MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
12
Desembre
2014

Èxit primera edició Solidari Sac

Es tanca amb èxit la primera edició del SolidariSac. La iniciativa que ha dut a terme Càritas Garrotxa s'ha clos amb un gran èxit. El tancament de la campanya ha superat les expectatives previstes per al primer any d'aquesta nova iniciativa. La finalitat de la qual era captar fons per als programes solidaris de Càritas. S'ha venut la totalitat de les bosses fabricades (2.000 bosses), en bona part a empreses de la comarca, per a ser incloses en la seva tradicional panera de Nadal. També s'han venut en a la fira nadalenca d' Olot dels dies 6,7 i 8 de desembre. Fins i tot es va haver de tancar amb antelació la parada per falta d'existències.
23
Octubre
2014

Butlletí informatiu Càritas Garrotxa desembre 2014

Ja teniu disponible el Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa del mes de desembre de 2014, on hi ha recollides algunes de les informacions que us poden interessar. Volem que tingueu al vostre abast la màxima informació del treball que realitza la nostra entitat, per valorar la tasca que tants voluntaris i col·laboradors fan per construir un món millor.
Butlletí informatiu desembre 2014
10
Setembre
2014

Partit de fútbol amistós entre el CE Besalú i la UE Olot

El dimecres 17 de setembre, a les 8 del vespre, tindrà lloc a Besalú el partit de fútbol amistós entre el CE Besalú i el UE Olot a benefici de Càritas Garrotxa.
Ambdues entitats són col·laboradores de Càritas i han programat aquest partit amistós per col·laborar un cop més en els programes solidaris de Càritas Garrotxa.
02
Setembre
2014

El partit solidari entre la U.E. Olot i el C.E. Sabadel recapta 1500 euros per Càritas

El dia 30 de juliol la U.E. Olot i el C.E. Sabadell van jugar un partit solidari amb la doble finalitat de seguir ambdós equips amb la seva pretemporada i alhora col·laborar amb Càritas Garrotxa, fent-t’hi una aportació econòmica per al desenvolupament dels seus programes socials.

La resposta de l’afició va ser molt satisfactòria i la U.E. Olot va poder lliurar a Càritas una part de la recaptació de la taquilla i de la venda de butlletes del sorteig d’una samarreta del l’equip amb la signatura de tots els jugadors, totalitzant la donació un import de 1.510 euros.

Des d’aquí agraïm la mostra de solidaritat mostrada per l’afició que va venir al camp i la implicació de la Junta del club, mostra de la confiança que la societat i l’entitat esportiva tenen en el projecte de Càritas Garrotxa i en el treball dels seus tècnics i voluntaris.
12
Juny
2014

Èxit de la pintada i trencada de guardioles de Càritas Garrotxa

Els habitants d'Olot guarden el canvi de la compra per ajudar a Càritas.

El Dissabte 7 de juny, al Firal d’Olot, es va cloure la campanya “No et quedis el canvi”, una acció organitzada, per segon any consecutiu, per l’Associació de Comerciants d’Olot, amb el suport de l’Escola Municipal d’Expressió de la ciutat.
Durant un mes, 134 guardioles han estat exposades als comerços de l’associació de comerciants, gairebé en totes les farmàcies, i en algunes fleques i carnisseries que hi han volgut col·laborar, convidant els compradors a dipositar-hi el canvi de la compra o a fer alguna petita col·laboració per ajudar a subvencionar els programes de Càritas.
Aquest segon any s’han recollit uns dos mil euros, una important quantitat que posa de manifest que hi ha hagut una participació molt gran de persones que han fet algun tipus d’aportació, fet que es percep en la quantiosa moneda fraccionària recollida.
Un cop més, la ciutadania de la nostra comarca ha respost a la crida de l’ACO per ajudar Càritas. Un èxit del qual tots ens en sentim orgullosos.
28
Abril
2014

Càritas Garrotxa presenta la memòria 2013 de l'entitat

Carles Oller, president de Càritas Garrotxa, va començar la roda de premsa posant de manifest la necessitat de ser transparents en tot allò que Càritas rep i en la utilització que se’n fa per coherència i agraïment als donants i als voluntaris que són els qui fan possible que Càritas Garrotxa sigui una realitat i no solament una bonica il·lusió.
 
A continuació va donar algunes dades per confirmar que la situació real de la immensa majoria de la societat -contràriament al que es vol fer veure- no ha millorat, ni de bon tros. En la majoria de casos, la pobresa tendeix a cronificar-se, i tot apunta a una nova onada de pobresa i d’exclusió social, amb uns efectes possiblement més intensos.
 
El president va facilitar les dades més significatives de les despeses corresponents a aquest any 2013 -d’un total de 114.965.11€- i en va destacar la partida dedicada al món laboral i a l’atenció als joves sense feina i amb risc d’exclusió social, que va representar el 37% del pressupost.
Més informació Memòria 2013
28
Març
2014

Èxit absolut de l'exposició-subhasta d'art solidari a favor de Càritas Garrotxa

Dissabte 22 de març, tal i com estava previst, es va tancar l'exposició-subhasta d'art solidari. Càritas Garrotxa valora molt positivament l’activitat solidària en el seu conjunt i creu que ha estat una eclosió de solidaritat i ajut a les persones més necessitades.
 
Com ja s’ha destacat en diverses ocasions, cal felicitar-se per l’extraordinària col·laboració dels artistes garrotxins, familiars d’artistes desapareguts i de donants particulars que han fet possible aquesta gran mostra de solidaritat, sense oblidar les importants col·laboracions, com consta en la relació d’agraïments recollida al catàleg i al bloc, per tal que l’activitat fos tan reeixida.
 
A aquesta relació d’agraïments cal sumar-hi ara, la dels nombrosos visitants i compradors que, conjuntament amb l’adquisició d’una obra, han fet un important donatiu a Càritas Garrotxa per al desenvolupament dels seus programes d’atenció a les persones.
 
Finalment, la quantitat recollida en la subhasta i la de la venda de catàlegs ha sigut de 12.152 euros, que suposa un important ajut per cobrir el pressupost anual de Càritas Garrotxa.
18
Març
2014

Última setmana de l'exposició subhasta a benefici de Càritas Garrotxa

L'exposició subhasta solidària a benefici de Càritas Garrotxa arriba a la tercera i decisiva setmana.

L'exposició subhasta activa d'obres d'artistes garrotxins que organitza Càritas Garrotxa encara la 3a i decisiva setmana. La subhasta es clourà el dissabte 22 de març, a dos quarts de nou del vespre. A partir d'aquell moment, les obres s'adjudicaran a la puja més elevada.

La comissió organitzadora de l'activitat ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori en aquesta activitat de manera que cap obra quedi sense ser adquirida en subhasta. Més enllà del valor econòmic de cada obra i del preu que s'acabi pagant per ella, no ens podem oblidar que totes les obres s'han ofert de manera solidària i esperen ser adquirides per raons, fonamentalment, solidàries.
04
Març
2014

Inaugurada la subhasta contínua d'obres d'art, organitzada per Càritas Garrotxa

El passat 28 de febrer es va inaugurar en el centre cultural Els Catòlics, de la ciutat d'Olot, la subhasta contínua d'obres d'art organitzada per Càritas Garrotxa, amb la finalitat de recaptar fons per desenvolupar els programes previstos d'atenció a les persones més vulnerables. Els parlaments de la inauguració van anar a càrrec de Carles Oller, president de Càritas Garrotxa, qui va posar de relleu l’alt grau d’implicació de particulars, entitats i institucions en el projecte i va agrair, públicament, a l’equip de voluntaris responsables de l’activitat el seu entusiasme i compromís en el dia a dia d’aquesta iniciativa.
 
A continuació van prendre la paraula les dues autoritats convidades a la inauguració: Salvador Alsius, qui va reflexionar sobre què vol dir ser solidari i Domènec Moli que va  fer una emotiva dissertació sobre les vicissituds del món de l’art a la Garrotxa i sobre el doble vessant de la solidaritat dels artistes i la que s’espera, a partir d’ara, per part dels compradors. L’acte inaugural es va concloure amb la visita a les diferents seus.
 
L’exposició subhasta, com se sap, romandrà oberta fins al dissabte, 22 de març, i fins al moment del seu tancament s’hi podran fer puges per a l’adquisició de les obres.

Animeu-vos i visiteu-la!
enllaç notícia Olot TV
28
Febrer
2014

La marxa nadalenca de la Garrotxa col·labora amb Càritas Garrotxa

La Marxa Nadalenca de la Garrotxa col·labora per tercer any consecutiu amb Càritas Garrotxa. Aquesta marxa popular, que està a cavall de l’activitat esportiva i lúdica, en el moment de la inscripció comunica a tots els participants que un euro de la quota es lliurarà a Càritas Garrotxa per ajudar a cobrir els seus programes solidaris.

Aquesta activitat continua consolidant-se any rere any i, cada vegada més, rep inscripcions de persones de fora de la comarca atretes per les característiques d’aquesta prova popular i per la bona organització de l’esdeveniment.

Enguany, el president de Càritas Garrotxa ha rebut de mans de David Juvanteny, responsable de l’organització, la quantitat de 502€. Veure notícia
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG