MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
12
Maig
2015

Segona edició de la subhasta solidària del Col·legi de Dissenyadors

Després de l’èxit de la primera edició, la demarcació de Girona del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors de Catalunya (CODIC-Girona) organitza una nova subhasta solidària amb l’objectiu de recaptar fons per a Càritas. La subhasta “Peces d’art, objectes de disseny” tindrà lloc dimarts vinent a les 20h, al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona.
 
La presidenta del CODIC-Girona, Teresa Casas, ha subratllat la voluntat de l’entitat que representa de “comprometre’s amb la societat per a la qual treballa i amb el moment en què viu actualment” i, en aquest sentit, ha fet una crida a tots els gironins i gironines a participar de la subhasta “per tal de poder ajudar a totes aquelles persones que es troben en una situació delicada avui en dia”.
 
Per la seva banda, el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, ha agraït en nom propi i de l'entitat a la qual representa l'organització de la subhasta per part del CODIC-Girona i ha subratllat que "actes com aquests són els que ens permeten sostenir el nostre treball d'acollida i acompanyament a les persones més vulnerables de la nostra societat". I ha afegit que “després de la bona rebuda de la primera edició, esperem que aquest segon any, que a més coincidirà per Girona, Temps de Flors s’animi a participar-hi encara més gent”.
 
Els articles que se subhastaran seran peces d'art i objectes de disseny cedits desinteressadament per empreses i artistes col·laboradors amb el CODIC-Girona. Tots els articles es poden ja veure a través de la pàgina web  http://subhastasolidariagirona.blogspot.com.es/.
 
L'acte compta amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i estarà presentat per Guillem Terribas. La primera edició de la subhasta es va celebrar el 28 de novembre del 2013.
 
 
01
Maig
2015

Ajudem Caritas Nepal a respondre a l'emergència

 

Caritas Internationalis ha mobilitzat les seves estructures de resposta per recolzar Caritas Nepal i ha coordinat la resposta dels membres de la xarxa Caritas. 

Des de l’àrea de cooperació internacional de Caritas espanyola es va activar el dia 25 el protocol d’emergències per coordinar amb Caritas Internationalis les accions més urgents de resposta. De moment s’han mobilitzat una partida inicial de 300.000 euros per a Caritas Nepal (100.000 del fons d’emergències i 200.000 donació d’Inditex). 

Caritas Nepal forma part de les organitzacions convocades pel Govern (Centre Nacional d’Operacions d’Emergència) per la coordinació de la resposta. Caritas Nepal va ser fundada el 1990 per l’Església catòlica pels desastres naturals que periòdicament patia el país asiàtic. Actualment treballa a 50 dels 75 districtes de Nepal. 

Els donatius es poden fer en els següents números de compte: ES38 1491 0001 26 2073033124 (Triodos Bank) i ES29 2100 0002 57 0201445404 (la Caixa). L’objectiu és canalitzar l’ajuda als damnificats, en coordinació amb la xarxa de Caritas Internationalis.
28
Abril
2015

Presentació memòria 2014

Càritas ha presentat les dades de la memòria de l'acció social durant el 2014.

Podeu consultar ja en format .pdf la memòria. 
 
Memòria Càritas 2014
17
Abril
2015

Presentació llibre Cuina Econòmica i Saludable

Càritas proposa per Sant Jordi un llibre de cuina amb receptes saludables i a un cost d'entre 1 i 2€ per persona, elaborades per participants i voluntaris del Servei d'Aliments de l'entitat.


Càritas ha presentat avui divendres 17 d'abril el llibre “Cuina Econòmica i Saludable, receptes a 1 i 2 euros per persona” a la Fundació Valvi de Girona. L’acte ha comptat amb la presència dels Germans Roca, Marc Gascons, Jordi Jacas i Iolanda Bustos. El llibre, que estarà a la venda per Sant Jordi, és el resultat d’un concurs de receptes ideades i creades per participants i persones voluntàries del Servei d’Aliments de Càritas i compta amb el suport del Dipsalut. El receptari vol ser un reconeixement al bon fer gastronòmic que els participants assoleixen gràcies als Tallers d’Empoderament com a plataforma de transmissió de coneixements i de promoció de la dieta mediterrània. En les formacions es treballa l’estalvi i la sostenibilitat, l’alimentació saludable i les habilitats personals.
 
És en aquest marc on va néixer la idea d’organitzar un concurs entre els participants i persones voluntàries del servei, per recopilar les millors receptes  econòmiques i saludables, donar-les a conèixer i posar de relleu l’experiència de qui sovint té moltes coses a ensenyar. A més, el receptari ofereix una sèrie d’idees pràctiques i receptes d’aprofitament per evitar el malbaratament alimentari. Les receptes guanyadores han seguit dos criteris ben definits: són plats econòmics, saludables i fàcils de fer a casa; pensats  per a 4 persones a un preu de 1 i 2€ per persona.
 
Cuiners col·laboradors de primer nivell
El llibre compta, també, amb la col·laboració de reconeguts cuiners com són els Germans Roca del Restaurant El Celler de Can Roca, Jordi Jacas, del restaurant El Molí de l’Escala, Iolanda Bustos, restaurant la Calèndula i de Marc Gascons, restaurant Els Tinars. Marc Gascons, un dels cuiners que ens acompanya en aquesta iniciativa destaca que “la manca de recursos no està renyida amb portar una alimentació equilibrada, variada, sana i nutritiva, i com el gust de la tradició – dues paraules ben senzilles- defineixen la nostra manera d’entendre la cuina”
El llibre es podrà adquirir durant la diada de Sant Jordi a les diverses parades que les Càritas tindran arreu del territori gironí, així com en els restaurants dels cuiners que han col·laborat en el projecte. També es podrà adquirir a la botiga que la cooperativa Abacus –entitat que col·labora en el projecte– té a la ciutat - pel fort compromís que manté amb la societat que l’envolta i que es vehicula a través del model empresarial coopeatiu que convida a un consum més responsable i que aporti valors a la societat.
 
 
13.792 beneficiaris del Servei d’Aliments
El programa aliments té per objectiu facilitar aliments bàsics, en coordinació amb els serveis socials del territori, a les persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d’alimentació.
El projecte fomenta la corresponsabilitat dels seus participants i promou la seva capacitació per afrontar de forma autònoma i responsable la situació sociofamiliar en què es troben: confecció de la  pròpia cistella, contribució econòmica en funció de les possibilitats de cada família, realització de tallers de formació per afavorir l’empoderament personal...
El Servei d’Aliments de Càritas va atendre des dels diferents punts que té a la diòcesi de Girona a 4.549 persones, el 2014, arribant a 13.792 persones beneficiàries (Castelló d'Empúries, La Bisbal, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Bescanó, Anglès,  Bonmatí, La Cellera, Amer, Sant Gregori, Fornells, Llagostera, Cassà, Caldes, Santa Coloma de Farners,  Riudarenes, Breda, Hostalric, Arbúcies, Sils, Vidreres, Blanes,  Malgrat, Tordera, Santa Susanna, Pineda, Calella, Sant Pol, Canet, Arenys de Mar i Arenys Munt). Es van repartir 856.757 Kg. d’aliments procedents de donacions i es van realitzar 53 tallers de formació.
14
Abril
2015

A l'hora d'ajudar, multiplica't per dos

Amb aquest missatge Càritas llança una campanya informativa per invitar als contribuents a marcar conjuntament les dos caselles solidàries de la declaració de la Renda: la destinada a la Església Católica i la d'altres Fins Socials d'interés general.

Marcar les dues opcions de forma simultània
Al marcar les dues opcions de forma simultània, els ciutadans estan col·laborant, al mateix temps i sense cost afegit, amb un 0,7% de la seva base imposable per sostenir l'acció de l'església i un altre 0,7% per recolzar els fins socials que desenvolupen Càritas i altres moltes organitzacions que reben fons de l'IRPF per finançar part de la seva tasca solidària.

Molts contribuents desconeixen que tenen la possibilitat de marcar conjuntament les dos caselles solidàries en la Declaració de la Renda i que tenen a les seves mans un valuós instrument per ajudar el doble a les persones en situació social més vulnerable. I sense que això suposi que paguem més ni que ens retornin menys en el resultat de la nostra declaració.

Cal recordar, a més, que encara hi ha un gran nombre de contribuents, concretament un 29% que no marca cap casella. Això significa que l'import de l'assignació tributària de les seves declaracions, en lloc de destinar-se a fins solidaris, para directament a les arques de l'Estat. En l'últim exercici, van quedar sense assignar 280 milions d'euros en la casella de l'església i uns altres 222 milions a Fins Socials.

Per recolzar la difusió de la campanya, s'ha editat un vídeo, cartells, díptics i falques de ràdio.

Llegir més informació (clica aquí)
12
Març
2015

Jornades portes obertes projectes educatius Càritas

Les jornades de portes obertes se celebraran del 16 al 22 de març, en el marc de la setmana del voluntariat
Càritas inicia la setmana del voluntariat per als projectes educatius amb unes jornades de portes obertes per a totes aquelles persones que vulguin provar de fer de voluntaris per un dia.
Eulàlia Bofill, cap del programa educatiu de Càritas, explica que “amb aquesta acció, es vol atreure a persones de més de 18 anys sensibilitzades en el col·lectiu i també donar a conèixer a la societat com des de les diferents accions educatives es dóna suport als infants i joves, amb la finalitat de treballar els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats, i això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social”.
 
Actualment, el programa Educatiu està format pel Servei d’Intervenció educativa (SIE) del Projecte d’Acompanyament Educatiu (PAE), destinat a estudiants d’ESO; pel projecte Fes+ i pel projecte Pigmalió, una iniciativa educativa integral per a joves i infants que té l’esport com a principal eix de cohesió.
 
El programa treballa per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu, de forma complementària a l’escola. S’atenen a infants i adolescents pel seu desenvolupament integral des de la vessant personal, escolar, familiar i social. Es treballa en coordinació amb els centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies. 
 
Resultats
El curs 2013/2014 van ser atesos 471 alumnes. D’aquests, un 59,7% van millorar els resultats acadèmics. Es va fer un treball coordinat i en xarxa amb 47 centres educatius, dels quals el 90% el valoren molt positivament, i hi van participar 187 persones voluntàries. Segons Eulàlia Bofill “aquestes dades tant positives, que donen tot el sentit al projecte, no serien possibles sense l’ajuda dels voluntaris”. En aquest context, recorda que “l’educació és l’eina que garanteix que tots els membres d’una comunitat puguin tenir les mateixes oportunitats”, i apel·la als “bons resultats” obtinguts per “convidar les persones amb ganes de col·laborar a fer el pas i que provin per un dia el voluntariat ”.

On es fa
Actualment, el programa educatiu es desenvolupa a 20 punts de la diòcesi de Girona, i compta amb 114 persones voluntàries. És necessari ampliar l’equip de voluntariat a tots els serveis per mantener la qualitat de la seva intervenció, però si que en algunes poblacions com Fortià, Vilamalla, Palafrugell, Palamós i en alguns barris de Girona és més necessari augmentar-lo, ja sigui perquè s’ha iniciat el projecte o bé perquè hi ha molta més demanda.
 
Fes-te de voluntari per un dia
Des de l’entitat encoratgem a totes aquelles persones interessades que s’animin i s’apropin del 16 al 22 de març a la seva Càritas més propera, o truquin al telèfon 972 20 49 80, o enviïn un correu electrònic a voluntariat@caritasgirona.cat o es connectin al web www.caritasgirona.cat

Consulteu els punts i proveu de fer de voluntaris per un dia   

Trobareu més informació del programa educatiu en el següent enllaç
12
Març
2015

Servei d'aliments de Càritas Llagostera

Des del passat mes de gener, Càritas Llagostera ofereix el Servei d'Aliments amb el nou format d'autoservei.

Com diu Pilar Sancho, presidenta de Càritas Llagostera, el projecte s'ha portat a terme amb molta il·lusió perquè es volia dignificar el Servei creant un espai net, ordenat i acollidor, i donant més responsabilitat i autonomia als participants per tal de tenir-hi una relació més propera i humanitzada, acompanyant-los i ajudant-los a fer la cistella.

També s'ha aprofitat per informatitzar el servei, cosa que ha permès suprimir les cues, controlar l’estoc i agrupar les dades de manera diversa per poder treure’n conclusions.

El canvi del sistema ha tingut una gran acollida i, segons l'opinió dels participants (173 famílies) i dels voluntaris (13), ha valgut molt la pena.
29
Gener
2015

Càritas Garrotxa rep una donació de l'escola oficial d'idiomes d'Olot

Una representació de l’Associació d’Alumnes i exalumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Olot fa entrega a Càritas Garrotxa dels diners recollits en la subhasta solidària realitzada amb motiu de les passades festes de Nadal.
 
El mateix grup ha difós una nota de premsa en la qual, a més d’explicar l’acció solidària, agraeix la col·laboració de particulars, comerços i entitats en aquesta subhasta.
Llegir nota de premsa difosa per l´EOI
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG