MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
31
Maig
2017

Trencada de Guardioles per a Càritas, a les Escoles Castellroc i Castanyer

Un any més hem arribat a la fi de la campanya orgaitzada per Càritas Garrotxa de "No et quedis el canvi". Avui hem encetat la que ja comença a ser tradicional trencada de guardioles, a les escoles de "Castellroc" de Castellfollit de la Roca"El Castanyer" de Sant Joan Les Fonts. A les 9 del matí érem a Castellfollit amb nen/nenes de quart i cinquè de Primària, que entre cançó i cançó han trencat unes 35 guardioles amb moltes ganes, força i il·lusió. I a les10 érem a Sant Joan Les Fonts, on nens i nenes de primer i segon de Prìmària, també entusiasmats i amb ganes de col·laborar, també han trencat un nombre semblat de guardioles, no sense haver cantat abans també.
Des de Càritas agraïm l'interès demostrat des del primer moment que se'ls va proposar col·laborar, responent a la invitació amb escreix, i desinteressadament. I no oblidem les mestres, que hi han jugat un paper molt important, tant en la tasca de la pintada, com de conscienciació de la mainada. Vinga, endavant!!!! Esperem que aquest interès continuï augmentant, i tots plegats anem prenent consciència d'aquesta "taca" que en diem pobresa, la qual no hi hauria de ser. I si hi és, de mica en mica, dintre les nostres possibilitats, cal que l'anem combatent, essent els grans exemple per als més menuts. Demà passat, divendres, tancarem la campanya d'aquest any a l'escola Sant Roc d'Olot. GRÀCIES!!!!!
26
Maig
2017

Cursos de formació per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments

Es considera prioritari que les persones usuàries del Centre de Distribució d'Aliments (CDA), mentre dura l'ajuda de tipus assistencial, facin tota la formació possible per ajudar-los a trobar recursos que els ajudi a sortir de la seva situació de precarietat.
Aquestes setmanes s'estan tancant els tres darrers cursos que s'han fet a Càritas Garrotxa:
- "Gestió de l'economia familiar sostenible": 18 hores de formació. Fet els mesos d'abril - maig. Assistents: 11 persones. Lloc: Pis 9 de Sant Joan les Fonts. Professora: Carme Pardo.
- "Reciclatge de roba usada": 20 hores de formació. Fet els mesos d'abil - maig. Assistents: 15 persones. Lloc: Càritas Garrotxa. Professora: Empar Vidal.
- "Reparacions de la llar": 20 hores de formació. Fet els mesos d'abil - maig. Assistents: 15 persones (8 dones i 7 homes). Lloc: Càritas Garrotxa. Professor: Xavi Cantó.
11
Maig
2017

La Marxa Popular de Bianya fa entrega del donatiu a Càritas Garrotxa

En data d'avui, Pere Puigvert, membre de l'organització de la Marxa Popular de la Vall de Bianya ha fet entrega al president de Càritas Garrotxa l'import de l'euro per participant recollit en la darrera 37a Marxa Popular.
Càritas Garrotxa agraeix als organitzadors i als participants a la Marxa d'enguany, la seva aportació a Càritas. Aquesta aportació és molt important per ajudar a subvencionar els programes de la nostra entitat i serà molt benvinguda com un suport més a l'acció dels voluntaris i a la tasca que aquests estan fent dia rere dia.
05
Maig
2017

Pintada de guardioles del 1r de maig a Olot

Un any més, en el marc de la Fira de Primavera, el 1r de Maig, a Olot, s'ha dut a terme la pintada de guardioles que, a hores d'ara, ja són repartides per divesos comerços d'Olot i rodalies, i que estan "esperant el canvi" al llarg de tot aquest mes. D'aquí ve el lema de la campanya: "No et quedis el canvi". Aquestes guardioles se sumen a les que van pintar el mes passat els nens/nenes de tres escoles (Sant Roc, d'Olot, "El Castanyer" de Sant Joan Les Fonts, i "Castellroc" de Castellfollit de la Roca). El temps hi va acompanyar, i l'ambient va ser molt animat. Tant  que en qüestió d'una d'hora, van quedar llestes i pintades les 60 guardioles que faltaven per pintar. Una vegada més donem les gràcies, des de Càritas Garrotxa, a tothom que hi ha participat, fent possible aquesta activitat. Especialment agraïm la col·laboració activa de l'ACO (Associació de Comerciants d'Olot) i l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot. Els uns per facilitar mitjans i dades, per a aquesta activitat, i als altres per l'elaboració del cartell i pel seu assessorament en el conjunt de la pintada. Us deixem una mostra fotogràfica. La propera activitat serà, si Déu vol, el dia 02 de Juny, que es durà a terme la trencada de guardioles a l'escola Sant Roc, d'Olot.
27
Abril
2017

Hijos de José Bassols renova la seva col·laboració amb Càritas

El Sr. Tomàs Feliu, director de Hijos de José Bassols, ha renovat per dos anys més el seu compromís de col·laboració amb Càritas.
El conveni contempla entre altres accions l'aportació per part de l'empresa d'una quota fixa durant dos anys per tal de fer possible el desenvolupament dels programes de Càritas Garrotxa.
Diversos membres de Càritas Garrotxa han mantingut avui mateix una entrevista amb el Sr. Tomàs Feliu per donar-li comptes de la destinació dels diners aportats a Càritas en compliment del conveni bianual anterior. Ha sigut alhora una oportunitat per comentar-li més àmpliament la tasca que es du a terme i quines són les noves línies de treball de la nostra Càritas.
27
Abril
2017

La Cuina del Mercat fa una nova col·laboració amb Càritas

El Restaurant "La Cuina del Mercat" d'Olot ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels 1.170€ recollits gràcies a la donació de l'import íntegre de la venda d'una de les postres de la seva carta.
Durant diversos mesos, la carta del restaurant ha inclòs a la carta de postres el "Pa amb vi i sucre". El client que triava aquestes postres sabia que amb la seva adquisició col·laborava amb Càritas, donat que la direcció del restaurant havia decidit que tots els imports ingressats per aquest concepte es lliurarien íntegrament a Càritas.
A banda dels diners aportats, Càritas Garrotxa ha agraït a La Cuina del Mercat i als seus treballadors el testimoni i la difusió que han fet durant tots aquests mesos del missatge de Càritas i de la seva opció en defensa dels més necessitats. 
25
Abril
2017

Campanya de Càritas amb guardioles: "No et quedis el canvi"

Un any més, i en el marc de la Fira de Primavera, el dia 01 de maig, Càritas Garrotxa hi serà present convidant els nois i noies, nens i nenes a  participar en la pintada de guardioles que es durà a terme d'11 a 12 del matí, a la Plaça Major. Hi col·laboren l'Escola d'Art i l'ACO. Aquestes guardioles, juntament amb moltes altres, que han estat pintades aquest any, pels nens i nenes de primària de les escoles de Sant Roc d'Olot, Escola "El Castanyer", de Sant Joan les Fonts i l'Escola "Castellroc" de Castelfollit de la Roca, es repartiran pels comerços d'Olot i rodalies, i durant tot el mes de maig, aquells que vulguin, en anar a comprar, podran col·laborar deixant el canvi en la guardiola. La quantitat que es reculli serà aportada a Càritas per ajudar a la subvenció dels diversos programes i activitats que es duen a terme. Gràcies per endavant a tothom per la vostra aportació i col·laboració.
FIRA_PRIMAVERA_2017.pdf
13
Abril
2017

Butlletí Informatiu de Càritas Garrotxa Març 2017

El Butlletí de Càritas Garrotxa és un mitjà per difondre les principals accions que la nostra Càritas ha dut a terme en els darrers tres mesos i d'algunes de les actuacions més immediates previstes.
No es pot oblidar, però, tota l'acció que Càritas desenvolupa, sovint de manera anònima i silenciosa. Per això agraïm als voluntaris i tècnics tot allò que, en el dia a dia, fan al servei dels altres.
15_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_Mar___2017.pdf
03
Abril
2017

Representació teatral a benefici de Càritas

Aquest passat dissabte, el grup Pas a Pas Teatre va oferir al públic una representació de l'obra: "L'amor venia amb taxi", de Rafael Anglada.
L'actuació es va fer a la sala municipal Cal Tronc, de Besalú, a 2/4 de 9 del vespre.
Hi van assistir més de cinquanta persones que van poder riure una bona estona i alhora col·laborar amb Càritas amb l'aportació de la seva entrada.
El grup Pas a Pas Teatre ha col·laborat ja en diverses ocasions amb Càritas i cal agrair-los la seva bona predisposició solidària, lliurant l'import total de la taquilla a Càritas Garrotxa per al desenvolupament dels programes d'ajut a la pobresa.
29
Març
2017

Curset de formació bàsica sobre el voluntariat a Càritas Garrotxa

Avui, a les dependències de Càritas Garrotxa, s'ha impartit un curset de formació bàsica per a nous voluntaris. Ha estat una exposició amena i entenedora. Hi han assistit 9 nous voluntaris que han participat amb molt d'interès. L'exposició ha consistit a presentar l'organigrama de Càritas, així com també les actituds, drets i deures que s'han de tenir en compte com a voluntaris de la institució. Des d'aqui agraïm l'assistència dels voluntaris, com també al ponent del curset, en Fran, dels Serveis Generals. Gràcies a tots.  
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG