MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
09
Novembre
2017

Comença el nou projecte SolidariSac 2017

Fa ja mesos que la Comissió de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa està treballant en una nova edició (la quarta!) del SolidariSac. Un cop confirmades bona part de les comandes, cosides les bosses i comprats els continguts de la bossa solidària, els voluntaris han començat la fase d'envasat. Membres de la comissió amb la col·laboració d'altres voluntaris puntuals es troben cada tarda, i en diversos torns, per preparar les comandes que s'hauran de servir a les empreses, particulars i per a la parada del mercat de Nadal d'Olot.
05
Novembre
2017

Trobada del voluntariat de Càritas del Bisbat de Girona, a Malgrat de Mar

Ahir disssabte, dia 4, va tenir lloc a Malgrat de Mar, una trobada del voluntariat de Càritas de la Diòcesi de Girona. Per part de Càritas Garrotxa ens hem de felictar. Assitírem una trentena de voluntaris/voluntàries. Vam sortir puntualment d'Olot a 2/4 de 9 del matí. Un cop arribats, férem les inscripcions. Començàrem la jornada amb ua pregària, la benviguda del president de Càritas Malgrat, la directora de Càriats Diocesana de Girona, l'alcaldessa de Malgrat i del regidor de Serveis Socials. Vam continuar amb el video titolat "El compromís del voluntariat arreu del territori", mostrant dels diversos programes de Càritas, mentre escoltàvem la cançó del grup "Txarango", "Compta amb mi". Immediatament després vàrem gaudir del testimoni de dues joves voluntàries una de més gran, que parlaren de la seva experiència enriquidora en el programa "Apadrinar un avi".Després de fer un petit "refrigeri", el Sr. Esteve Pujol i Pons,ens enriquí amb una conferència molt amena titulada "El compromís una actitud del voluntariat". També hi va haver moments d'esbarjo. Abans de de dinar, el Mag Sarrablo ens va hipnotitzar amb la seva màgia. I després gaudírem d'uan "posada al dia" de la paràbola evangèlica del "Bon Samarità", sota el lema "el teu compromís millora el món". Dinar: una paella per llepar-se'n els dits, botifarra i gelat de postres. Continà l'esbarjo amb un espectacle de dansa a càrrec de del grup Dansamar, de Malgrat de Mar. Hi hagué l'entregat d'uns obsequis de reconeixement a diverses persones molt compromeses amb Càritas. Els entregà el nostre Sr Bisbe Francsc Pardo. Presidí l'Eucaristia, per cert molt participada pels assistents, el mateix Senyor Bisbe. Acabant així la jornada. Se'ns va fer obsequiar als assistents amb el regal d'una bossa d'esports, molt maca. Realment són trobades com aquesta les que donen sentit de comunitat, d'Església, per molta diversitat que hi hagi. Donem-nos l'enhorabona i endavant. Gràcies als voluntaris de Càritas Malgrat per l'acollida i el desenvolupament de la jornada que va ser fantàstica!!
31
Octubre
2017

Taller de Destil·lació i confecció d'ungüents

El taller de "Destil·lació i confecció d'ungüents", de 3 hores de durada, ha sigut una aportació més per ajudar les persones usuàries del CDA a despertar les seves pròpies potencialitats oferint-los recursos senzills per millorar les seves habilitats i alhora donar-los recursos per reexir socialment.
A aquest taller hi han assisit 12 persones i ha tingut la col·laboració de tres tècniques de Càritas Garrotxa.
31
Octubre
2017

Curs Tècniques sostenibles de neteja de la llar

Aquesta setmana s'ha tancat el "Curs de tècniques sostenibles de neteja de la llar", de 12 hores de durada. Aquest curs forma part de les formacions per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments. Hi han participat 14 persones i les valoracions dels assistents han sigut molt altes. La formació ha anat a càrrec de l'Associació Pedra Tosca.
28
Octubre
2017

Primeres col·laboracions d'alumnes de l'Escola Petit Plançó amb Càritas

Aquesta setmana grups d'alumnes de l'Escola Petit Plançó han fet ja una primera col·laboració de suport als programes socials de Càritas Garrotxa. En aquesta ocasió la tasca ha consistit a enganxar els adhesius a les espelmes de Lluèrnia amb Càritas, en total unes 2.000 espelmes, aproximadament.
Com és sabut, aquestes espelmes les ven després Càritas, en el marc de Lluèrnia i el marge de benefici es dedica íntegrament a projectes socials.
28
Octubre
2017

Presentació de Càritas als alumnes de l'Escola Petit Plançó

Com a conseqüència de l'acord de col·laboració entre Càritas Garrotxa i l'Escola Petit Plançó d'Olot, diverses persones de Càritas s'han traslladat a l'escola aquestes darreres setmanes per explicar amb més detall, primer als mestres i després a l'alumnat de Primària, què és Càritas, quina és la tasca que fa i quins són els seus projectes més immediats.
El passat dia 17 d'octubre, dos voluntaris de Càritas van fer dues xerrades als alumnes de l'escola: una per als alumnes de 1r i 2n i una altra per als de 3r, 4t i 5è. El contingut va ser adequat a l'edat dels alumnes i es va fer a partir de contes, cançons i relats curts de caire simbòlic.
A partir d'aquestes sessions, els diversos cursos realitzaran ja accions concretes de suport a la tasca dels voluntaris de Càritas.
14
Octubre
2017

El col•lectiu d'artistes "9 Art" col•laborant amb Càritas un any més

Ja podem considerar com un fet habitual, un any més, el col·lectiu d'artistes "9 Art" ha decidit col·laborar amb Càritas, amb motiu de l'exposició que cada any fa a la capella de Sant Ferriol d'Olot, per la Fira de Sant Lluc, ahir divendres, dia 13. Els artistes faran una aportació a Càritas de l'obra venuda a l'exposició. També han posat a l’entrada diversos punts de llibres amb pintures dels mateixos artistes, per un preu d’1 euro cada punt de llibre, que també seran aportacions en favor de Càritas Garrotxa.
L'estreta relació d'aquest grup d'artistes amb Càritas Garrotxa ja ve de lluny i és d'agrair que, a través d’aquest col·lectiu, el món de l'art tingui present la preocupació pels més necessitats del nostre entorn.
14
Octubre
2017

9 Art

Ja podem considerar com un fet habitual, un any més, el col·lectiu d'artistes "9 Art" ha decidit col·laborar amb Càritas, amb motiu de l'exposició que cada any fa a la capella de Sant Ferriol d'Olot, per la Fira de Sant Lluc, i que es va inaugurar ahir al vespre, dia 13. Els artistes faran una aportació a Càritas de l'obra venuda a l'exposició. També han posat a l’entrada diversos punts de llibres amb dibuixos del mateixos artistes per un preu d’1 euro cada punt de llibre, que també seran aportacions en favor de Càritas Garrotxa.
L'estreta relació d'aquest grup d'artistes amb Càritas Garrotxa ja ve de lluny i és d'agrair que, a través d’aquest col·lectiu, el món de l'art tingui present la preocupació pels més necessitats del nostre entorn.
27
Setembre
2017

Tornaboda solidària per acomiadar la Festa Major de Besalú

La Tornaboda de la Festa Major de Besalú va tenir, un any més, un caire solidari i s'hi van recollir uns 500 euros a benefici de Càritas. Tot i les inclemències meteorològiques, hi van participar més de 120 persones.
Els voluntaris de Càritas es van responsabilitzar del berenar i agraeeixen la col·laboració de l'Ajuntament de Besalú i les donacions de comerços i empreses de les rodalies, com Embotits Monter, Aigües de Sant Aniol o Fleca Descamps.
 
 
15
Setembre
2017

Càritas Garrotxa aposta per la formació orientada al món laboral

Una vintena d'alumnes d'entre 16 i 60 anys participen al curs "Atenció al client, reponedor i gestió de magatzem", en el marc del Programa Incorpora, que desenvolupa Càritas Garrotxa. La formació va iniciar les classes teòriques dimarts 12 de setembre. A partir del 15 de novembre, els alumnes tindran l'ocasió de realitzar fins a 80 hores de pràctiques en empreses de la comarca, que que han establert un conveni de col·laboració amb Càritas. L'objectiu principal del curs és que les persones participants aconsegueixin trobar feina, gràcies als coneixements adquirits.

Càritas Garrotxa, com la resta de Càritas de la diòcesi de Girona, aposten per la feina com a eina fonamental per trencar el cercle de l'exclusió social. A l'última memòria de l'entitat, Càritas va fer públic que fins a 447 persones participants dels programes laborals van aconseguir entrar al mercat laboral arreu de la diòcesi de Girona.

 
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG