
  • Capoeira Comanegra
  • Grimaldidance. Salsa i bachata
  • Hibiscus. Dones en dansa
  • Eva Durban. Corporal i artístic
  • Art Movement. Brak dance
  • Escola de dansa Violetta Arp
  • Esbart Marboleny Jove
  • Gimnàs Ani Totfitness
  • Ofolk. Ball a la plaça
  • Ajuntament d'Olot
  • Olot Cultura. Teatre Principal d’Olot
  • Francesc Rubió i Manel Serra
  • Cooperativa La Fageda i Tavil
04
Febrer
2018

Agraïment de Càritas Garrotxa a dos voluntaris

Diversos tècnics i voluntaris de Càritas Garrotxa es va aplegar divendres passat per retre un sincer homenatge a dos voluntaris veterans de l'entitat.
El matrimoni format per Manel Quintana i Rosa M. Caralt han hagut de deixar, per raons de salut, les tasques directes en el voluntariat del Centre de Distribució d'Aliments després de més 35 anys, entre tots dos, de compromís en aquest programa.
Si bé és cert que, tant en Manel com la Rosa M. han actuat en tot moment per principis solidaris, posant per davant de tot la gratuïtat en les seves accions, és de justícia reconèixer el seu compromís i la seva tasca al llarg de tants anys.
Tant en Manel com la Rosa M. continuaran vinculats a Càritas en altres accions.
03
Febrer
2018

Finalització de la formació del curs Incorpora

Aquesta setmana s'han lliurat als alumnes els diplomes que els acrediten haver cursat la formació del curs Incorpora: "Atenció al client, reposador i gestiò de magatzem". La formació constava de 300 hores: 120 de competències transversals, 100 de tècniques professionals i 80 de pràctiques en empreses de la comarca.
Els curs el van iniciar 20 persones i l'han conclòs satisfactòriament 15, de les quals 11 ja han trobat feina.
El curs ha permès als assistents obtenir també la titulació de manipulador d'aliments i de conductor de carretilles elevadores.
La formació tèorica es va iniciar el passat 12 de setembre i es va acabar el 29 de desembre.
Aquest curs, patrocinat per la Caixa, ha tingut també el suport de l'ajuntament d'Olot i l'inestimable col·laboració de set empreses de la comarca que han acollit els alumnes en el període de pràctiques.
24
Gener
2018

Alumnes dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural visiten l’ajuntament d’Olot

El passat 17 de gener 11 alumnes del Taller d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) van participar, acompanyats dels seus professors, en un visita organitzada a l’ajuntament de la ciutat d’Olot. Allí van ser molt ben atesos per la Carme Juanola, tècnica responsable d’Atenció al Ciutadà. Els 11 alumnes, en la seva majoria dones, van poder visitar les instal·lacions municipals i sobretot el Saló de Plens de l’Ajuntament i el despatx de l’alcalde.
Totes les alumnes es van sentir emocionades de conèixer de prop aquest espai de l’administració local, van valorar molt positivament aquesta sortida i amb ganes de repetir-ne moltes més.
Com és sabut, el programa dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural, a més del coneixement inicial de la llengua catalana, prioritzen, també, el coneixement de l’entorn i tot allò que pugui afavorir la relació amb la comunitat d’acollida i de convivència.
22
Gener
2018

Presentació de Dansem.Garrotxa 2018

Aprofitant la presència dels mitjans de comunicació a la roda de premsa municipal, avui s'ha fet la presentació de la 2a edició de "Dansem.Garrotxa 2018".
El festival de la dansa solidària de la Garrotxa se celebrarà el proper diumenge, dia 4 de febrer, a les 5 de la tarda. A partir, però, de 2/4 de 5, Country qui pugui acollirà els assistents convidant-los a ballar a la plaça del Teatre, amb la voluntat de crear un ambient alegre i festiu.
En aquesta 2a edició hi participaran 15 escoles de dansa de la comarca amb una gran varietat d'estils i ritmes. Aquesta diversitat fa que les actuacions siguin àgils, entretingudes i emotives.
Les entrades a l'espectacle es poden comprar pels mitjans habituals del Teatre Principal d'Olot.
 
12_DansemGarrotxa2018_Cartell.pdf
12
Gener
2018

Publicat el Butlletí 18 de Càritas Garrotxa

Aquest desembre s'ha enviat als voluntaris i col·laboradors de Càritas Garrotxa el Bútlletí núm. 18. En aquest nou comunicat s'hi fa una valoració de l'acció de la nostra Càritas, del treball dels seus voluntaris i tècnics, així com un repàs de les notícies més rellevants del darrer trimestre i de les properes accions més significatives que està previst que es duguin a terme.
18_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_Desembre_2017.pdf
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG