MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
01
Agost
2017

Nous cursos de formació per a usuaris del CDA

Ja s'han presentat els nous cursos de formació per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa, que es realitzaran a Olot i a Besalú, a partir del mes d'octubre.
A Olot:
- Cuina i alimentació econòmica i sostenible (30 h)
- Neteja sostenible a la llar – remeis casolans (12 h)
- Taller de destil·lació i confecció d’ungüents (4 h)
A Besalú:
- Habilitats personals per fer front a la crisi (30 h)

S'han fet públiques, també, les dates de les inscripcions:
- Dies 13, 14, 19 i 20 de setembre, de 10 a 13 h, a Olot.
- Dia 27 de setembre, de 10 a 13 h, a Besalú.
Les persones interessades tingueu en compte les dates de incripció i de realització dels diferents cursos.
Cursos_de_formaci___usuaris_CDA_Setembre_2017.pdf
01
Agost
2017

Nou curs de formació del programa Incorpora

S'ha iniciat ja el procés de selecció de candidats per al 2n curs de formació del programa INCORPORA, de 300 hores de durada, que es realitzarà a Càritas Garrotxa.
El curs, que porta per títol "Curs d'atenció al client, reposador i gestió de magatzem", inclou una formació molt completa en aquest àmbit i contempla, també, 80 hores de pràctiques que acosten l'aprenent al món real de l'empresa.
Vista l'experiència de cursos anteriors, la realització amb intterès d'aquest curs és una bona oportunitat per trobar feina un cop acabada la formació.
Durant el mes d'agost, Càritas realitza les corresponents entrevistes per a la selecció dels participants.
Si està interessat o interessada a participar-hi, truca a Càritas Garrotxa!
Cartell_del_curs_Incorpora_2017.pdf
26
Juliol
2017

Presentat el partit de la UE Olot contra el Nàstic a benefici de Càritas

Avui s'ha presentat el partit solidari que cada any ofereix la UE Olot a benefici de Càritas. Aquest any, el rival tornarà a ser el Nàstic de Tarragona de la 2a divisió estatal. El partit es jugarà el divendres dia 28, a les 7 de la tarda, a l'Estadi Municipal. 
Càritas Garrotxa ha agraït la constància i la voluntat de la UE Olot en la seva col·laboració amb Càritas, facilitant la generositat dels seus socis i la de tots els aficionats que vulguin assistir al camp, amb l'aportació de l'entrada del partit.
A la roda de premsa, també s'ha posat de manifest el compromís del club per col·laborar a fer front a la pobresa i a difondre valors de solidaritat i compromís amb els més necessitats.
Com es sabut, des de fa diversos anys, la UE Olot llueix a la seva samarreta el logotip de Càritas Garrotxa i fa present el missatge de Càritas arreu on juga.
Partit_UE_Olot_N__stic_Juliol_2017_F3.jpg Cartell_UE_Olot_N__stic_Juliol_2017_F1.pdf
23
Juny
2017

Memòria 2016 de Càritas Garrotxa

La publicació de la Memòria de Càritas Garrotxa és una fita important perquè suposa fer pública la tasca ingent dels voluntaris i tècnics de l'entitat, durant tot un any. Alhora és una aposta decidida per la transparència i la informació de totes les dades més rellevants als mateixos voluntaris, als socis i col·laboradors de Càritas. No cal dir que les dades estan sempre a disposició de qui li puguin interessar i que cada any se sotmeten a una exhaustiva auditoria per fer més palesa, encara, la voluntat de total transparència de Càritas.
Memo__ria_Ca__ritas_Garrotxa_2016.pdf
21
Juny
2017

Voluntariat de l'alumnat de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria

Durant el mes de maig, un grup d'11 joves de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria d'Olot van realitzar una experiència de voluntariat a Càritas Garrotxa, col·laborant en tasques de magatzem del CDA, ajudant a les monitores de guarderia o al professorat dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC).
L'activitat dels joves s'emmarcava en un ampli projecte gestionat pels mateixos alumnes dels dos cursos de 2n d'ESO i supervisat per les dues tutores, consistent a conèixer bona part de les entitats socials de la comarca: Càritas Garrotxa, Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Creu Roja, Mans per l'Acció solidària, Menjador Social, Donants de Sang de la Garrotxa, Roba Amiga o Edat 3.
A partir d'entrevistes i de la participació en activitats de les entitats, els alumnes van apropar-se a les diferents entitats i van poder implicar-s'hi temporalment.
El passat dilluns, dia 19, es va fer la presentació del treball final de l'activitat que duia el nom de: "Repartim felicitat".
Estem contents d'haver obert les portes a aquest grup d'alumnes perquè hagin pogut apropar-se a la nostra entitat, i conèixer de primera mà la tasca del voluntariat.
14
Juny
2017

Càritas Garrotxa celebra l’assemblea anual del voluntariat

El passat dilluns 12 de juny, es va dur a terme la trobada anual del voluntariat de Càritas Garrotxa, amb assistència d’unes 50 persones.
La trobada, va afavorir, un cop més, l’intercanvi i la conversa distesa entre voluntaris de diferents serveis i es va aprofitar per lliurar als assistents, en primícia, la “Memòria 2016 de Càritas Garrotxa”, així com un CD de pasdobles, valsos i polques, donació del músic Joan Ma Riera.
La part més important de la trobada, però, es va dedicar a comentar les dades més significatives dels programes socials que s’han dut a terme en el darrer any. I també a reflexionar sobre el conegut lema de Càritas: “Treballem per la justícia”. Hi van ajudar les dues conferenciants: Dolors Puigdevall, directora de Càritas diocesana de Girona, i Pilar Vivet, membre de Justícia i Pau i també de la junta directiva de la Càritas Interparroquial de Girona.
Un senzill piscolabis va tancar la trobada i va ajudar a alleugerir la calor d’uns dies que els termòmetres s’estan disparant molt més del que és habitual.
11
Juny
2017

Cursa del Barri de Bonavista d'Olot

Un any més, Càritas Garrotxa ha col·laborat a la Cursa organitzada pel barri de Bonavista, tot celebrant la seva festa. Acompanyats d’un dia esplèndid, i amb molta participació, tant de petits com de grans, es va du a terme l’esmentada cursa d’un recorregut d’uns 5 quilòmetres, ahir dissabte al matí. Hi van participar gent vinguda de fora de barri, com també, no podia ser d’una altra manera, gent del mateix barri. El que es va recollir per les inscripcions, íntegrament es va entregar a Càritas Garrotxa. Agraïm als organitzadors de la cursa, al barri de Bonavista, i a totes i cada una de les persones que hi van participar, que amb la seva aportació van col·laborar en el desenvolupament de les activitats de Càritas Garrotxa, ja sigui d’integració de persones amb risc d'exclusió, com d’emprenedoria en l’afer important de preparació a l’entrada en el món laboral, etc. Sense aquestes ajudes ens seria més difícil assolir els objectius, reptes i programes que Càritas Garrotxa està duent a terme. Gràcies!!!!!
02
Juny
2017

Trencada final de guardioles a l'Escola Sant Roc

Avui s'ha fet la trencada final de les guardioles per Càritas de la campanya "No et quedis el canvi". Aquest acte s'ha dut a terme a l'Escola Sant Roc d'Olot, la tercera de les escoles que enguany ha pintat guardioles per a la campanya.
Els nens i les nenes del cicle inicial s'ho han passat molt bé i alhora han reflexionat sobre la solidaritat i la col·laboració que tots podem fer davant de la pobresa i el dolor que passen altres persones.
Ara comença la tasca del recompte minuciós de la moneda menuda, i tot apunta que la recaptació d'aquest any serà similiar, o fins superior, a la de l'any passat.
Moltes gràcies a tots: a l'ACO, a l'Escola Municipal d'Expressió, als comerços d'Olot, a les tres escoles de la Garrotxa i a tots els voluntaris que han pintat guardioles, i a les persones de bona voluntat que hi han fet alguna aportació.
01
Juny
2017

Càritas Garrotxa agraeix al músic Joan M Riera la donació d'uns CD's

Joan Ma Riera, músic i compositor, ha fet donació a Càritas Garrotxa de 300 CD's del disc Polques, valsos i pasdobles (I), editats expressament per a Càritas Garrotxa perquè pugui obtenir uns guanys amb els quals ajudar a sufragar programes socials de l'entitat.
Càritas Garrotxa ha agraït aquest gest generós, posant l'èmfasi en la diversitat de col·laboracions que hi pot haver per sumar-se a la tasca de la solidaritat que lideren les entitats socials. Si bé hi ha persones que hi esmercen els seu temps com a voluntàries, altres hi aporten el seu talent, diners, experiència, saviesa, etc. En aquesta tasca, tot suma, i tots hi som necessaris.
01
Juny
2017

Dones Alba de la Garrotxa i Càritas Garrotxa signen un Conveni de col·laboració

En el marc de la roda de premsa setmanal de l'Ajuntament d'Olot, Dones Alba de la Garrotxa i Càritas Garrotxa han fet pública la signatura d'un conveni de col·laboració. Ambdues entitats han posat de manifest que hi ha punts d'intersecció en la tasca que totes dues porten a terme pel que fa al suport i promoció de les dones que es troben en risc d'exclusió social.
De moment s'ha fixat ja una primera col·laboració de Dones Alba en dos dels programes que actualment s'estan duent a terme a Càritas Garrotxa: "Ubuntu" i els "Grups d'Empoderament".
Les dues entitats aniran definint, més endavant, altres col·laboracions, sempre amb la voluntat d'ajudar les dones que passen qualsevol tipus de necessitat.
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG