MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
04
Gener
2018

Col·laboració de l'alumnat de 4t de Primària de l'Escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració de l'Escola Petit Plançó d'Olot amb Càritas Garrotxa, els nens i nenes de 4t de Primària de l'Escola han realitzat uns murals didàctics i alhora d'ambientació per al Centre de Distribució d'Aliments.
Els alumnes d'aquest curs ja havien assistit, prèviament, a un xerrada sobre el CDA, aprofitant una visita que hi havien fet unes setmanes enrere.
Els diversos murals han estat realitzats en grups de 5 o 6 alumnes la qual cosa els ha permès compartir diferents punts de vista sobre la realitat de la pobresa i sobre el sentit d'aquest espai d'ajut a les persones que passen necessitat.
20
Desembre
2017

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa renoven el conveni anual

Un any més, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat el conveni de col·laboració en una mostra més de la bona sintonia entre ambdues entitats.
Càritas Garrotxa està molt agraïda de poder comptar amb el suport i la bona predisposició de Ràdio Olot per tal de fer difusió del missatge social de l'entitat.
La col·laboració més significativa de la Ràdio amb Càritas es concreta en la reproducció de tres falques diàries de espots prèviament elaborats per voluntaris de Càritas i en la inclusió en els informatius dels esdeveniments més rellevants de Càritas a la comarca.
18
Desembre
2017

Olot TV i Càritas Garrotxa renoven el conveni de col·laboració

Càritas Garrotxa i OLOT TELEVISIÓ han renovat per un any més el conveni de col·laboració mitjançant el qual la Televisió de la Garrotxa es compromet a seguir donant suport de manera decidida a Càritas Garrotxa.
Aquest és el 5è any de la col·laboració entre ambdues entitats amb la finalitat de donar visibilitat a Càritas i als seus projectes. Durant aquest temps, la cadena ha ofert l’emissió gratuïta d’espots durant tot l’any, de diferents campanyes de publicitat, i el seguiment informatiu de les accions que s’impulsen des de Càritas.
17
Desembre
2017

Renovat el conveni entre Càritas Garrotxa i el Pessebre Vivent de Joanetes

Un any més, aprofitant la presentació del cartell de l'edició del 2017, es va renovar el conveni de col·laboració entre Càritas Garrotxa i el Pessebre Vivent de Joanetes.
Càritas va agrair al Pessebre Vivent de Joanetes la seva confiança i va felicitar la junta directiva i a tots els seus membres per la seva vinculació amb Càritas i el seu compromís a col·laborar en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social a la comarca.
El president de Càritas Garrotxa va posar de manifest que fer Pessebre Vivent de Joanetes també era fer Càritas i que la seva persistència en la col·laboració era també una altra manera d'esdevenir voluntari de Càritas.
 
15
Desembre
2017

Alumnes de l’Escola Cor de Maria ajuden en el Post Gran Recapte

El Gran Recapte, a la Garrotxa, comença a primers de desembre i no es tanca fins passat Reis. Al llarg d’aquestes setmanes, hi ha un continuat degoteig d’aportacions de la comarca, d’entitats i institucions, empreses, etc. Per atendre la recepció d’aquestes donacions calen molts voluntaris que fan una feina insubstituïble.
Hem d’agrair la col·laboració d’una desena d’alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Cor de Maria d'Olot i a les seves tutores que han dedicat tot un matí a ajudar en les tasques de magatzem del Centre de Distribució d’Aliments.
La col·laboració d’aquests alumnes forma part d’un projecte més ampli que es du a terme des de la tutoria d’aquest curs de l’Escola i que vol potenciar la sensibilització i la implicació de l’alumnat en les tasques socials.
09
Desembre
2017

Bona acollida de la parada Càritas

La parada de Càritas al Mercat de Nadal d'Olot d'enguany (durant el dies 8, 9 i 10 de desembre) ha tingut molt bona acceptació. Ha comptat amb la col·laboració d'una trentena de voluntaris que s'han preocupat de la planificació, dels torns d'atenció a les vendes, de la infraestructura, captar la donació de productes, etc.
El diners recollits es destinaran, com sempre, a fer possibles els programes d'atenció a la pobresa de Càritas Garrotxa.
Tanmatexi cal valorar que la presència social de Càritas en un espai tan concorregut, ha sigut un bon testimoni del missatge de Càritas.
09
Desembre
2017

Acaben dos Tallers per a usuaris del CDA

A finals del passat novembre i a primers de desembre han finalitzat dos tallers més adreçats a persones usuàries del CDA.
El contingut del primer taller era sobre alimentació i cuina i s'acabà el 23 de novembre. La valoració de les persones participants ha estat molt positiva.
El segon taller duia per títol "Habilitats personals per fer front a la crisi". Aquest taller, que té també molt bona acceptació entre els usuaris del CDA, s'ha fet per primera vegada a Besalú.
 
04
Desembre
2017

SolidariSac . Parada del Mercat de Nadal a Olot . Campanya 2017

Per quart any Càritas Garrotxa impulsa la campanya del SolidariSac, una bossa de roba, tallada i cosida per voluntàries, amb fruits secs (generalment nous de Crespià) o infusions Alma, i que porta una etiqueta lligada amb un llaç.
El producte es distribueix a empreses que l’ofereixen als seus treballadors, clients, etc. formant part d’una panera nadalenca, sopars de Nadal, o senzillament com un regal solidari, per donar suport a Càritas.  Les bosses SolidariSac han estat envasades per una vintena de voluntaris i voluntàries i servides als compradors per voluntaris de la comissió de Càritas. I es troben a la venda a un preu de 5€.
El SolidariSac es ven, també, a la parada del Mercat de Nadal d’Olot, i també a particulars o famílies que obsequien els seus comensals, per exemple, amb motiu del sopar o el dinar de Nadal.
El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha presentat la 4a edició del SolidariSac, aquesta tarda a l’Ajuntament d’Olot. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, i Pilar Ferrés de Càritas Garrotxa també han pres part de la presentació de la iniciativa. Segons ha explicat Oller, Càritas Garrotxa serà present, tots els dies, al Mercat de Nadal d’Olot (8, 9 i 10 de desembre), amb una parada a la plaça Major, on s’hi vendran bosses del SolidariSac, productes artesanals fets per voluntaris i voluntàries de Càritas, o bé altres persones, i altres productes aportats generosament per empreses de la comarca, per tal de col·laborar amb Càritas.
28
Novembre
2017

Concert dels Cors Gòspel Girona i Tam Tam Gòspel, de Vic, a favor de Càritas Garrotxa

Com ja estava anunciat, el passat diumenge 26, a l'Església dels Pares Carmelites d'Olot, es va dur a terme un any més, un concert de música "gòspel". Hi van intervenir en primer lloc el grup Tam Tam Gòspel, de Vic. Grup nascut l'any 2001 al col·legi Guillem de Montrodon-Sant Miquels dels Sants de Vic, promogut per l'AMPA del mateix col·legi. El primer director va ser en Gudi, vinculat al jazz. Actualment està dirigit per Júlia López. Tenen al seu haver 2 cd's. Cal destacar que canten "a capela". Actualment està format per unes 30/35 persones. 
En segon lloc hi intervingué el grup Cor Gòspel Girona, conegut ja perquè hi va cantar l'edició passada. Es fa formar l'any 2004, el dirigeix Xavier Thihó. Canten un Gòspel tradicional i contemporani, però tot ell ple de vida, impregnat d'una força que fa vibrar, en cada actuació, a tothom qui hi assisteix.
Ens van fer gaudir d'un repertori variat, ple d'emoció, de vida, que no va deixar indiferent a cap dels assistents. Van fer participar en algun cop al mateix públic, que va saber correspondre. En fi, un concert per a la història. 
Donem les gràcies molt de cor als dos grups per haver participat de manera desinteressada. Val a dir que els guanys del concert van destinats a cobrir els diversos projectes endegats per Càritas Garrotxa i que la recaptació va ser significativa, tenint en compte que l'església es va omplir. 
Finalment volem donar les gràcies des de Càritas Garrotxa a tots i cada un dels voluntaris que s'hi van abocar de ple, tant en el concert com en tota la seva preparació. I donar les gràcies, també, a les cases comercials que van col·laborar desinteressadament aportant els seus productes per obsequiar els components de les corals amb un piscolabis. Moltes gràcies a tots i fins l'any vinent, si Déu vol. Els dos cors de Gòspel van acceptar la invitació per tornar-hi.  
22
Novembre
2017

Concert de Gospel a benefici de Càritas

Diumenge 26 de novembre, a les 6 de la tarda, a l'església del Carme d'Olot, s'hi farà un nou concert de Gospel a benefici de Càritas Garrotxa. Aquest any hi haurà dos grups corals: el Cor Gospel Girona i Tam Tam Gospel, de Vic. Les entrades -que costaran 10 euros- es vendran una estona abans del concert.
El Cor Gospel Girona es va iniciar l'any 2004 i està dirigit per Xavier Thió. Combina cançons de gospel tradicional amb altres de més novedoses i actuals. Actualment té una setantena de cantants.
Tam Tam Gospel, va néixer l'any 2001. Ha editat diversos CD's i està dirigit per Júlia López. En aquest concert interpretarà totes les cançons a capella.
Tots dos grups actuen desinteressadament. La característica principal d'ambós grups és que frueixen i fan fruir el públic amb les seves interpretacions.
 
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG