MENÚ
Home >> Col·labora >> Campanya actual

Campanya actual

ALLÀ ON ENS NECESSITES OBRIM CAMÍ A L’ESPERANÇA

“El bé, com també l’amor, la justícia i la solidaritat, no s’assoleixen d’una vegada per sempre; han de ser conquerits cada dia.”

La pobresa és un fenomen estructural que persisteix més enllà de la conjuntura econòmica general; la bretxa entre rics i pobres ha augmentat, els rics són més rics i els pobres tenen moltes més dificultats per sortir d’una pobresa que s’ha instal·lat a les seves vides i que no els permet accedir a oportunitats per sortir-ne.

Vivim en un clima de desesperança social en què la supervivència de cada persona i el seu petit entorn és pràcticament el més important. L’habitatge i les dificultats per accedir-hi s’ha convertit en un comú denominador social inquietant que plana sobre l’estat de benestar i enfosqueix el present i el futur. Les dades de la Memòria 2023 de Càritas Diocesana de Girona, presentades aquest mes de maig, destaquen que la pobresa entre els joves i les persones que treballen es cronifica. Un 40% de les persones ateses per l'entitat tenen menys de 35 anys i un 50% treballen.  Com s'ha dit amb anterioritat, l'accés a l'habitatge també és un repte clau, 1 de cada 2 famílies ateses per Càritas Diocesana de Girona es troba en situació d'emergència habitacional.

Els reptes existents s’han de treballar des de la mirada de drets. Cal oferir resposta al nou rostre de la pobresa: dones, joves, famílies monoparentals i treballadors pobres. Hem d'evitar que es normalitzin formes d'exclusió que es consoliden: deteriorament de la salut emocional, privació material severa i exclusió habitacional. S’està obrint una escletxa, cada any més profunda, i cal que des de l’administració i tots els agents implicats hi posin tots els recursos necessaris per evitar que les problemàtiques derivades de les desigualtats es continuïn eixamplant.

Càritas té el compromís de viure i ser al món des de l’amor. Volem fer visible la realitat de les persones que, d’una manera o una altra, han perdut el rumb o el sentit, o no acaben de trobar aquesta oportunitat per tirar endavant sense els recursos necessaris, per trobar una feina o un lloc on viure, per alliberar-se de la violència masclista i començar una vida sense por; per trobar algú que els escolti i els faci sentir importants, per alleujar la solitud que genera la malaltia, fer anys o ser joves sense expectatives de futur.

Allà on ens necessites, sigui quina sigui la teva història, hi som i hi volem ser,

Pots consultar les dades de la Memòria 2023, aquí. 

Vols col·laborar amb l'acció social de l'entitat?

Es poden fer aportacions econòmiques, mitjançant el número de compte: ES88-2100-0002-53-0200129121. També es pot col•laborar amb un Bizum al codi 01580 o a través de www.caritasgirona.cat.  

Recorda enviar el teu justificant de donatiu a atenciodonant@caritasgirona.cat per poder desgravar fiscalment l'import corresponent.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG